Dodaj do ulubionych

Chwalę się - ząbek

IP: *.* 14.05.02, 09:35
:hello: Hej!Pragnę poinformować wszystkich, że dziś, po dłuuuugich oczekiwaniach połączonych z gryzieniem wszystkiego co nawinęło się pod łapkę u Emilki pojawił się pierwszy ząbek - lewa dolna jedyneczka. Póki co jest malutka (w zasadzie dopiero taka biała kropka), ale jest :grin:O czym z dumą donosiAnia i 7 miesięczna, jednozębna Emilka
Obserwuj wątek
    • Gość: misiunia20 Re: Chwalę się - ząbek IP: *.* 14.05.02, 11:03
      No to ja sie tez pochwale. U Misia tez jest lewa jedynka od 2 dni a Mis ma 9,5 miesiacapozdrawiamagata
      • Gość: pysio Re: Chwalę się - ząbek IP: *.* 14.05.02, 21:30
        To ja też się pochwalę moje szczęście skończyło dziś 4 miesiące ma 3 zabki dość spore i dziś babcia zobaczyła czwarty juz się przebił. Wszystkie na dole 2 jedynki i 2 dwójki.Chwalenie chwaleniem ale jak boli jak czasami ugryzie w dystrybutor mleka. Pa Joanna
    • Gość: olaaaa2 Re: Chwalę się - ząbek IP: *.* 14.05.02, 20:01
      Aniu jak ci zazdroszczę i gratuluje oczywiście !!!!!!!!!!!moja maleńka skończone 8 miesięcy jeszcze nie ma ząbka buuuuczekająca mama ola :)
    • Gość: Ania(mama-Karoli) Re: Chwalę się - ząbek IP: *.* 15.05.02, 10:11
      Ja też chcę się pochwalić... U mojej córci zauważyłam wczoraj rano (gdy gryzła mojego palca ;) ) coś twardego - oczywiście ząbki i to dwa, dolne jedynki. Mam nadzieję, że to jest normalne, że wychodzą dwa naraz... Na razie ledwo je widać, ale coś już się przebija przez dziąsełka. Ania&Karola (6 mies. i 1 tydzień)
    • Gość: Monika_D Re: Chwalę się - ząbek IP: *.* 15.05.02, 16:58
      No to gratulacje. Mamy nadzieję, iz jutro ujrzymy to cudoMy cały czas czekamy na ząbki.pozdrowieniaMonika z Olą
      • Gość: Monika_D Re: Chwalę się - ząbek - małe sprostowanie my też możemy się pochwalić IP: *.* 15.05.02, 19:06
        Otóż niedługo po wysłaniu mojego postu, podczas wieczornej kąpieli zauważyłam w buźce mojej Oli ząbek i to nie jeden ale dwa - malutkie dolne jedyneczki.A więc też się chwalimy.jeszcze raz pozdrawiamMonika z Olą (7,5 miesiąca)
        • Gość: Madziarek Re: Chwalę się - ząbek - małe sprostowanie my też możemy się pochwalić IP: *.* 15.05.02, 20:56
          Hej.Ja również zauważyłam już jakiś czas temu tzn dokładnie 25 kwietnia (mam zapisane) u mojego synka (aktualnie ma 3 miesiące i 15 dni) ząbek na dolnym dziąsełku. Jest to zaledwie rożek, taka biała, mała końcóweczka, ale jest to chyba ząbek. Jest twardy ten rożek, wiec myślę, że to jest to !!! I też jesteśmy szczęśliwi,no może Natanielek mniej, bo go czasami boli... :love:CałuskiMadzia i Natuś
    • Gość: Adaś Re: Chwalę się - ząbek IP: *.* 19.05.02, 14:59
      EXTRA! :) Moja mała jest w wieku Twojej, a ząbków ani śladu - nic, tylko czekać :)
    • Gość: Kasia_R Re: Chwalę się - u nas też ząbek IP: *.* 20.05.02, 22:16
      Ja też się chwalę - od kilku dni czekam na ząbek i dziś już można go zdecydowanie zobaczyć - wystaje na ćwierć milimetra nad dziąsłem. Kurczę, ale on jest OSTRY!!!! Martwię się o moje "dystrybutory mleka", bo jeśli ząbki pójdą w ruch, to niewiele z nich zostanie...:hello:Kasia R mama Luizy, która jest na dobrej drodze, żeby stać się posiadaczką pierwszego w życiu pełnowartościowego zęba! Ale jakoś nie jest z tego powodu nadmiernie szczęśliwa :cry:
      • Gość: Kasia_R Koniec Żółwiem - niech żyje Struś Pędziwiatr ;-))) IP: *.* 20.05.02, 22:24
        Do niedawna nazywaliśmy Luizkę Żółwiem, ponieważ leżała na brzuszku, odginała głowę do góry oraz majtała na raz wszystkimi czterema kończynami, lecz żaden ruch postępowy z tego nie wynikał. Tymczasem dzisiaj od rana rozpoczęła pełzanie po pokoju w linii prostej. Najlepszym wabikiem zachęcającym ją do przemieszczania się przed siebie okazał sie mój ciap, choć nie wiem, jakie jego walory są tak interesujące dla Luisi!Obawiam się, że po wstępnej euforii związanej z tym doniosłym wydarzeniem w życiu Luizki, już niedługo będę z językiem na brodzie łapać tego Strusia Pędziwiatra po całym mieszkaniu! Ale na razie z wielkiej radości ;) dzielę się z Wami, drogie eMamy, tym dzisiejszym przeżyciem :bounce::hello:Kasia R mama Luizy, która wreszcie wystartowała z miejsca :hot:
        • Gość: Kasia_R przepraszam, miało być w zupełnie nowym wątku :-( IP: *.* 20.05.02, 22:25
          :(
    • Gość: asia.d.d Re: Chwalę się - ząbek IP: *.* 21.05.02, 08:47
      a u nas aż dwa !a mamy 6 miesięcy :)
    • Gość: Brenda Re: Chwalę się - ząbek IP: *.* 21.05.02, 10:52
      No to ja też się pochwalę! Filipek (10 m-cy) ma 3 ząbki: dwie jedynki na dole i jednka dwojkę na górze. Wygląda jak mały kasownik :) A teraz (zauważyłam wczoraj) przebijają się górne jedyneczki i już nie będzie taki śmieszny!Czy pomyślałybyście jakiś czas temu, że takie małe białe będzie Was cieszyło?:hello: Brenda i kasownik Filipek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka