Dodaj do ulubionych

jak odstawić dziecko od piersi?

08.10.06, 14:27
i nauczyć je spać samodzielnie w łóżeczku? bo moja mała śpi razem z nami a
chciałabym nauczyć ją w łóżeczku..
Obserwuj wątek
    • olimpia_b81 Re: jak odstawić dziecko od piersi? 08.10.06, 15:03
      ile ma?
      • kiniamum Re: jak odstawić dziecko od piersi? 08.10.06, 15:33
        podobno posmarowanie piersi cytryna pomaga, ale w zaleznosci od tego ile ma
        dzieciatko...
    • hipsdontlied zależy 08.10.06, 18:59
      Jeśli maleństwo ma mniej niż rok no to nie stosuj moch ''złotych rad''.Ale
      jeśli ma trochę więcej no to połóż ją w łóżeczku i jeśli bedzie płakać wogule
      nie podchodz.po pewnym czasie przestanie.ale jesli dlugo placze no to poczekaj
      aż zasnie potem ją zanies do łóżeczka.i tak w kolko.tak pisalo w ''encyklopedia
      rodziny''jak jeszcze byłamw Polsce[8 lat temu].wiem że i tak nie zastosujesz
      się do tych rad bo serce matki[sama o tym wiem]nie wytrzyma tego że zostawia
      się placzące dziecko.moja koleżanka zawsze mówila przy amandzie[3
      latka]''popatrz a james śpi sam ty też powinnaś''.albo zapraszala kogoś na noc
      mała wtedy spala sama by pokazac ze jest dużą io się przyzwyczaiła.na
      odstawienie od piersi?????ja mówiłam''taka duża a chce cyca???!!!!''i
      wystarczyło.ale na maleńkie dziecko narazie nie rób tak.albo odciągaj pokarm.
      • olimpia_b81 Re: zależy 08.10.06, 19:12
        wlasnie odstawilam-mala ma 5 m-cy.
        zaczelam miesiac temu, metoda eliminacji karmien na rzecz butli, najpierw jedna flacha, potem dwie, wprowadzilam tez dorosle jedzenie.nie wiem ale jakos nam to plynnie poiszlo , mala nawet nie wolala cyca, za to sie trzesie na widok butli o ktorej dotychczas nie chciala slyszecsmileale trwalo powolutku-okolo miesiaca.teraz dostaje butle wieczorem ,klade sie obok niej , jak zje, daje smoka i tule.pd 2 dni staram sie to robic jak jest w lozeczku.
        tu to opisalam.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=49878149&a=49959379
        zycze powodzenia, to nie takie trudne jak mi sie zdawalosmile
    • ell24 Re: jak odstawić dziecko od piersi? 12.10.06, 21:33
      bylam u mamy, spalam osobno, najpierw kilka tygodni wczesniej zaczelam dawac
      kasze na noc, tragedia byla, bo hania smoka nie chciala, jak sie nauczyla to
      potem u mamy przez 2tyg mama z nia spala a ja o 6ej dopiero cyca dawalam jak w
      nocy wstala wode miala, pila marudzila po 3 nocach przeszlo, potem jak w nocy
      juz nie cycala to w dzien mniej, akurat chora bylam na zapaklenie oskrzeli,
      musialam odstawic, z dnia na dzien jakos przyszlo, ale maz ja usypial, mozesz
      odciagac pokarm przez jakis cas i z butli dawac zeby dziecko zdrowie mialo, alr
      tez nie o to chodzi, poprostu jak konczyc to konczyc ja skonczylam kilka dni
      przed roczkiem. marudzila 4 dni za cycem maz tulil ona w dzien troche szukala
      to ja na dworze w wuzku usypialam, zeby do cyca sie nie kliela, a teraz nic nie
      pamieta jak jej cyca pokazuje musi ci ktos pomoc, lulac tulic dziecko samej
      trudno jak dziecko bluzke zadziera

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka