mala9954 21.11.06, 20:35 WITAM, MOJA MALA MA Z TYŁU GŁÓWKI CZERWONE PLAMKI( WYGLADA TO JAK TRUSKAWKA) CO TO JEST? CZY TO ZNIKNIE? POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidia23 Re: czerwone plamki z tyłu główki 21.11.06, 20:37 Może to potówki lub może położyłas ją na czyms co nie było wyprane w proszku dla dzieci i dostało uczulenia Odpowiedz Link Zgłoś
am25 Re: czerwone plamki z tyłu główki 21.11.06, 20:38 To są takie krwiaczki powstałe w czasie porodu i bardzo dużo dzieci tak ma. Moje dzieci oboje tak mają.To nic groźnego i może samo zaniknąć.Ale moja córcia ma 2,5 roku i nadal ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mala9954 Re: czerwone plamki z tyłu główki 21.11.06, 20:39 No ok ale ja miałam cesarke i to tez wychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
luciii tak, po cc też, to tzw "dziobnięcie bociana", moje 21.11.06, 20:46 maleństwo też to ma nie ma się co martwić, sprawa całkowicie naturalna i z czasem przejściowa Odpowiedz Link Zgłoś
katg1 Re: czerwone plamki z tyłu główki 21.11.06, 21:34 nazywa się to "dziobnięcie bociana". Moja siostra ma córeczkę 6-letnią, która nadal to ma i czerwienieje, gdy mała się złości i płacze. Nie martw się, niektóre dzieci mają to na czole! Wtedy to widać dopiero ! A z tyłu głowy, pod włosami - kto na to zwróci uwagę ! Odpowiedz Link Zgłoś
nyn Re: czerwone plamki z tyłu główki 21.11.06, 22:40 moje malenstwo tez to ma. nazywa sie to naczyniak płaski i ponoc kiedys ma zniknac Odpowiedz Link Zgłoś
kikaaaa Re: czerwone plamki z tyłu główki 22.11.06, 09:11 Moja córcia tez to ma i jej dwie kuzynki też jedna ma już 2 lat i jest to prawie nie widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
asia0212 Re: czerwone plamki z tyłu główki 22.11.06, 10:36 Moja 8 letnia córka już tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
aguniaxxx Re: czerwone plamki z tyłu główki 22.11.06, 11:57 Tak jak pisała któraś z moich poprzedniczek jest to dziabniecie bociana vel znamię łososiowe, powstaje już w zyciu płodowym i u większości dzieci znika do 2 roku życia. A jak nie zniknie to też nie tragedia (!!!) bo sądząc z formy twojej wypowiedzi traktujesz to jak jakiś niesamowity defekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama