Dodaj do ulubionych

sprawdzenie niani

16.11.06, 11:32
Napiszcie czy sprawdzałyście nianię i w jaki sposób . Mam zamiar zatrudnić
nianię z ogłoszenia niestety nie mam nikogo poleconego Zastanawiam się w jaki
sposób mam ją sprawdzić, czy spiać umowę , sprawdzić z dowodu . napiszcie jak
to było u was?
Obserwuj wątek
    • diablicamonika27 Re: sprawdzenie niani 16.11.06, 11:40
      Jak ma sie ktoś maskować to będzie,najlepszą metodą sprawdzenia byłoby założenie
      kamer np w misiu w pokojiku dziecinnym w pokoju dziennym i w kuchni.Po tym co
      obejrzałam w telewizji jakie mogą być to najlepsze wyjście.Nawet najlepsze
      nianie nieraz są z pod ciemnej gwiazdy.Powie ci żadnej nie ufam,moga
      okraść,znęcać sie nad dzieckiem albo wogule dziecko na samopas przez cały
      dzień.Niewiem,może przez jakąś agencje aztrudnij tam powinny być sprawdzone kobiety.
      Powinnać spisać dane z dowodu,i ja bym jeszcze zadzwoniła na policje w celu
      zapytania się o niekaralność.Pozdrawiam.
      • kasiap1981 Re: sprawdzenie niani 16.11.06, 12:04
        ja wlaśnie jestem na etapie poszukiwania i niestety tez nie mam nikogo z
        polecenia. Raferencje nie sa żadną metodą, bo wystarczy podac telefon do 5
        znajomych i powiedzieć co mają mówić.
        Ja przez większość czasu na szczęście będę z nianią i dzieckiem w domu, więc
        kamer montowac nie będę,ale np. warto odwiedzic taka nianie i zobaczyc jak
        mieszka - mieszkanie duzo mówi o człowieku, a spisanie danych lub ksero dowodu
        to podstawa. Zaświadczenie o karalności- fajna sprawa, ale ktos może np. kraść
        przez 20 lat i nie musi zostać złapany wink
        Ważne żeby obserwować dziecko i zrobic kilka nieplanowanych nalotów do domu
        żeby sprawdzić z zaskoczenia co się dzieje. Można tez poprosić sąsiadów by
        zwrócili uwagę czy niania z maluchem wychodzi, jak wygladają ich relacje.
        A tak na dobra sprawę, to dziecko które ma powyżej roku samo sie natakiej pani
        pozna..i jak będzie źle go traktować, to ono też nie bedzie się cieszyć na jej
        widok.Powodzenia
    • piegusie Re: sprawdzenie niani 16.11.06, 12:36
      zatrudnilam nianie z ogłoszenia. Już w ogłoszeniu zastrzeżone było, że tylko
      osoba z referencjami. Referencje sprawdziłam nie tylko telefonicznie ale
      pojechalam do poprzednich pracodawców. Poprosiłam tez znajomą, która poznałąm
      na placu zabaw aby zwróciła uwage na nową opiekunkę. Poniewaz mąż pracuje
      blisko domu podjechal 2 razy na plac zabaw i obserwowal ninie przez chwile.
      Pomijajac powyższe powiem Ci, że odżucilam ok 20 osób przy samej rozmowie
      (byłam załamana, że nigdy nie znajde kogoś, z kogo bede na 100 % zadowolona),
      po prostu widzialam jak sie zachowuja, jak odnosza sie do malego, czy na sile
      mu sie "podlizyuja" próbujac udowodnic mi, ze maja swietny kontakt z dzieckiem.
      Obecna"babcia" od razu wzbudzila moje zaufanie, wcale sie nie nazucałą, duzo
      opowiadala o poprzednim dziecku, pytala jakie ja mma wymagania co do niej i
      opeki nad dzieckiem. Tak na prawde po rozmowie z nia nie czułam potrzeby jej
      sprawdzać, ale mąż się uparł. Teraz mija miesiac jej pracy, bardzo zżyła sie z
      małym (7mcy), a on z nią. Rano jak ją widzi to "wyrywa sie do niej", wyciaga
      raczki, smieje sie. To najlepszy test!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka