dotil1 08.10.06, 12:41 Witam! Mój synek ma 4 miesiące. Karmię go piersią ale zaczęłam juz po mału wprowadzać dodatkowe zeczy. Od 2 tyg zauważyłam że mały ma miejscami suchą skórkę na kolankach i na łokciach. Co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcelkowamama Re: sucha skóra na kolankach 08.10.06, 12:46 to moze byc oznaka alergii np na mleko krowie. czy jesz produkty mleczne? Odpowiedz Link Zgłoś
dotil1 Re: sucha skóra na kolankach 08.10.06, 12:47 tak jem mleko. prawie codziennie. W takim razie spróbuje wyeliminowac przez kilka dni mleko i przetwory i zobaczę. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: sucha skóra na kolankach 08.10.06, 12:50 u nas tak sie zaczela skaza bialkowa, od szorstkich kolanek Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkowamama Re: sucha skóra na kolankach 08.10.06, 13:23 no u nas własnie tak samo od tych kolanek, początkowo sadzilam ze u sie ta skora taka zrobila bo moja mama go troche na tych nózkach opalila ale teraz wiem ze nie o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkowamama Re: sucha skóra na kolankach 08.10.06, 13:25 ale z ta skaza to jest tak ze nie wystarczy na kilka dni wyeliminowac nabialu zeby zobaczyc efekty, na poprawe sytuacji czeka sie troche dluzej, no i czesto nie wystarczy nie jesc tylkonabialu ale np równiez masla i jajek oraz wszystkich produktów ktore te skladniki zawierają. ja juz nie karmie piersia ale z kolei nie mozemy dobrac mleka sztucznego bo ciagle cos Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: sucha skóra na kolankach 08.10.06, 18:55 to na pewno uczulenie na białko mleka krowiego, musisz wszystkie produkty zrobione na mleku krowim wyeliminować z menu. Jeżeli oprócz piersi karmisz dziecko dodatkowo zupkami ze słoiczków lub kaszkami to sprawdź czy nię maja w składzie białka mleka krowiego - to ważne!!! Odpowiedz Link Zgłoś