melefretete 23.09.06, 12:35 moja mam 5miesieczna ma podejrzenie wiotkości krtani. czy któras z was miała podobny problem>? jaki były u was obiawy? jak to sie leczy i jakie sa tego konsekwencje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda773 Re: wiotkość krtani? 23.09.06, 13:34 Mój syn miał wiotkość krtani. Tego się nie leczy, samo przechodzi z wiekiem. Ustaw łóżeczko pod kątem 30 stopni (nie pamiętam dokladnie czy w związku z tym tak miałam ustawione, ale chyba tak, oczywiście główka wyżej) dbaj o nawilżanie poweitrza (najgorzej w sezonie grzewczym) i tyle. Mój syn ma rok i juz jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka12 Re: wiotkość krtani? 23.09.06, 16:28 Mój mały ma rok i 3 m-ce i jeszcze czasami słyszę 'tą' wiotkość. Mi powiedszieli, że powinien wyrosnąć do 2go roku życia. Póki co czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
m_oments Re: wiotkość krtani? 23.09.06, 22:05 moj synek miał podejrzenie w wieku 2miesiecy, lekarka powiedziała ze to samo przechodzi, sugerując ze powodem moze byc szybki skok wzrostowy i wagowy (mały przybrał w ciągu miesiaca 2,5 kg) dostał większą dawke D3 i w innej formie, czyli w tabletkach do rozpuszczania, ale to pewnie też przez dość duże ciemiączko. objawy wiotkości krtani ustąpiły po połtora miesiąca. i racja , jak ustawisz łózeczko pod kątem, maluchowi latwiej sie oddycha. Odpowiedz Link Zgłoś
jul27 Re: wiotkość krtani? 23.09.06, 22:17 Moja coreczka tez to miala, lekarka wykryla jak miala ok. 4 miesiecy, bylismy u laryngologa i pani doktor potwierdzila, ze jest wiotkosc krtani. Objawialo sie tym, ze ciezko oddychala, tak dziwnie czasami chrypiala, jakby chrapała. Wiotkosc byla nieduza i nic nie robilam, teraz ma juz 13 miesiecy i wszystko minelo. Podobno wlasnie mija okolo roku, max do 2 lat. A dobre nawilzenie pokoju, wslasnie glownie w sezonie grzewym, rzeczywiscie jest bardzo wazne, nawet jesli nie ma witkosci krtani. Odpowiedz Link Zgłoś