Dodaj do ulubionych

nie ma kupy trzy doby

11.10.06, 19:32
karmię piersią.
wiem, zaraz każecie mi skorzystac z wyszukiwarki.
ale ja chcę pogadac.
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 19:34
      Może nie być jeszcze przez 10 dni.
      Jak sie wtedy nie pojawi, to sie odezwij.
      • mamakarolka1 Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 21:04
        Nie przejmuj się. Mój synek ma 2,5 tygodnia i nie robi kupki po 5-6 dni. To się
        unormuje. Jeśli dasz radę psychicznie to radzę niczym kupki nie prowokować bo
        dziecku się rozleguluje.
        Bedzie dobrze.
    • aga.bog Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 19:56
      przy karmieniu piersią to nic złego. Widać trawi wszystko, co zje. Luz.
    • dorak8 dzięki!!! 11.10.06, 20:16
      • 24lena Re: dzięki!!! 11.10.06, 20:21
        dorak na wyGODnych Ci odpowiedzialam...
        moze byc?
        • dorak8 może może! 12.10.06, 13:45
    • szeszka Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 20:31
      u nas norma to co 3-4 dni smile kiedys nie bylo dluzej i wtedy pani kazala dac
      czopek.. i byla kupa za 5 min smile
      • monikaaleksandra Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 20:51
        Pisano na formu, że jakiśrekordzista nie robił kupy przez 21 dni i wkońcu
        zrobił. rekord mojej córki to 18 dni. Teraz robi co tydzień. Nie martw się, to
        dobrze, że wchłania praktycznie cały pokarm. W tym nierobieniu kupy najbardziej
        uciążliwe są jednak bąki, im dłużej dziecko nie robi kupy, tym, niestety,
        bardziej śmierdzące. Jeśli nie robi kupy i oddaje gazy to wszytko jest OK.
        • oliwusm Re: nie ma kupy trzy doby 20.10.06, 09:41
          Ja mam ten sam problem z moim 4-miesięcznym synem. Jego rekord to 16 dni.
          Karmię go tylko piersią, ale próbuję już podawać soczki, np. jabłkowy. Podaję
          mu laktulozę, poję wodą przegotowaną i daję czasem czopki, ale to nic nie
          pomaga. Nie wiem już co robić. Chcą nas położyć do szpitala, ale już raz
          leżeliśmy i potem ciężko to odchorowaliśmy. Nie chcę znowu tam wylądować, bo
          zaczną wynajdywać jakieś choroby. Mały bąki puszcza, jest spokojny, ma miękki
          brzuszek, a jak już zrobi kupkę to jest ona plastelinowa. Ja jednak jestem
          przerażona, czy tak długie przerwy w wypróżnianiu nie uszkodzą mu jelit. Po
          jakim czasie u Was się to unormowało?
    • miranda771 Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 20:52
      u nas nie było przez 7 dób,kiedy młody miał ok.3 miesięcy później przez ok.
      1,5-miesiąca tak sie utrzymywało,ze robił kupkę co 3-5dni. a teraz samo się
      odmieniło. lekarka mówiła nam, ze przy karmieniu piersią, do 7 dni może nie być,
      takze nie ma sie co martwić
    • amwaw Re: nie ma kupy trzy doby 11.10.06, 20:58
      Bywa.Dopóki dziecko sie nie męczy nie ma po co ingerować.Jak będzie przeszkadzać
      dziecku-czopek glicerynowy.
    • madzia444444 Re: nie ma kupy trzy doby 12.10.06, 13:50
      w szpitalu pediatrzy mowili ze moze dziecko robic raz na tydzien lub raz na 10
      dni
      i jest to normalne pod warunkiem ze nie zachowuje sie inaczej
      pozdrawiam
    • zsuzsi Re: nie ma kupy trzy doby 12.10.06, 19:59
      to naprawdę normalne, może być kilka razy na dobę lub raz na kilka, kilkanaście
      dni, moja 3,5 miesięczna robi co 3-4 dni, wtedy jest kupa "od stóp do głów"
    • ell24 Re: nie ma kupy trzy doby 12.10.06, 20:48
      jak pojechalam na wczasy to hania miala 2mce a kupe co 3 dni robila, tylko
      piers dawalam, w tym wieku kupe sie reguluje lakcidem, dawac 2 ampulki dziennie
      az sie kupy 2, 3 razy ustawi i odtawic,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka