IP: *.* 02.08.01, 21:04
Mam pytanie o basen - Potocka jest ostatnio bardzo popularna. Jak to jest w przypadku 4 - miesiecznego dziecka?Moj pediatra (do ktorego mam duze zaufanie, bo ma duze doswiadzenie) w sumie nie zacheca, dodajac,ze dziecko ma czas sie nauczyc plywac, a prawdopodobienstwo zapalenia ucha wzrasta. Macius bardzo lubi wode i mysle i dla niego byloby to chyba dobre.Prosze o odpowiedz doswiadcoznych mam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Basen IP: *.* 03.08.01, 08:44
      Było już dużo o niemowlakach na basenie (użyj przeglądarki). Ja tylko powiem od siebie, że też muszę odpierać ataki (zwłaszcza ze strony teściowej i cioć), że to bez sensu, a dziecko ma jeszcze czas na naukę pływania. A przecież tu nie chodzi tylko o naukę pływania. Człowiek nauczy się pływać i co? Nadal chodzi na basen czy pluszcze się w innych akwenach. Tu chodzi przede wszystkim o zabawę i o ogólny rozwój dziecka (taka inna forma ćwiczeń). Ja byłam a moim Szymkiem na basenie Wodnik na Gocławiu i bardzo nam się podobało. Niestety nie chodzimy regularnie, ale chyba trzeba zacząć. Pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: Basen IP: *.* 05.08.01, 19:35
      Nie chce mi się przeglądać starej poczty na temat basenu ale od siebie napiszę krótko: gorąco polecam. Sama chodzę ze swoją półroczną córeczką (i mężem) dopiero od dwóch tygodni (czyli byliśmy tam 2 razy) ale widzę, że mojej Dorotce się to bardzo podoba. Jest to godzina świetnej zabawy dla niej, dla mnie i dla tatusia. Dodam, że moja córka jest w grupie najstarsza i najpóźniej zaczęła na basen chodzić. Inne dzieci zaczęły "pływać" już nawet od czwartego tygodnia życia!
      • Gość: guest Re: Basen IP: *.* 05.08.01, 19:59
        Witam,mam rowniez pytanko zwiazane z tematem: Od jakiego wieku - ile miesiecy powinno miec dziecko, zeby byl to najbardziej odpowiedni moment do rozpoczecia chodzenia na basen, przy zalozeniu ze kapieli w wannie sie nie boi?Pat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka