bea113 07.09.06, 08:47 Mój synekm ma 5 tygodni. Mam wątpliwości odnośnie mycia butelek i smoczków. Jak często sterylizujecie butelki, czy uzywacie detergentów, jakiej uzywacie wody do sporządzania mieszanki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
traganek Re: mycie butelek 07.09.06, 08:52 Moje dzieci mają 5 miesięcy i myję butelki po użyciu gorącą wodą a następnie sterylizuję w sterylizatorze parowym w mikrofali. Za to smoczek (upokajacz) spłukuję tylko co jakiś czas przegotowaną wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalcahn Re: mycie butelek 08.09.06, 20:19 ja po każdym jedzonku płuczę wodą a przed zrobieniem mleczka wszystko wyparzam. smoczek myje kilka razy dziennie a wyparzam raz dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
goniusia1977 Re: mycie butelek 07.09.06, 09:12 do 3 miesiecy wyparzalam butelki po kazdym uzyciu, najpierw mylam je plynem do mycia naczyn albo tylko plykalam. po skonczeniu przez Zuzie 3 miesiecy myje tylko plynem bez wyparzania. Odpowiedz Link Zgłoś
novanka Re: mycie butelek 08.09.06, 21:23 Myję płynem do mycia naczyń, przed użyciem przelewam wrzątkiem butelke i smoczek (ale nie zawsze, np. po herbatce czasami tylko płuczę). Wygotowuję przez 5 minut raz w tygodniu. A jeśli chodzi o wodę używam przegotowanej kranówy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka713 Re: mycie butelek 08.09.06, 21:36 Od początku uzywam plynu do naczyń do butelek...wyparzałam tylko na początku po kupieniu..jedzonko robie na wodzie - Primavera Odpowiedz Link Zgłoś