Dodaj do ulubionych

krostki na cipeczce

29.08.06, 20:59
Wiem że jest coś w wyszukiwarce ale mi się nie otwiera. Proszę o rady co to i
co z tym robić.
Obserwuj wątek
    • aneta_mil Re: krostki na cipeczce 29.08.06, 22:04
      Sory, że tak dopytuję, ale to różnica - na? czyli może trochę zaparzona. Czy też
      w środku? Bo to może być od pozostałości kupki, może niedodładnie wymywasz?
      Niektórzy twierdzą, żeby nie gmerać, ale ja od początku przy wewnętrznych
      zabrudzeniach delikatnie myłam wacikiem zmoczonym w ciepłej wodzie (na początku
      przegotowanej). Moja córcia miała mały problem z zaczerwienieniem w środku.
      Wtedy lekarka kazała mi zrobić delikatną kalię (lekko różową) i tym przemyć.
    • emilly4 Re: krostki na cipeczce 29.08.06, 22:06
      ales "delikatnie"to nazwala....chodzi o ciebie czy o dzidziusia?? Dokladna
      higiena tegomiejsca i koniecznie wizyta u lekarza!!
    • majca1 Re: krostki na cipeczce 29.08.06, 22:44
      Polecam wizytę u pediatry. U mojej córci były to pierwsze oznaki alergii. Może
      dlatego że to miejsce jest takie wrażliwe, potem zsypywało policzki i rączki.
      Ale być moze jest to tylko odparzenie...
    • thesaloniki Re: krostki na cipeczce 29.08.06, 22:45
      chodzi mi o moją 9 mies. córeczkę. Chodzi o krosteczki czerwone i trochę jakby
      'wysuszone' na wargach sromowych i wokół aż do odbytu. Wewnątrz jest O.K. Mała
      ma też jakieś krosteczki na nóżkach i buźce ale maalutkie i w kolorze skóry -
      inne. Lekarza mam dopiero w przyszłym tyg. Smarowałam linomagiem i sudocremem i
      nic nie pomaga.
    • thesaloniki Re: krostki na cipeczce 29.08.06, 22:48
      maja1 - jeśli można dopytać - na co to uczulenie ?
      • majca1 Re: krostki na cipeczce 30.08.06, 14:30
        u nas alergia pokarmowa na wędzoną rybę, cytrusy i czekoladę. Dermatolog
        przepisala maść "robioną" z vit a i e, oraz claritine przez 4 dni. Miejscowo
        może być też krem cutivate. I oczywiście eliminacja pokarmów wywołujących
        alergię. Przemyśl co dawałaś córeczce nowego i odstaw to! Czasem może byc to
        taki detal jak np. vegeta. Pozdrawiam
    • viking-plus Re: krostki na cipeczce 29.08.06, 23:12
      moga byc jakieś bakterie w moczu, najlepiej to zbadać, nam pomógl furragin i
      wit c,( na zakwaszanie moczu), mozna tez posmarować maścią przeciwgrzybiczą
      żeby sie bardziej nie rozwijało, ale jak widzisz bez wizyty u lekarza sie nie
      obejdzie bo wszystko jest na recepte,, nie zwlekaj
    • sto_lat4 Re: krostki na cipeczce 30.08.06, 12:04
      ja bym sprobowala Tormentiolem czekajac na wizyte u lekarza. bez recepty. co
      prawda nie powinno sie go uzywac u niemowlat, ale za to wszystko schodzi. a
      potem do lekarza, oczywiscie.
    • thesaloniki Re: krostki na cipeczce 30.08.06, 14:31
      Od lekarza dostałam Elocom. To sterydy. I co tu począć ? Bez sensu. Cieszyłam
      się że omijają nas alergie i oto się pojawiła. Na dodatek nie wiadomo na co !
      Jestem wściekła!
      • majca1 Re: krostki na cipeczce 30.08.06, 14:36
        nie stosuj elocomu! to nic nie da! nam tez przepisala pediatra, potem
        dermatolog przepisal masc z antybiotykiem i nic! Dopiero prywatnie poszłam do
        dermatologa i przepisala jak wyżej ci napisałam. Od razu pomogło. Jak jesteś z
        wawy i masz 90 zł na dermatologa to mogę ci dać namiary. Pozdrawiam
        • thesaloniki Re: krostki na cipeczce 30.08.06, 16:45
          Jeśli możesz to napisz namiary na priv. jęstem wdzięczna za rady. Dzięki.
    • ineessa Re: krostki na cipeczce 01.09.06, 15:29
      U mojej 22 miesięcznej córeczce pojawiły się najpierw czerwone krostki a potem
      robiły się z tego czerwone plamy i się rozrastały. Zaczęło się to, gdy zaczęłam
      zakładać jej pieluszki innej firmy niż wcześniej, a nigdy z tym nie miałam
      problemów. Subocrem tez nie pomagał. Okazało się, ze najprawdopodobniej było to
      uczulenie na pieluszki, które przeszło w stan grzybiczny. Pediatra zalecił krem
      Clotrimazolum (bez recepty) i pomogło. Bardzo ładnie zaczęło schodzić i już
      jest w porządku.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka