Dodaj do ulubionych

Swędzące dziąsełka

IP: *.* 24.03.02, 10:34
Drodzy rodzice! Czy macie jakieś dobre sposoby na swedzenie dziąsełek u maluszków? Moja córeczka od kilku dni jest bardzo niespokojna, nie daje się odłożyć do łóżeczka ale nawet na rękach nie uspokaja się tak do końca. Gryzaczki, szczoteczki nie działaja, mała ciagle ssie wargi i gryzie piąstki. Myślę że jeszcze daleko do przebicia się ząbka bo nie ma nawet zaczerwienienia, ale nawet to swędzenie musi byc dla mojej córki uciążliwe skoro tak się zachowuje. Jak jej pomóc? Agata
Obserwuj wątek
    • Gość: Italia Re: Swędzące dziąsełka IP: *.* 24.03.02, 14:12
      Ja stosuję żel Dentinox. Ma działanie lekko "chłodzące". Tylko, że u mojej Mai objawy nie są aż tak wyraźne. Podobno na niepokój zwiazany z ząbkowaniem działają czopki Viburcol (homeopatyczne, bez recepty) Może przynajmniej na noc warto dać czopek, bo jak sie dzidzia nie wyśpi, to potem jest bardziej marudna w dzień.Pozdrawiam,Anika
    • Gość: Aga_1972 Re: Swędzące dziąsełka IP: *.* 24.03.02, 18:32
      Też mam ten problem z Madzią (5,5 m-ca), chyba kupie jej DentinoxGel-czy jakoś tak (dawałam to Kubusiowi jak ząbkowal)-może coś pomoże bo mała jest okropnie marudna :cry:
    • Gość: gocha11 Re: Swędzące dziąsełka IP: *.* 25.03.02, 13:38
      Jeśli to ząbki to u nas pomaga Dentinox i miękkie zabawki do wysysania. Wszelkie twrde gryzaki są dobre przez 30 sek. Maluch im bardziej się w nie wgryza, tym bardziej drażnią dziąsło i dzidziuś tym bardziej jest wkurzony i rzuca je z wrzaskiem (i tak już prawie 2 miesiące, a zębów nie widać - choć lekarka powiedziała, że są w drodze)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka