Dodaj do ulubionych

Krostki na buzi.

08.09.06, 15:26
Mojej 5tygodniowej coreczce wyskoczyly na buzi-policzkach-drobne czerwone
krosteczki.Sporo!Nie wiem co to moze byc.Oczywiscie jak nie zniknie to
pojdziemy do lekarza!Alergia?
Obserwuj wątek
    • an_qa Re: Krostki na buzi. 08.09.06, 15:49
      Proponuje posmarowac Linomagiem chociaz nie recze ze zejda, nam pomagal na
      tradzik niemowlecy i teraz na chrosteczki spowodowanie slina tez pomaga smile
      Jesli nie znikna to chyba dobrze by bylo skontaktowac sie z lekarzem.
      • mamulahanuli Cholerka.Tradzik. 08.09.06, 15:51
        To może być to.Na to mi wyglądało.No to posmaruję!Dzięki! Zobaczymy czy będzie
        efekt.
    • zielaka Re: Krostki na buzi. 08.09.06, 19:17
      MOja Hania od 2 dni tez ma takie krostki na buźce. NIe wiem, co to jest, ale
      moja tesciowa, ktora pracuje na dermatologii obawia sie, że to atopowe zapalenie
      skóry, a wtedy to przechlapane... Mam nadzieje, ze sie myli i ze to jej przejdzie.
      • kadas Re: Krostki na buzi. 08.09.06, 20:29
        Mój synuś (teraz ma prawie 8 m-cy) miał trądzik niemowlęcy. Przeszło samo, jak
        odstawiłam go od piersi, czyli po prawie 5 miesiącach. Najrozsądniej będzie jak
        skonsultujesz to z lekarzem.
    • monish Re: Krostki na buzi. 12.09.06, 14:30
      Nam dermatolog zalecil przemywanie i kompresy (ok 3min) roztworem kwasu
      borowego 3%(w aptece dostepny), smarowanie bephantenem (kremem lub mascia)
      buziaka bez ograniczen, efekt zaskakujacy, niestety tradzik powrocil jak tylko
      zaprzestalam zabiegow. Mala ma szesc tygodni. Mam nadzieje ze to minie w koncu
      bezpowrotnie.
      • amwaw Re: Krostki na buzi. 12.09.06, 14:41
        Miodzio dermatolog...Nadmienił też pewnie, że kwasu bornego nie powinno się
        stosować u dzieci do lat 3?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka