Dodaj do ulubionych

Na odparzenia

06.09.06, 07:51
Witam jaki polecacie krem na odparzenia próbowałam juz kilka ale moja córka
ciągle jest bardzo odparzona, nie wiem juz jaki kupic sad
Obserwuj wątek
    • benignusia Re: Na odparzenia 06.09.06, 08:39
      polecam bepanthen,albo krem z nivei
      • mimi9918 Re: Na odparzenia 06.09.06, 10:15
        Sprobój pastę cynkową, kupisz w aptece cena ok. 2 zł
    • kgaw Clotrimazolum 06.09.06, 10:20
      Clotrimazolum + częste wietrzenia pupy u mojego synka w 100% się sprawdził. Po
      tygodniu nie było już śladu po odparzeniach. Polecam
      • pdabr Re: Clotrimazolum 06.09.06, 10:24
        Nam pomógł sudocrem. Odparzenie zniknęło szybko. Powodzenia!
      • kamciairadek Re: Clotrimazolum 10.09.06, 22:06
        Witam. Moja córcia miała odparzoną pupę ja wyszłyśmy ze szpitala. Próbowałam
        kilku maści. Najlepszą moim zdaniem jest Linomag (w zielonym opakowaniu), który
        stosuje zapobiegawczo do teraz (Hania ma 3 m-ce) a dodatkowo dodawałam do
        kąpieli Kalię (woda musi mieć lekko fioletowy kolor). Pozdrawiam i życzę
        szybkiego wyleczenia maluszka.
    • mariolam12 Re: Na odparzenia 06.09.06, 10:57
      Stosowałam wszystko co sie dało a w rezultacie pomógł Alantan Plus (nie zwykły
      Alantan - ten nie pomagał). Nawet byliśmy u dermatologa i dostaliśmy maść
      robioną na pupę. Spróbuj Alantanu Plus. Nam zniknęły odparzenia prawie
      następnego dnia. Dodam jeszcze ze mały miał nawet nadżerki na pupie.
    • leonada1 Re: Na odparzenia 06.09.06, 11:11
      ja polecam zdecydowanie Sudocrem - wsaniale się zagoiło w ciągu 2 dni, nie znam
      lepszego kremu
      • kasiac23 Re: Na odparzenia 06.09.06, 11:14
        teraz pewnie wszyscy mnie zlinczuja ale najlepszy jest linomag CZERWONY zawiera
        kwas borny czy cos w tym stylu na ulotce pisze ze uzywac od 11 lat poszlam
        specjalnie do pediatry powiedzial ze jak posmaruje 3 razy na dzien przez tydz
        nic sie nie stanioe tak tez zrobilam efekt super i nic sie nie stalo naprawde
        warte polecenia
    • madame_edith Re: Na odparzenia 06.09.06, 14:30
      Ja z innej beczki. Może postaraj się oprócz tego zwalczyć przyczynę. U nas to
      były pieluchy, odparzenia leczyłam na bieżąco różnymi metodami, ale powstawały
      ciągle na nowo dopóki nie zlikwidowałam przyczyny. U nas były to Pampersy. W
      happy czy huggiesach syn się nigdy nie odparzył. Tak więc ja bym nie wzięła
      Pampków nawet jakby mi ktoś dopłacał. Niektóre dzieci nie tolerują niektórych
      pieluch, u nas Pampersy u kogoś innego huggiesy, ale warto wiedzieć, że to
      pieluchy mogą być winne. Bo ja np byłam tym szczerze zaskoczona i nigdy bym na
      nie wpadła gdyby nie przypadkowo spotkana w przychodni kobitka. pozdrawiam
      • luna333 Re: Na odparzenia 06.09.06, 22:32
        zgadzam się co do pieluch oraz chusteczek nawilżanych, mojego odparzają dada z
        biedronki - są śliczne, mięciutkie i mają z tyłu gumeczkę i co z tego. U mnie z
        kolei pampers nigdy nie odparzył a niczym nie smaruję - a co do kremu to
        faktycznie alantan ale maść ta silniejsza bo jest tez jakaś słabsza którą
        wciskają i ta kiepsko działała.
    • tatko1 Re: Na odparzenia 06.09.06, 22:10
      u nas odparzenia były jak był okres upałów w fałdkach pachwinowych, bez
      rozchylenia faldku prawie niewidoczne, a po rozchyleniu zobaczyłam,że już skórka
      złaziła. Jak się narobiło to nie chciało się goić, mały kopał i nie bardzo dawał
      się dotknąć. Ile się da trzymałam bez pieluchy tylko lużno przykrywając tetrą
      żeby łapać siku i ręką rozchylałam te fałdki na zmianę żeby powietrze dochodziło
      + Sudokrem i wpadłam na pomysł wycinania częściowo gumek w pampersach - lepiej
      dochodziło powietrze ale minus - łatwo wylatywała kupka. Pomogło. Do tej pory
      został mi bardzo niepraktyczny zwyczaj wycinania gumek w pieluchach jak jesteśmy
      w domku.
      • betik150 Re: Na odparzenia 06.09.06, 22:30
        Nam pomógł Tormazol były Termentiol oraz częste wietrzenia.Powodzenia
    • dorianne.gray Re: Na odparzenia 06.09.06, 22:49
      Młody miał pupę odparzoną tylko raz, na początku, od podcierania pupy non-stop
      chusteczkami. Przerzuciliśmy się na waciki i ciepłą wodę, a do smarowania
      świetnie się sprawdził Sudocrem i krem na odparzenia Johnsona - tylko, cholera,
      nigdzie go nie mogę kupić, mam jedynie próbkę ze szpitala sad
    • mika_p Re: Na odparzenia 07.09.06, 01:05
      Ktoś tam wyżej pisał - spróbuj znaleźć przyczynę.
      Moja córka paskudnie się poodparzała po kiełbasce z cielęciny - ale w ciągu 3
      dni zeszło (odstawiłam nabial w jej diecie, zastosowałam sudocrem i już na
      drugi dzien było prawie dobrze - to pierwsze tak powazne odparzenie, a ma 17 m-
      cy).

Jej brat miał odparzenia w 9. miesiącu zycia. Wtedy winiłam pieluchy, takie,
      siakie, inne, a teraz myslę, ze mógł zawinic wprowadzony do diety jogurt -
      Junior pozniej okazal sie laergikiem skórnym na mleko i część przetworów.

Albo to pieluchy, albo cos w diecie, pokombinuj.
    • szopiczek Re: Na odparzenia 07.09.06, 06:17
      Również polecam ALANTAN PLUS KREM! - sprawdzony w praktyce, używany profilaktycznie smile. Bardzo dobra maśc, delikatna i bardzo dobrze sie zmywa w przeciwieństwie do sudocremu czy tormentiolu, maści cynkowej itp. Moim zdaniem samo ich zmywanie może jeszcze bardziej podrażniac pupcie.
    • agless Re: Na odparzenia 07.09.06, 08:10
      Ja tez nie wycieram pupy husteczkami, tylko cieplą wodą, a po kupie czasem
      wkladam pupe pod kran. Czesto tez pupcie wietrzymy i smarujemy sudocremem. Ale
      zanim posmaruje sudocremem najpierw nakladam cienka warstwe kremu olilatum dla
      niemowlat.
    • ewamalcahn Re: Na odparzenia 08.09.06, 20:20
      ja polecam SUDOCREM. jest naprawdę świetny
    • novanka Re: Na odparzenia 08.09.06, 21:21
      Tormentiol. Choć niektórzy straszne rzeczy o nim piszą. Sudokrem nie pomógł
      (stosuję go stale), tormentiol załatwił sprawę w jedną noc. Nie powinnio się
      tylko przesadzać z tą maścią, ale użyta kilka razy krzywdy nie zrobi a pomóc
      może.
    • iwonka713 Re: Na odparzenia 08.09.06, 21:29
      Polecam krem na odparzenia bubchen-rewelacja .. jak wszystkie kosmetyki ...:o)
    • an_qa Re: Na odparzenia 09.09.06, 13:45
      Nam pomogl tylko Liomag masc, probowalam wszystkiego co tylko znalazlam w
      aptekach i sklepach dla niemowlat. Ale wiem ze to co pomoze Twojemu dziecku
      zalezy tylko i wylacznie od skory. Jednym pomaga Sudocrem innym Linomag. Ja
      polecam Linomag smile
    • milla9 Re: Na odparzenia 09.09.06, 14:16
      dla nas sudocrem - super!!
      • agakowalewska4 Re: Na odparzenia 09.09.06, 15:53
        ja smarowałam i bepantenem i sudocremem do tego tormentiol pentacrem az w końcu
        pomogła woda z mydłem iWietrzenie to chyba najlepszy sposób i co jeszcze nalezy
        odstawic chusteczki az pupcia się wygoi pozdrawiam!!!
    • dominique.p Re: Na odparzenia 10.09.06, 22:30
      Mycie pupy wodą z nadmanganianem potasu i smarowanie PENTACREMem.
    • kcr2 Re: Na odparzenia 10.09.06, 22:31
      kiedy mały miał odparzoną pupę, nie pomagało nic (ani Sudocrem, alantan plus,
      bepanten), aż wreszcie zaczęłam przemywać pupkę nadmanganianem potasu (kilka
      razy dziennie) - roztworem z wodą (dodajesz do wody kilka kryształków, aby woda
      miała lekko różowy kolor), wietrzyć ile się dało.Pomogło - po 2 dniach po
      odparzeniu nie było śladu.Mam też maść pośladkową, robioną na receptę i teraz
      kiedy ma lekko odparzoną pupcię, smaruję tą maścią - rewelacja - odparzenie
      znika po jednokrotnym zastosowaniu.
      • ona2006 Re: Na odparzenia 11.09.06, 09:53
        U nas na odparzona pupcię sprawdziło się , za radą dermatologa pediatry,
        odstawienie pampersów i przejście na huggiesy - pampersy maja jakiś balsam
        "łagodzący" i to może podrażniać, odstawienie chusteczek do pupy, do mycia mydlo
        bobas, do kąpieli oilatum, linomag w płynie do przecierania pupki, sudokrem, w
        okresie silnego zapalenia clotrimazol - ale to lepiej skonsultowac z lekarzem.
        Oczywiście częste wietrzenie. I uwaga, odparzenia, jak raz sie pojawią lubią
        powracać i trzeba uważać. Problem naprawdę minie dopiero po tym jak dziecko
        skończy korzystanie z pieluch, więc jak tylko bedzie to możliwe uczyć
        korzystania z nocnika.
    • liwilla1 wyrzucic kremy, ja stosuje zasypke sanosanu 11.09.06, 10:00
      i odparzenia ani uczulenia w kroczu ni razu nie doswiadczylam. naprawde polecam,
      szczegolnie w te upaly co byly w lipcu mlody w kremie (sanosan, bambino) sie
      zaparzal. a bardzo dobrze wspominam krem szpitalny. mozesz poprosic pediatre, by
      wystawil recepte smile
    • izabellaz1 Re: Na odparzenia 11.09.06, 10:11
      Ja polecam krem Vitamin barrier cream firmy Mustela. Jest bardzo wydajny i
      REWELACYJNY!

Pozdrawiam
      • doris992 Re: Na odparzenia 11.09.06, 22:21
        sudocrem...sudocrem...sudocrem...
    • zoomka_06 Re: Na odparzenia 11.09.06, 14:57
      znajomi polecili mi SUDOCREM - używamy profilaktycznie od samego początku i nie
      mamy żadnych problemów z pupcią Soni smile
    • lidkaaa Re: Na odparzenia 11.09.06, 22:08
      Nam się sprawdził krem Penaten-żaden inny.
      I przede wszystkim wietrzenie pupy,mycie jej woda i wacikami,a nie
      chusteczkami, suchą pupę kremowałam i na golaska synek leżał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka