Dodaj do ulubionych

Butelki i detergenty

IP: *.* 15.04.02, 15:11
Mam pytanie. W "instrukcji obsługi" ;-) butelek is moczków napisano, by nie używać do mycia żadnych detergentów. I nie używamy, ale butelki wydają się po umyciu jakiś takie "lepkie", szczególnie te po moim mleku. Jakie macie doświadczenia w tym względzie? Dodam, że mamy butelki i smoczki Avent.
Obserwuj wątek
    • Gość: misiunia20 Re: Butelki i detergenty IP: *.* 15.04.02, 16:00
      Aga, od 9 miesiecy uzywam butelek i smoczkow Avent i caly czas myje je plynem do mycia naczyn i nic, a nic sie z nimi nie dzieje!pozdrawiamagata
      • Gość: AniaB! Re: Butelki i detergenty IP: *.* 15.04.02, 20:44
        Ja też myję płynem i jest OK.
        • Gość: Aga27 Re: Butelki i detergenty-niezrozumienie pytania IP: *.* 15.04.02, 20:54
          Nie chodzi mi o bezpieczeństwo butelek i smoczków, ale o bezpieczeństwo dziecka!!!! Pal licho butelki. Boję się, że może niedokładnie wypłyczę, czy coś... i Małemu zaszkodzi.
    • Gość: gulka Re: Butelki i detergenty IP: *.* 16.04.02, 12:24
      ja tez myje plynem do mycia naczyn i szczotka. Potem dokladnie plucze i wyparzam wrzatkiem. Do 3 miesiaca zycia Matyldy gotowalam wszystko.Takie resztki z mleka sa bardzo niebezpieczne. Mleko super szybko sie psuje wiec mysle ze lepiej juz myc tym plynem bo dokladniej niz narazac dziecko na polkniecie plesni niewidocznej golym okiem.pozdrawiam, Agnieszka
    • Gość: gosiag Re: Butelki i detergenty IP: *.* 17.04.02, 08:00
      ja do tej pory myłam wrzątkiem i mydełkiem dla dzieci a potem parzę je na parze.. a do smoczków przed umyciem wsypuję troszkę soli i potem myję szczoteczką ale też bałam się czy to wystarczy...
    • Gość: kadyga Re: Butelki i detergenty IP: *.* 17.04.02, 11:09
      Witam, ja do 3 miesiąca nie myłam w detergentach, choć jak sie później okazało moja druga połowa myła i nic mi nie powiedziała ( myslał, że ja też tak robię :) ). Od 4 miesiąca i ja wzięłam się za płyn do mycia naczyń. Według mnie nie szkodzi to dziecku, trzeba po prostu bardzo dobrze wypłukać i tyle. Jedynie smoczki po myciu (również w detergentach) gotowałam.PozdrawiamKatarzyna mama Franka
    • Gość: franticho Re: Butelki i detergenty IP: *.* 19.04.02, 21:17
      ja też używam Aventu i ... płynów do mycia naczyń. tylko przez pierwsze 3 m-ce bawiłam się w gotowanie itd. teraz myję osobną szczoteczką, płuczę w gorącej wodzie i już, a Franek zdrów jak ryba.marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka