ciociajadzia1 15.09.06, 18:59 dziewczyny moja mała ma rtydzien i dostala jakis krostek, mysle zr\e to potówki?? poradzcie cos! pleaseeee! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ineska2 Re: co na potówki?? 15.09.06, 19:36 Znajdz w wyszukiwarce ten temat, jest sporo odpowiedzi, dzis przegladalam. Odpowiedz Link Zgłoś
mgp77 Re: co na potówki?? 15.09.06, 19:45 nasza pani pediatra ktora ma rowniez specjalizacje alergologa radzila mi kąpac dwa razy dziennie - na przemian w roztworze nadmanganianu potasu (woda powinna byc lekko rozowa) i w krochmalu. Poza tym wietrzyc - rozbierz malca i przykryj sama pieluszka tetrowa, zeby nie zmarzl i nie obsiusial wszystkiego w kolo i podstawowa zasada to odpowiednio ubierac - tak zeby nie przegrzewac dziecka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frodolin Re: co na potówki?? 15.09.06, 20:24 przede wszystkim nie przegrzewać, poza tym nie zaszkodzi kąpiel w nadmanganie potasu, lub w rumianku, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
szeszka Re: co na potówki?? 15.09.06, 20:21 nam lekarz odradzil nadmanganian ale zalecil smarowanie sudocremem - po dwoch dniach nie bylo sladu po potowkach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agakowalewska4 Re: co na potówki?? 16.09.06, 09:40 ja kąpałam w letniej wodzie z dodatkiem mąki ziemniaczanej i po kąpieli też posypywałam delikatnie mąką ziem.pomogło juz na drugi dzień polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś