Dodaj do ulubionych

nie chce w ogole pic:(((((

13.11.06, 13:53
Obserwuj wątek
    • glinka1981 Re: nie chce w ogole pic:((((( 13.11.06, 13:56
      za szybko sie wyslalo, wiec drogie mamy, mam problem ze swoja 9-cio miesieczna
      coreczka, poniewaz ona wcale nie chce nic pic, kiedy podaje jej buteleczke z
      jakims sokiem pluje, odwraca glowe, odpycha raczkami. Do picia najczesciej
      dostaje wlasnie jakies soczki jablkowe badz jablkowo- gruszkowe, sporadycznie
      herbatke. Przed snem wypije czasem mleko (ok. 150-ciu mililitrow) w dzien
      czasem wypije z piersi, ale nie jest tego chyba za wiele. Mam pytanie, czy Wy
      rowniez mialyscie podoby problem?? Jesli tak, to jak sobie z nim radziliscie i
      radzicie, prosze o jakies rady
      pozdrawiam
      • mamaivcia Re: nie chce w ogole pic:((((( 13.11.06, 14:06
        Mieliśmy do roku ale z czasem sam się rozwiązał. Co Ci mogę poradzić, testuj
        różne soki. Jabłkowego to i mój synek nie chciał, po marchwiowych wymiotował.
        Herbatki zaczął pić dopiero jak go od piersi odstawiłam - 14mcy miał. Wydaje mi
        się, że się napija z piersi dlatego nie chce nic innego. Mój synek zaczął pić
        coraz więcej i więcej jak już nie było mleka piersiowego. Zobaczysz będzie
        dobrze.
      • izabellaz1 Re: nie chce w ogole pic:((((( 13.11.06, 14:12
        Nie martw sięsmile
        Miałam dokładnie taki sam problem. Moja 14 miesięczna córa nie lubi pić. Od
        zawsze tak było. Teraz 200ml płynów dziennie poza mlekiem rano (180ml)a bywało,
        że mniej. Od urodzenia dziecko butelkowe. Lekarz powiedział, że widać nie
        potrzebuje więcej - tak ma. Nie lubi soczków (poza gruszkowym Gerbera) ani
        herbatek (poza malinową z dziką różą HIPP). Daję jej już ostatnio soki "Paola"
        (te zagęszczane) z wodą Żywiec. To chyba najchętniej pijesmile
    • mamainki Re: nie chce w ogole pic:((((( 13.11.06, 14:13
      Moja 10 miesięczna córeczka również nie chce pić zadnych soczków ani
      herbatek.Jedynie zwykłą,przegotowaną wodę.I to tylko z kubka.Butli nigdy nie
      ciągała(karmię piersią).Więc może i ty spróbuj podać Malutkiej wody.
    • aguskin Re: nie chce w ogole pic:((((( 13.11.06, 18:54
      pocieszyłaś mnie bo mój synek nic tez nie pije, ani wody, ani soków, ani
      gęstych ani rozcięczonych, próbowałam cieplejsze chłodniejsze, herbatki, czasem
      np w nocy robie mu takie oszukane mleko, tzn mniej miarek, bo ma zarwardzenia i
      powinien cos czasem pić ale on tego nie uznaje, nawet przez sen wyczuwa, może
      wyrosną z tego.
      • wozniakanna Re: nie chce w ogole pic:((((( 13.11.06, 20:02
        To mnie dziewczyny pocieszylyscie, bo tesciowa, mama i babcia patrza na mnie
        jakbym pic jej nie dawala bo przeciez wszystkie dzieci pija! Do tej pory karmie
        piersia i nic nie udalo sie jej dac ani z butelki ani z kubka niekapka-soki,
        woda, herbatki -wszystko bylo bee. Od tygodnia mam pierwszy sukces mala pije
        jakis zageszczony sok ktory rozcieczam i podaje lyzeczka z filizanki-
        upierdliwe jak diabli ale mala to chyba bawi bo buzie otwiera i pije. Moze jest
        tez tak dlatego ze zaczela wreszczie troche lepiej jesc i daje jej sporo papek
        wiec moze wreszczie po prostu ma pragnienie? Nie wiem ale moze sprobujcie
        lyzeczka tak jak ja- udaje mi sie jej wcisnac w ten sposob po posilkach w sumie
        ze 100 ml dziennie co poczytuje sobie za sukces smile)
        • glinka1981 Re: nie chce w ogole pic:((((( 13.11.06, 21:11
          dzieki za wszystkie rady, faktycznie, moja Mala pije lyzeczka, ale jest to
          dosyc powolna procedurasad((, czasem juz z braku jakiegokolwiek pomyslu dajemy
          jej wlasnie napic sie lyzeczka i troche pije, a ze jest strasznym wierciochem,
          wiec nie usiedzi za dlugo i czasem nawet z picia lyzeczka nici... tez mam taka
          nadzieje, ze z tego wyrosnie, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka