Dodaj do ulubionych

rzuca sie przy piersi

21.10.06, 19:55
Witam,

Moja 2 miesieczna coreczka nagle zaczela rzucac sie przy piersi sad Jest
niespokojna, macha raczkami i nozkami, a co najgorsze szarpie glowa! Caly
czas lapie i puszcza piers. Czy to znaczy, ze mam za malo mleka? Dodam, ze
jest glodna regularnie co 2 godz w dzien i 3 w nocy, a na wadze przybiera
super!
Obserwuj wątek
    • beniusia79 Re: rzuca sie przy piersi 21.10.06, 20:03
      ja mialam kiedys podobny problem. pani Monika napisala mi, ze czasem dziecko w momencie kiedy sie najadlo, nié wie co ze soba zrobic, dlatego rzca sie, placze
      lapie sutka i puszcza go... a po ilu minutach zaczyna sie rzucac?
      • boom_lola Re: rzuca sie przy piersi 21.10.06, 21:02
        Marysia nawet nie placze. Czasem nie robi tego w ogole (jak przed chwila), a
        czasem od razu zaczyna szalec. Piersi od kilku dni mam zupelnie miekkie, wydaje
        mi sie nawet ze puste, ale mleko leci?! Poza tym w nocy tez czasem rzuca sie
        przez sen, wlasnie po karmieniu (nie odbija, bo mocno zasypia) - jakby ja ktos
        do pradu podlaczyl sad No i zaczela sie czesciej budzic na jedzenie.
    • sylwiaimaluszek Re: rzuca sie przy piersi 21.10.06, 20:33
      Moj synek tak robi gdy w trakcie jedzenia nalyka sie powietrza.
      Jak tylko podniose go do odbicia
      uspokaja sie i moge ponownie przystawic go do piersi.

Pozdrawiam
      Sylwia
    • wojtek.anna Re: rzuca sie przy piersi 21.10.06, 21:44
      Witam
      Też mam 2 mc.córcię,czasami też się pręży,odgina głowę.Albo chce się jej
      odbić,albo boli ją brzuszek.Musisz spróbować pomasować brzuszek,może coś jesz
      ostrego,co to powoduje.A jak przybiera na wadze tobardzo dobrze.Powodzenia.
    • dziubekl Re: rzuca sie przy piersi 21.10.06, 21:50
      moj Bartek ma dokładnie tak samo (za dwa dni konczy 2 m-ce). miałam spotkanie z
      konsultatnka laktacyjna i powiedziała ze takie zachowanie moze miec dwie
      przyczyny:a) dziecko nałykało sie powietrza i nalezy przerwac karmienie i odbic
      malucha; b) dziecku dokuczaja gazy i nalezy przerwac karmienie i pomasowac
      brzuszek, podniesc nozki do brzuszka, uspokoic i karmic dalej. u nas to działa.
      pozdrawiam
    • donkaczka z moich doświadczeń 22.10.06, 15:38
      przyczyny były dwie
      - powietrze - podnosiłam mała bekała i jadła dalej
      no i niestety głód - mleko się kończyło a dziecko głodne, moją laktację
      niestety szlag trafił, ale zanim się zorientowałam to dwa tygodnie kombinowałam
      dlaczego się tak rzuca
      • boom_mike Re: z moich doświadczeń 22.10.06, 21:25
        No wlasnie, ja tez sie martwie, ze to kwestia laktacji sad Co prawda mimo
        miekkich piersi mleko leci, ale sama juz nie wiem. Jak to sprawdzic? Tylko po
        przybieraniu na wadze?
        Z odbijaniem to my mamy problem - nie zawsze sie udaje, jak zasypia przy piersi
        to nigdy i w nocy tez rzadko. Na szczescie z brzuszkiem problemow nie ma!
        • donkaczka Re: z moich doświadczeń 23.10.06, 16:11
          niestety mała na wadze przybierała dobrze, musiałabym ją głodzić długo, zeby
          było widać niedokarmienie
          ja też odrywałam ją i sciskałam brodawkę i mleko płynęło
          dopiero jak któregoś dnia zostawiła ją w domu i zaczęłam ściągac mleko
          laktatorem, okazało się że przez cały dzień udoiłam może 200 ml a mała na raz
          zjadała 140
          zaczęliśmy podawać mleko i butelkowe, a ja ściągałam co 2 godziny, ale mleka
          było coraz mniej
          potem walczyłam przystawianiem małej, lekami, piwem karmi, ziołami, ale stresy
          (praca i moja mama zachorowała) i zdenerwowanie zanikiem pokarmu nie pomogły i
          po dwóch tygodniach walki poddałam się
          a mała karmiona butelką stała się spokojnym uśmiechniętym dzieckie, skończyły
          się bóle brzuszak i to chyba wynagrodziło mi depresję po zaniku mleka
    • dalis Re: rzuca sie przy piersi 23.10.06, 15:21
      Mój 2 miesięczny synek też się wypręża i płacze, gdy nałyka się powietrza.
      Natomiast moja starsza córka, gdy miała 5 miesięcy, na początku karmienia była
      niespokojna, odwracała głowę, płakała. Wynikało to z jej niecierpliwości. Po
      prostu denerwowała się, że najpierw trzeba trochę possać zanim zacznie lecieć
      mleko. Wtedy przystawiałam ją na chwilę, by pobudzić wypływ mleka i dopiero,
      gdy poczułam, że mleko napłynęło do brodawki przystawiałam ponownie i mała już
      spokojnie ssała.
    • ulcia111 Re: rzuca sie przy piersi 23.10.06, 16:58
      koleżanko to nie to mała nie jest głodna tylko ma wzdęcia mój maluch też tak
      robił postaraj sie przy każdym karmieniu lekko chusiac ją na ramieniu i spiewac
      jakąś kołysankę powinno pomoc tak jak u mnie. Dodatkowo daje małemu kilka razy
      dziennie po kilka łyżeczek kopru włoskiego Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka