ewa2115 18.10.06, 14:32 mam pytanko: czemu dzicku ropieje oczko. Dziś rano zobaczyłam u mojej córki ropke na oczku. Wiem jak sie przemywa i czym ale nie wiem czemu tak jest. Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felonia Re: ropka 18.10.06, 15:49 zatkany kanalik łzowy - być może? Przetrzeć oczko od strony ucha w kierunku noska wacikiem nasączonym wodą przegotowaną lub solą fizjologiczną jak nie przejdzie po paru dniach do lekarza - przypisze krople Odpowiedz Link Zgłoś
kasiola7 Re: ropka 18.10.06, 21:10 witam,jestem mamą 4 miesięcznej olusi.ja miałam ten problem od urodzenia.ropiało jej tak oczko że nie mogła je otworzyć,albo ma wrażliwe na słońce,albo zaatakowała je bakteria i to oczko jest słabsze i tak reaguje,moja jak choruje to zawsze to oczko ma zaropiałe,albo poprostu twoja dzidzia włożyąl sobie paluszka do oka i tera jej ropieje Odpowiedz Link Zgłoś
kluska125 Re: ropka 18.10.06, 21:14 moj maluszek tez mial zaropiale oczka, lekarze stiwerdzili zapalenie spojowek. Musielismy przemywac kilka razy sola fizjologiczna i zakrpalac tobrex 3 razy dziennie. Po pobraniu wymazu okazalo sie ze to gronkowiec, ale naszczescie wrazliwy na lek. Odpowiedz Link Zgłoś