ania2613 22.11.06, 10:15 czesc, moja 2tyg corcia bardzo czesto ma czkawke, znacie jakies sposoby na jej likwidowanie lub zapobieganie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olimpia_b81 Re: czkawka u noworodka 22.11.06, 10:21 dziecko ma czkawke jak: -jest mu zimno, -zjadlo za duzo mleka, -odbilo mu sie za ocna, wiec mozesz eliminowac w.w co jest czesto niemozliwe a tak to podac cos do picia czy okryc dziecko. poza tym dzieciom czkawka podobno az tak nie przeszkadza jak doroslym. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolszcz Re: czkawka u noworodka 22.11.06, 10:22 Witaj, mój synek też często miewał czkawki w tym wieku. Często dlatego że po jedzeniu nie odbeknął dobrze albo zmarzł. Najlepszym sposobem jest dostawienie do piersi lub podanie herbatki np. rumiankowej, jak również przykrycie główki pieluszką. Jak mała podrośnie czkawki będą rzadziej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justynaz2010 Re: czkawka u noworodka 22.11.06, 10:33 Moj synek ma niecale 3 m-ce i czkawke ma ok. 3xdziennie. Nie sadze zeby bylo to spowodowane zimnem lub nieodbiciem sie po jedzonku bo jak bylam w ciazy rowniez mial tak czesto czkawke, a w brzuchu raczej zimno mu nie bylo i odbijac tez nie musial U nas dziala tylko przystawienie do piersi, synek troche sie napije i czkawka przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ninkaw Re: czkawka u noworodka 22.11.06, 10:39 moja 16-dniowa córcia tez miewa bardzo często czkawkę. Myślę że jest to efekt niedojrzałości układu pokarmowego i oddechowego. Jak bedzie starsza to powinno przejśc Ale jak przypilnuję żeby jej się odbiło po jedzeniu to miewa rzadziej Odpowiedz Link Zgłoś