dorak8 11.10.06, 19:32 karmię piersią. wiem, zaraz każecie mi skorzystac z wyszukiwarki. ale ja chcę pogadac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 19:34 Może nie być jeszcze przez 10 dni. Jak sie wtedy nie pojawi, to sie odezwij. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakarolka1 Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 21:04 Nie przejmuj się. Mój synek ma 2,5 tygodnia i nie robi kupki po 5-6 dni. To się unormuje. Jeśli dasz radę psychicznie to radzę niczym kupki nie prowokować bo dziecku się rozleguluje. Bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.bog Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 19:56 przy karmieniu piersią to nic złego. Widać trawi wszystko, co zje. Luz. Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: dzięki!!! 11.10.06, 20:21 dorak na wyGODnych Ci odpowiedzialam... moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
szeszka Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 20:31 u nas norma to co 3-4 dni kiedys nie bylo dluzej i wtedy pani kazala dac czopek.. i byla kupa za 5 min Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 20:51 Pisano na formu, że jakiśrekordzista nie robił kupy przez 21 dni i wkońcu zrobił. rekord mojej córki to 18 dni. Teraz robi co tydzień. Nie martw się, to dobrze, że wchłania praktycznie cały pokarm. W tym nierobieniu kupy najbardziej uciążliwe są jednak bąki, im dłużej dziecko nie robi kupy, tym, niestety, bardziej śmierdzące. Jeśli nie robi kupy i oddaje gazy to wszytko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwusm Re: nie ma kupy trzy doby 20.10.06, 09:41 Ja mam ten sam problem z moim 4-miesięcznym synem. Jego rekord to 16 dni. Karmię go tylko piersią, ale próbuję już podawać soczki, np. jabłkowy. Podaję mu laktulozę, poję wodą przegotowaną i daję czasem czopki, ale to nic nie pomaga. Nie wiem już co robić. Chcą nas położyć do szpitala, ale już raz leżeliśmy i potem ciężko to odchorowaliśmy. Nie chcę znowu tam wylądować, bo zaczną wynajdywać jakieś choroby. Mały bąki puszcza, jest spokojny, ma miękki brzuszek, a jak już zrobi kupkę to jest ona plastelinowa. Ja jednak jestem przerażona, czy tak długie przerwy w wypróżnianiu nie uszkodzą mu jelit. Po jakim czasie u Was się to unormowało? Odpowiedz Link Zgłoś
miranda771 Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 20:52 u nas nie było przez 7 dób,kiedy młody miał ok.3 miesięcy później przez ok. 1,5-miesiąca tak sie utrzymywało,ze robił kupkę co 3-5dni. a teraz samo się odmieniło. lekarka mówiła nam, ze przy karmieniu piersią, do 7 dni może nie być, takze nie ma sie co martwić Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 20:58 Bywa.Dopóki dziecko sie nie męczy nie ma po co ingerować.Jak będzie przeszkadzać dziecku-czopek glicerynowy. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia444444 Re: nie ma kupy trzy doby 12.10.06, 13:50 w szpitalu pediatrzy mowili ze moze dziecko robic raz na tydzien lub raz na 10 dni i jest to normalne pod warunkiem ze nie zachowuje sie inaczej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zsuzsi Re: nie ma kupy trzy doby 12.10.06, 19:59 to naprawdę normalne, może być kilka razy na dobę lub raz na kilka, kilkanaście dni, moja 3,5 miesięczna robi co 3-4 dni, wtedy jest kupa "od stóp do głów" Odpowiedz Link Zgłoś
ell24 Re: nie ma kupy trzy doby 12.10.06, 20:48 jak pojechalam na wczasy to hania miala 2mce a kupe co 3 dni robila, tylko piers dawalam, w tym wieku kupe sie reguluje lakcidem, dawac 2 ampulki dziennie az sie kupy 2, 3 razy ustawi i odtawic, Odpowiedz Link Zgłoś