maja2081 19.09.06, 08:14 Mam pytanie do mam, które mają juz to za sobą. W czwartek czeka nas podróż samolotem z naszą 5-miesięczną Amelką. Co zrobić aby mała nie odczuwała boleśnie zmiany ciśnienia, żeby ją uszka nie bolały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabela.majewska Re: dziecko w samolocie 19.09.06, 08:24 maja2081 napisała: > Mam pytanie do mam, które mają juz to za sobą. W czwartek czeka nas podróż > samolotem z naszą 5-miesięczną Amelką. Co zrobić aby mała nie odczuwała > boleśnie zmiany ciśnienia, żeby ją uszka nie bolały? Gdy startuje samolot koniecznie podaj dziecku pierś lub butelke. Bedzie dobrze Szczesliwego lotu! Odpowiedz Link Zgłoś
zuza2be Re: dziecko w samolocie 19.09.06, 08:37 jeśli karmisz piersią to zacznij przed startem i podczas lądowania. Jeśli sztucznie to niech pije albo je. Chodzi o to aby przełykała. Odpowiedz Link Zgłoś
maja2081 Re: dziecko w samolocie 19.09.06, 08:40 Dziękuję bardzo za odpowiedzi Zastanawiam się tylko co zrobić gdy nie będzie chciała pić ani jeść. Moja mała jest taka, ze jak nie jest głodna to w ogóle nie weźmie smoczka do buzi. Moze chociaż smoczek,za którym zresztą i tak nie przepada. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: dziecko w samolocie 19.09.06, 10:12 Nasz synek w trakcie startu i lądowania zawsze spał... Miałam w pogotowiu butelkę i pierś ale nie było takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
julia_uk Re: dziecko w samolocie 19.09.06, 10:26 Wez tez pod uwage,ze Amelka moze wcale nie reagowac na zmiane cisnienia.Moj synek regularnie lata samolotem i wcale go to nie wzrusza.Pierwszy raz lecial wlasnie w wieku 5 miesiecy.tez bylam pelna obaw,a on najzwyczajniej w swiecie sie nudzi w czasie lotu i to jest jedyny problem.Przypuszczam,ze podobnie bedzie z Twoja coreczka.Z reszta lata mnostwo dzieci i nie zauwazylam zeby mamy mialy wieksze problemy w zwiazku ze startem lub ladowaniem.szczesliwego lotu Odpowiedz Link Zgłoś