09.09.06, 19:14
Moja 2-tygodniowa córeczka ulewa po każdym posiłku. Nawet kiedy odbije i
położe ją do spania po jakimś czasie uleje. Jeśli miałyście terz takie
problemy napiszcie co robiłyście?????
Obserwuj wątek
    • brunette23 Re: Ulewanie 09.09.06, 19:18
      tak, mialysmy... u nas wynikalo to z obzarstwa... wink Mała na piersi w ciagu 12
      dni przybrala pół kilograma... big_grin minęło samo i to dość szybko jak nauczyła się
      jeść z umiarem, miała jakieś 3,4 tygodnie... pozdrawiamy! smile
    • giffbaby Re: Ulewanie 09.09.06, 19:53
      moja mala ulewala dlugo, na pewno dziecko z tego wyrosnie. Pomaga trzymanie pod
      katem (ok 45 st, nie na plasko) przy karmieniu, tez trzymanie w pionie lub pod
      katem po karmieniu, nawet do pol godz jak masz sile/ochote. To pomaga, ale nie
      wyeliminuje ulewania. Dojrzalosc przewodu pokarmowego i rozwoj miesni
      zaciskajacych "powrot" z zaladka (nie wiem jak one sie nazywaja) wylecza dziecko
      za pare miesiecy.
    • lacido Re: Ulewanie 09.09.06, 21:14
      nie pociesze Cię, mój synek też ulewa a skończył niedawno 6 miesięcy, pediatra
      mówi żę przejdzie ja zacznie siedzieć a póki co przebiera nieraz po trzy razy
      pod rząd, choćby mu się 3 razy odbiło to nie ma gwarancji że za godzine lub 2
      mu się nie uleje, nawet jak je zupkę to zdarzy mu się ulać ale nie tak często.
      • mmalicka21 Re: Ulewanie 09.09.06, 22:28
        moja 6 tygodniowa córka ulewała cały czas
        i to bardzo obficie
        po każdym posiłku
        pod koniec 4 tygodnia przeszło: ))))
        od tamtej pory ulała mi najwyżej 2 razy
    • ariana1 Re: Ulewanie 10.09.06, 10:14
      Moje obie córki ulewały strasznie. Jedna do 8 m-ca a druga dopiero niedawno
      skończyła ulewać, jakiś miesiąc temu. Co robiłam? Nie kładłam na leżąco,
      przeważnie w leżaczku. Zakładałam sliniaczki, niestety prawie non stop obie
      nosiły śliniaczki, ale lepsze to niż ciągłe przebieranie.
      • techuby Re: Ulewanie 10.09.06, 15:36
        moja corka ma 6 tyg. i cierpi na reflux, to jest przypadlosc na ktora cierpi 90
        % dzieci, u jednych sie to uzewnetrznia w formie wymiotow czy tez ulewania a
        jeszcze inne przechodza to bardzo lagodnie,w zasadzie bezobjawowo.
        reflux to przypadlosc , kiedy to na skutek niedojrzalosci ukl.pokarmowego
        zastawka pomiedzy zoladkiem dziecka a przelykiem nie jest jeszcze w pelni
        wyksztalcona i nie zamyka sie po jedzeniu tylko przepuszcza z powrotem pokarm
        raz polkniety do przelyku, i do jamy ustnej wraz z kwasami zoladkowymi
        powodujac pieczenie i dyskomfort. nie ma na to skutecznego lekarstwa , dziecko
        samo z tego wyrasta po kilku miesiacach zycia, mozna to zlagodzic lekarstwem,
        to co my robimy, ale nie mozna zlikwidowac. trzeba przeczekac, pomaga noszenie
        30 min. w pozycji pionowej po kazdym jedzeniu, spanie na materacu podniesionym
        o 30 stopni w glowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka