thesaloniki 29.08.06, 20:59 Wiem że jest coś w wyszukiwarce ale mi się nie otwiera. Proszę o rady co to i co z tym robić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta_mil Re: krostki na cipeczce 29.08.06, 22:04 Sory, że tak dopytuję, ale to różnica - na? czyli może trochę zaparzona. Czy też w środku? Bo to może być od pozostałości kupki, może niedodładnie wymywasz? Niektórzy twierdzą, żeby nie gmerać, ale ja od początku przy wewnętrznych zabrudzeniach delikatnie myłam wacikiem zmoczonym w ciepłej wodzie (na początku przegotowanej). Moja córcia miała mały problem z zaczerwienieniem w środku. Wtedy lekarka kazała mi zrobić delikatną kalię (lekko różową) i tym przemyć. Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: krostki na cipeczce 29.08.06, 22:06 ales "delikatnie"to nazwala....chodzi o ciebie czy o dzidziusia?? Dokladna higiena tegomiejsca i koniecznie wizyta u lekarza!! Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: krostki na cipeczce 29.08.06, 22:44 Polecam wizytę u pediatry. U mojej córci były to pierwsze oznaki alergii. Może dlatego że to miejsce jest takie wrażliwe, potem zsypywało policzki i rączki. Ale być moze jest to tylko odparzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
thesaloniki Re: krostki na cipeczce 29.08.06, 22:45 chodzi mi o moją 9 mies. córeczkę. Chodzi o krosteczki czerwone i trochę jakby 'wysuszone' na wargach sromowych i wokół aż do odbytu. Wewnątrz jest O.K. Mała ma też jakieś krosteczki na nóżkach i buźce ale maalutkie i w kolorze skóry - inne. Lekarza mam dopiero w przyszłym tyg. Smarowałam linomagiem i sudocremem i nic nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
thesaloniki Re: krostki na cipeczce 29.08.06, 22:48 maja1 - jeśli można dopytać - na co to uczulenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: krostki na cipeczce 30.08.06, 14:30 u nas alergia pokarmowa na wędzoną rybę, cytrusy i czekoladę. Dermatolog przepisala maść "robioną" z vit a i e, oraz claritine przez 4 dni. Miejscowo może być też krem cutivate. I oczywiście eliminacja pokarmów wywołujących alergię. Przemyśl co dawałaś córeczce nowego i odstaw to! Czasem może byc to taki detal jak np. vegeta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viking-plus Re: krostki na cipeczce 29.08.06, 23:12 moga byc jakieś bakterie w moczu, najlepiej to zbadać, nam pomógl furragin i wit c,( na zakwaszanie moczu), mozna tez posmarować maścią przeciwgrzybiczą żeby sie bardziej nie rozwijało, ale jak widzisz bez wizyty u lekarza sie nie obejdzie bo wszystko jest na recepte,, nie zwlekaj Odpowiedz Link Zgłoś
sto_lat4 Re: krostki na cipeczce 30.08.06, 12:04 ja bym sprobowala Tormentiolem czekajac na wizyte u lekarza. bez recepty. co prawda nie powinno sie go uzywac u niemowlat, ale za to wszystko schodzi. a potem do lekarza, oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
thesaloniki Re: krostki na cipeczce 30.08.06, 14:31 Od lekarza dostałam Elocom. To sterydy. I co tu począć ? Bez sensu. Cieszyłam się że omijają nas alergie i oto się pojawiła. Na dodatek nie wiadomo na co ! Jestem wściekła! Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: krostki na cipeczce 30.08.06, 14:36 nie stosuj elocomu! to nic nie da! nam tez przepisala pediatra, potem dermatolog przepisal masc z antybiotykiem i nic! Dopiero prywatnie poszłam do dermatologa i przepisala jak wyżej ci napisałam. Od razu pomogło. Jak jesteś z wawy i masz 90 zł na dermatologa to mogę ci dać namiary. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thesaloniki Re: krostki na cipeczce 30.08.06, 16:45 Jeśli możesz to napisz namiary na priv. jęstem wdzięczna za rady. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
ineessa Re: krostki na cipeczce 01.09.06, 15:29 U mojej 22 miesięcznej córeczce pojawiły się najpierw czerwone krostki a potem robiły się z tego czerwone plamy i się rozrastały. Zaczęło się to, gdy zaczęłam zakładać jej pieluszki innej firmy niż wcześniej, a nigdy z tym nie miałam problemów. Subocrem tez nie pomagał. Okazało się, ze najprawdopodobniej było to uczulenie na pieluszki, które przeszło w stan grzybiczny. Pediatra zalecił krem Clotrimazolum (bez recepty) i pomogło. Bardzo ładnie zaczęło schodzić i już jest w porządku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś