tyssia 06.09.06, 07:51 Witam jaki polecacie krem na odparzenia próbowałam juz kilka ale moja córka ciągle jest bardzo odparzona, nie wiem juz jaki kupic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benignusia Re: Na odparzenia 06.09.06, 08:39 polecam bepanthen,albo krem z nivei Odpowiedz Link Zgłoś
mimi9918 Re: Na odparzenia 06.09.06, 10:15 Sprobój pastę cynkową, kupisz w aptece cena ok. 2 zł Odpowiedz Link Zgłoś
kgaw Clotrimazolum 06.09.06, 10:20 Clotrimazolum + częste wietrzenia pupy u mojego synka w 100% się sprawdził. Po tygodniu nie było już śladu po odparzeniach. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
pdabr Re: Clotrimazolum 06.09.06, 10:24 Nam pomógł sudocrem. Odparzenie zniknęło szybko. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kamciairadek Re: Clotrimazolum 10.09.06, 22:06 Witam. Moja córcia miała odparzoną pupę ja wyszłyśmy ze szpitala. Próbowałam kilku maści. Najlepszą moim zdaniem jest Linomag (w zielonym opakowaniu), który stosuje zapobiegawczo do teraz (Hania ma 3 m-ce) a dodatkowo dodawałam do kąpieli Kalię (woda musi mieć lekko fioletowy kolor). Pozdrawiam i życzę szybkiego wyleczenia maluszka. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolam12 Re: Na odparzenia 06.09.06, 10:57 Stosowałam wszystko co sie dało a w rezultacie pomógł Alantan Plus (nie zwykły Alantan - ten nie pomagał). Nawet byliśmy u dermatologa i dostaliśmy maść robioną na pupę. Spróbuj Alantanu Plus. Nam zniknęły odparzenia prawie następnego dnia. Dodam jeszcze ze mały miał nawet nadżerki na pupie. Odpowiedz Link Zgłoś
leonada1 Re: Na odparzenia 06.09.06, 11:11 ja polecam zdecydowanie Sudocrem - wsaniale się zagoiło w ciągu 2 dni, nie znam lepszego kremu Odpowiedz Link Zgłoś
kasiac23 Re: Na odparzenia 06.09.06, 11:14 teraz pewnie wszyscy mnie zlinczuja ale najlepszy jest linomag CZERWONY zawiera kwas borny czy cos w tym stylu na ulotce pisze ze uzywac od 11 lat poszlam specjalnie do pediatry powiedzial ze jak posmaruje 3 razy na dzien przez tydz nic sie nie stanioe tak tez zrobilam efekt super i nic sie nie stalo naprawde warte polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Na odparzenia 06.09.06, 14:30 Ja z innej beczki. Może postaraj się oprócz tego zwalczyć przyczynę. U nas to były pieluchy, odparzenia leczyłam na bieżąco różnymi metodami, ale powstawały ciągle na nowo dopóki nie zlikwidowałam przyczyny. U nas były to Pampersy. W happy czy huggiesach syn się nigdy nie odparzył. Tak więc ja bym nie wzięła Pampków nawet jakby mi ktoś dopłacał. Niektóre dzieci nie tolerują niektórych pieluch, u nas Pampersy u kogoś innego huggiesy, ale warto wiedzieć, że to pieluchy mogą być winne. Bo ja np byłam tym szczerze zaskoczona i nigdy bym na nie wpadła gdyby nie przypadkowo spotkana w przychodni kobitka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Na odparzenia 06.09.06, 22:32 zgadzam się co do pieluch oraz chusteczek nawilżanych, mojego odparzają dada z biedronki - są śliczne, mięciutkie i mają z tyłu gumeczkę i co z tego. U mnie z kolei pampers nigdy nie odparzył a niczym nie smaruję - a co do kremu to faktycznie alantan ale maść ta silniejsza bo jest tez jakaś słabsza którą wciskają i ta kiepsko działała. Odpowiedz Link Zgłoś
tatko1 Re: Na odparzenia 06.09.06, 22:10 u nas odparzenia były jak był okres upałów w fałdkach pachwinowych, bez rozchylenia faldku prawie niewidoczne, a po rozchyleniu zobaczyłam,że już skórka złaziła. Jak się narobiło to nie chciało się goić, mały kopał i nie bardzo dawał się dotknąć. Ile się da trzymałam bez pieluchy tylko lużno przykrywając tetrą żeby łapać siku i ręką rozchylałam te fałdki na zmianę żeby powietrze dochodziło + Sudokrem i wpadłam na pomysł wycinania częściowo gumek w pampersach - lepiej dochodziło powietrze ale minus - łatwo wylatywała kupka. Pomogło. Do tej pory został mi bardzo niepraktyczny zwyczaj wycinania gumek w pieluchach jak jesteśmy w domku. Odpowiedz Link Zgłoś
betik150 Re: Na odparzenia 06.09.06, 22:30 Nam pomógł Tormazol były Termentiol oraz częste wietrzenia.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Na odparzenia 06.09.06, 22:49 Młody miał pupę odparzoną tylko raz, na początku, od podcierania pupy non-stop chusteczkami. Przerzuciliśmy się na waciki i ciepłą wodę, a do smarowania świetnie się sprawdził Sudocrem i krem na odparzenia Johnsona - tylko, cholera, nigdzie go nie mogę kupić, mam jedynie próbkę ze szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Na odparzenia 07.09.06, 01:05 Ktoś tam wyżej pisał - spróbuj znaleźć przyczynę. Moja córka paskudnie się poodparzała po kiełbasce z cielęciny - ale w ciągu 3 dni zeszło (odstawiłam nabial w jej diecie, zastosowałam sudocrem i już na drugi dzien było prawie dobrze - to pierwsze tak powazne odparzenie, a ma 17 m- cy). Jej brat miał odparzenia w 9. miesiącu zycia. Wtedy winiłam pieluchy, takie, siakie, inne, a teraz myslę, ze mógł zawinic wprowadzony do diety jogurt - Junior pozniej okazal sie laergikiem skórnym na mleko i część przetworów. Albo to pieluchy, albo cos w diecie, pokombinuj. Odpowiedz Link Zgłoś
szopiczek Re: Na odparzenia 07.09.06, 06:17 Również polecam ALANTAN PLUS KREM! - sprawdzony w praktyce, używany profilaktycznie . Bardzo dobra maśc, delikatna i bardzo dobrze sie zmywa w przeciwieństwie do sudocremu czy tormentiolu, maści cynkowej itp. Moim zdaniem samo ich zmywanie może jeszcze bardziej podrażniac pupcie. Odpowiedz Link Zgłoś
agless Re: Na odparzenia 07.09.06, 08:10 Ja tez nie wycieram pupy husteczkami, tylko cieplą wodą, a po kupie czasem wkladam pupe pod kran. Czesto tez pupcie wietrzymy i smarujemy sudocremem. Ale zanim posmaruje sudocremem najpierw nakladam cienka warstwe kremu olilatum dla niemowlat. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalcahn Re: Na odparzenia 08.09.06, 20:20 ja polecam SUDOCREM. jest naprawdę świetny Odpowiedz Link Zgłoś
novanka Re: Na odparzenia 08.09.06, 21:21 Tormentiol. Choć niektórzy straszne rzeczy o nim piszą. Sudokrem nie pomógł (stosuję go stale), tormentiol załatwił sprawę w jedną noc. Nie powinnio się tylko przesadzać z tą maścią, ale użyta kilka razy krzywdy nie zrobi a pomóc może. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka713 Re: Na odparzenia 08.09.06, 21:29 Polecam krem na odparzenia bubchen-rewelacja .. jak wszystkie kosmetyki ...:o) Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: Na odparzenia 09.09.06, 13:45 Nam pomogl tylko Liomag masc, probowalam wszystkiego co tylko znalazlam w aptekach i sklepach dla niemowlat. Ale wiem ze to co pomoze Twojemu dziecku zalezy tylko i wylacznie od skory. Jednym pomaga Sudocrem innym Linomag. Ja polecam Linomag Odpowiedz Link Zgłoś
agakowalewska4 Re: Na odparzenia 09.09.06, 15:53 ja smarowałam i bepantenem i sudocremem do tego tormentiol pentacrem az w końcu pomogła woda z mydłem iWietrzenie to chyba najlepszy sposób i co jeszcze nalezy odstawic chusteczki az pupcia się wygoi pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dominique.p Re: Na odparzenia 10.09.06, 22:30 Mycie pupy wodą z nadmanganianem potasu i smarowanie PENTACREMem. Odpowiedz Link Zgłoś
kcr2 Re: Na odparzenia 10.09.06, 22:31 kiedy mały miał odparzoną pupę, nie pomagało nic (ani Sudocrem, alantan plus, bepanten), aż wreszcie zaczęłam przemywać pupkę nadmanganianem potasu (kilka razy dziennie) - roztworem z wodą (dodajesz do wody kilka kryształków, aby woda miała lekko różowy kolor), wietrzyć ile się dało.Pomogło - po 2 dniach po odparzeniu nie było śladu.Mam też maść pośladkową, robioną na receptę i teraz kiedy ma lekko odparzoną pupcię, smaruję tą maścią - rewelacja - odparzenie znika po jednokrotnym zastosowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ona2006 Re: Na odparzenia 11.09.06, 09:53 U nas na odparzona pupcię sprawdziło się , za radą dermatologa pediatry, odstawienie pampersów i przejście na huggiesy - pampersy maja jakiś balsam "łagodzący" i to może podrażniać, odstawienie chusteczek do pupy, do mycia mydlo bobas, do kąpieli oilatum, linomag w płynie do przecierania pupki, sudokrem, w okresie silnego zapalenia clotrimazol - ale to lepiej skonsultowac z lekarzem. Oczywiście częste wietrzenie. I uwaga, odparzenia, jak raz sie pojawią lubią powracać i trzeba uważać. Problem naprawdę minie dopiero po tym jak dziecko skończy korzystanie z pieluch, więc jak tylko bedzie to możliwe uczyć korzystania z nocnika. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 wyrzucic kremy, ja stosuje zasypke sanosanu 11.09.06, 10:00 i odparzenia ani uczulenia w kroczu ni razu nie doswiadczylam. naprawde polecam, szczegolnie w te upaly co byly w lipcu mlody w kremie (sanosan, bambino) sie zaparzal. a bardzo dobrze wspominam krem szpitalny. mozesz poprosic pediatre, by wystawil recepte Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Na odparzenia 11.09.06, 10:11 Ja polecam krem Vitamin barrier cream firmy Mustela. Jest bardzo wydajny i REWELACYJNY! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zoomka_06 Re: Na odparzenia 11.09.06, 14:57 znajomi polecili mi SUDOCREM - używamy profilaktycznie od samego początku i nie mamy żadnych problemów z pupcią Soni Odpowiedz Link Zgłoś
lidkaaa Re: Na odparzenia 11.09.06, 22:08 Nam się sprawdził krem Penaten-żaden inny. I przede wszystkim wietrzenie pupy,mycie jej woda i wacikami,a nie chusteczkami, suchą pupę kremowałam i na golaska synek leżał. Odpowiedz Link Zgłoś