Dodaj do ulubionych

Mata edukacyjna?

11.09.06, 21:32
Chciałabym kupić synkowi (6 tyg.) matę edukacyjną. Proszę o radę, jaką
używacie, czy dziecku się nie znudzi?
Obserwuj wątek
    • beata_17 Re: Mata edukacyjna? 11.09.06, 21:42
      My mamy Tiny love zoo. Jest bardzo kolorowa, ma rozne zawieszki - zwierzatka,
      grzechotki i "panel" w ktorym raczka lub nozka dzidzius moze wlaczyc muzyke
      Mozarta lub glosy zwierzatek. Nasz synek uzywa jej juz 4 miesice i jeszcze sie
      nie znudzil.
      Pozdrawiam
      Beata
    • asia06 Re: Mata edukacyjna? 11.09.06, 21:58
      Pewnie, że się znudzi, jak każdą zabawką. Ale do 7 miesiąca mata się
      sprawdzała. Miałam Tiny Love Zoo
      • madzia19801 Re: Mata edukacyjna? 11.09.06, 22:16
        My tez mamy Tiny Love Zoo i był to duży (270 zł) i zbędny wydatek. Synek wogóle
        się nią nie interesował, mata służyła nam do wykładania kojca a teraz oddałam
        ją koleżance.
    • moreno500 Re: Mata edukacyjna? 11.09.06, 22:37
      u nas tiny love "działa" już 4 miesiące, baaaardzo dobrze wpływa na ćwiczenie
      turlania i pełzania, jeszcze nie raczkujemy
    • lisabette Re: Mata edukacyjna? 11.09.06, 23:14
      Mamy Tiny Love Plac zabaw, kupiłam jak dziecko miało 2,5 mca, dziś ma 5,5 i
      wciąż się bawi - powoli odkrywa nowe rzeczy a jeszcze jest trochę do
      odkrycia smile)
      • jo7775 Re: Mata edukacyjna? 11.09.06, 23:51
        A my mamy Fishera 3w1. Weronika na początku tylko patrzyła, teraz zaczyna łapać
        powoli o co chodzismile
        • piegusie Tiny Love 12.09.06, 00:13
          mamy również tiny love i jest rewelka pod względem kolorów, pomysłów,
          wszechstronności i JAKOSCI, prana juz parokrotnie nie zmieniła swych barw ani
          gabarytów. Mam porównanie do Canpola u koleżanki...Canpol wypada żałośnie,
          pastelowe kolory, maskotki mdłe, bez żadnych atrakcji (w Tiny szeleszczace
          fragmenty, wibracje, lusterka- tysiąc rzeczy do okrycia-dlatego moje dziecko
          bawi sie na macie juz 5 ty miesiac)
    • magdziaxyz Re: Mata edukacyjna? 12.09.06, 10:33
      Na allegro kupiłam używaną tiny love. Uważam że opłaciło się nie przepłacac za
      nową. Nie używałam jej az tak wiele razy...Pomimo kilukrotnego prania kolory
      nadal są jak nowe. Ze wszystkich "funkcji' Weronice podonały się świecące w
      rytm muzyczki światełka no i oczywiście sama muzyczka. Jak była malutka zawsze
      z zaciekawieniem obserwowała i łapała zabawki nad główką, a papuga była
      najfajniejszą zabawką do gryzienia - plastikowy drążek zawsze był łatwy do
      chwytania, wkładania do buzi no i szeleszczące skrzydełak też super jej sie
      czasem ssało. Teraz moja niunia ma już ponad rok i często chodzi z odpiętym
      lusterkiem z tej maty. To jedyne lusterko jakie oczywiście pozwalam jej dorwać
      w małe łapki a ona tak bardzo lubi całować własne odbicie krzycząc "o lala!".
      • naturella Re: Mata edukacyjna? 12.09.06, 10:37
        Miałam Canpola, wystarczyła na 2 miesiące, właśnie ze wzglęów, o których
        piszesz - po prostu synek się znudził. Jedyną atrakcją Canpola są zabawki na
        pałąkach, a piszczek ze środka musiałam wypruć - bo uwierał dziecko w plecy.
        Polecam Tiny Love, widziałam u koleżanki, jest o niebo lepsza.
        • neptunka Re: Mata edukacyjna? 12.09.06, 11:12
          Ja mam matę Canpola, już od prawie 4 miesięcy. Sprawdza się fenomenalnie i to w
          każdym miesiącu życia dziecka, odkąd ją posiada. Najpierw syn leżał
          przyglądając się zabawkom na pałąkach, których nawet nie był w stanie
          dosięgnąć. Kiedy zaczął być ruchliwy, obracać na boki, na brzuszek - próbował
          sięgać ustami zabawek, przemieszczać się na boki do biedronek stanowiących tło
          maty itd. Potem wyczaił, po co są szeleszczące uszka pieska, piszczałka
          stanowiąca jego nosek, nauczył się uderzać ręką w nosek, żeby wywołać dźwięk.
          Teraz pałąki sa już zdemontowane, bo przewracał je, szarpiąc zabawki (duży
          jest) i bawi się samą matą i zabawkami z niej. Uwielbia ją, aż się trzęsie, jak
          ją przynoszę. Także uważam ja za bardzo trafiony zakup i wielomiesięczny, w
          każdym tygodniu życia dziecka odkrywa ono coraz to nowe rzeczy, motywuje ona go
          do przemieszczania się i ogólnego rozwoju.
          Planowałam zakup Tiny Love, kupiłam Canpola za 80 zł i taka mata też w
          zupełności zadowoliła moje dziecko. Uważam, że nie ma co przesadzać. Tym
          bardziej, że istnieje ewentualność, że dziecko będzie miało matę głęboko w
          poważaniu i wówczas sama leżałabym pod pałąkami za jakieś 280 zł smile
          • lisabette Re: Mata edukacyjna? 12.09.06, 14:58
            U mojej koleżanki z pałąka maty Canpola wystrzelił drut, dobrze,że dziecka nie
            było akurat w pobliżu.
            A na macie nie wystarczy położyć dziecko, trzeba je też trochę do zabawy
            wciągnąć, bo inaczej wiadomo, że się znudzi.
    • ulfa Re: Mata edukacyjna? 12.09.06, 10:59
      My mamy Tiny love zoo. Synek bawi się na niej od 2 miesięcy i jeszcze mu się
      nie znudziła. Co więcej, ciągle odkrywa nowe zastosowania dla zabawek smile
      Pozdrawiam
    • bonnie75 Re: Mata edukacyjna? 12.09.06, 12:18
      My kupilismy Kotka firmy Marko. Bardzo szybko mata stala sie za mala dla mojego
      Adasia, bo odkad zaczal przekrecac sie na brzuszek, ciagle sturliwal sie
      (trudne slowo smile) na podloge. Zwinelam wiec mate i rozlozylam koc i na nim
      zabawki. Nie zaluje, ze nie kupilam drogiej maty. Nam wystarczyla za 89 zl na
      gora miesiac smile
    • monka49 Re: Mata edukacyjna? 12.09.06, 12:37
      Gorąco polecam Tiny Love zoo - można tez luzem dokupić inne zabawki. Poczawszy
      od 2 m-ca mata daje mi długie chwile wytchnienia smile. Nie podejrzewałam, ze
      będzie az tak zajmująca smile
    • mijanka Re: Mata edukacyjna? 12.09.06, 19:04
      My mamy Tiny Love Arka Noego. Ma trochę mniej funkcji, ale dokupiłam do niej
      lusterko i parę wymiennych zabawek. Mała ma 4 miesiące i nadal jest to jej
      ulubione miejsce zabawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka