10.10.06, 20:35
Dziewczyny, wydaje mi się że mój 11 tygodniowy maluszek ma przesuszoną
śluzuwkę w nosku i charczy czasem w ciągu dnia, a zdecydowanie mocniej w
nocy.Co moża mu podać?Słyszałam o soli fizjologicznej.Jak nawilżać i czym
najlepiej? Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pmierzow Re: Sapka 10.10.06, 20:51
      Sola fizjologiczna (o kupienia w aptekach) - po jednej kropelce do kazdej
      dziurki raz dziennie.
      • anetka7444 Re: Sapka 10.10.06, 23:43
        Nawilżacz na noc, sól fizjologiczna jest też w sprayu, tetrisal się chyba nazywa.
        • marcelkowamama Re: Sapka 11.10.06, 10:12
          sola fizjologiczna terrisal nie jest w spraju(chyba ze nie wiem o czyms)tylko w
          buteleczce z kroplomierzem, wygodniejszy niz sol w ampulkach. Mozna zakraplac
          czesciej niz raz dziennie ale radzilabym troche ogrzewac kropelki(ja wkladalm
          sobie na chwile miedzy piersi, wtedy masz temp. ciala). A u nas sapka byla
          ierwszym objawem alergii na mleko
    • brunette23 Re: Sapka 11.10.06, 10:27
      u nas sapka nie była objawem niczego, bardzo dobra do nawilżania jest sól
      fizjologiczna w sprayu o nazwie sterimar, 2 razy dziennie do noska, chwilę
      niech dziecko poleży na plecach, później na brzuszek, jeżeli coś się w nosku
      pojawi to wyjąć, sapka minęła u nas na dobre ok. 4 miesiaca... pozdrawiamy! smile
      • ewamalcahn Re: Sapka 11.10.06, 12:08
        ja polecam disnemar ( niebieski) jest bardzo fajny w użyciu. U nas powodem
        chrapki, jak się niedawno okazało, jest skaza białkowa
    • czarna96 Re: Sapka 11.10.06, 12:40
      oprocz nawilazania noska pomaga nawilzanie pokoju w ktorym jest dziecki Mozna zainstalowac na kaloryferze specjalny nawilzacz badz klac mokra pieluszke czy recznik mojmalenkitez mial sapke, meczace ale byli i na szczescie minełosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka