mamulahanuli 23.09.06, 08:27 Wracam na uczelnie.MLoda(7 tygodni)zostaje z Babcią. Jak jej podawać mleko-bo nie chcemy uzywac butli.Strzykwaka?Lyzeczka? Jakos sobie tego nie wyobrażam Kto ma doswiadczenie niech sie podzieli wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amwaw Re: Dokarmianie NIE butelką.Jak? 23.09.06, 08:56 Jest jeszcze Medeli butelka w formie łyżeczki: calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=55_159&products_id=1428&osCsid=7f288b78db456278277c8fb0f15bf6c7 Ale jak się sprawdza nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mamulahanuli O ciekawe-szkoda że drogie:-( 23.09.06, 09:32 Ale może zainwestujemy.Tylko szkoda by było jakby miała okazać się niewypałem. Odpowiedz Link Zgłoś
felonia rurka 23.09.06, 12:07 jeszcze w szpitalu noworodki dokarmia się czasem sondą (rurka miękka + strzykawka z mlekiem). trzymasz końcówkę rurki w palcach a mały ssie palec i jednocześnie pije mleko z sondy zakończonej strzykawką. Nie wiem tylko czy w aptece sprzedają takie rurki Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Dokarmianie NIE butelką.Jak? 23.09.06, 12:51 Poiłam herbatką dwumiesieczniackze przy pomocy łyżeczki, jakoś szło. Ważne, zeby zacząć zanim dziecko zrobi się bardzo głodne. No i technika - podaje się po 2-3 krople na dnie łyżeczki. Człowiek się namacha, ale da radę napoić malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkowamama Re: Dokarmianie NIE butelką.Jak? 23.09.06, 14:33 moj mąz dokarmial cieniutkim cewniczkiem przyklejonym jedwabnym plastrem do palca. w drugiej recemial strzykawke napelniona mlekiem. dstalismy ten zestaw z poradni laktacyjnej. ale wtym wszystkim chodzi o to ze palca trzena wlozyc dziecu dosc gleboo az za podniebienie twarde bo tylko wtedy jest to podobne do ssania z piersi.dlugo jednak taknie podolalismy i w sumie to karmilismy i z piersi i butelka, synek nie doznal pomieszania sutkow i szlo mu dobrze i z tego i z tego, oczywiscie do czasu... jak sie zrobil starszy i cwańszy to juz wiedział ze z butelki szybciej leci i mimo ze umial ssac z piersi to jak byl bardzo glodny to ryczal... zajrzyj na strone www.laktamed.pl tam chyba sa te wyroby medeli pokazane i sposoby na niebutelke :0) Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka Re: Dokarmianie NIE butelką.Jak? 23.09.06, 22:30 u mnie sprawdzil sie maly kubeczek Medeli - wyglada jak do dawkowania lekow, tylko ze splaszczonym fragmentem i kosztowalo toto 5 zł... www.medela.ch/ISBD/en/breastfeeding/products/babycup.php# Znajoma zainwestowala w tzw. butelke Habermana (tez Medeli), ale ostatecznie malenstwo zaczelo preferowac butle (po kilku miesiacach) Odpowiedz Link Zgłoś
madziaz Re: Dokarmianie NIE butelką.Jak? 25.09.06, 10:33 Ja swoją małą od drugiego miesiąca dopajałam wodą z łyżeczki. Szło rewelacyjnie a potem ułatwiło wprowadzanie pokarmów z łyżeczki. Dziecko w trakcie pojenia siedziało/leżało w foteliku samochodowym. Z butelki też dostawała i zaburzenia ssania nie stwierdziłam, ale dawałam smoczek o najmniejszym przepływie (awent z jedną dziurką). Do tej pory karmię piersią a do mleka zawsze używam smoczka dla noworodków, żeby za łatwo nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mamulahanuli dziennie. 25.09.06, 12:07 3 razy w tygodniu po trzy zajecia-czyli 6 godzin na uczelni...Z dojazdem ponad 8... Odpowiedz Link Zgłoś
muda5 Re: Dokarmianie NIE butelką.Jak? 25.09.06, 11:59 ja dokarmiałam sondą ze strzykawką, mała ssała palec. szło świetnie Odpowiedz Link Zgłoś