Dodaj do ulubionych

Samolot czy samochód???

IP: *.* 05.06.02, 10:21
Hej,Chciałabym się Was poradzić co do wyjazdu wakacyjnego z niemowlakiem. Będziemy jechali we wrześniu, najprawdopodobniej do Włoch - Jurek będzie wtedy już 11 miesięcznym bobasem. I mam dylemat czy samochodem (taniej, ale mordęga :cry: ), czy samolotem (tylko wtedy trzeba dołożyć parę tysięcy – w sumie jest nas czwórka :fou: ). Ja jestem za samolotem, a mąż za podróżą samochodem, bo jak się nam nie spodoba na miejscu zawsze możemy skoczyć gdzieś dalej, a tak bylibyśmy uziemieni. I co tu robić :what: ?PozdrówkaInga
Obserwuj wątek
    • Gość: Kachna29 Re: Samolot czy samochód??? IP: *.* 05.06.02, 11:37
      Ja bym chyba wybrała samochód - podróż zawsze można sobie jakoś zorganizować, można jechać w nocy kiedy dziecko śpi, lub w dzień robiąc sobie postoje w ładnych miejscach itd...Lecąc samolotem miałabym poczucie, że jestem trochę uziemniona i w razie czego nie mam jak wrócić. Też wybieram się na wakacje, mój mały będzie miał wtedy 9 m-cy, ale zdecydowanie wybrałam samochód. Pomogła mi myśl, że w przypadku choroby można być w kilkanaście godzin z powrotem w Polsce.Poza tym na miejscu też chyba lepiej mieć samochód, zawsze można wybrać się na wycieczkę :-)
    • Gość: Magdzi Re: Samolot czy samochód??? IP: *.* 05.06.02, 13:47
      A ja zdecydowanie wolałabym lecieć samolot, gdybym oczywiście mogła sobie na to pozwolić. Po co tracić kilka dni urlopu na dojazd (a potem jeszcze odpoczynek po podróży)? Dla malucha na pewno też o wiele wygodniej. Za 11-miesięczniaka nie zapłacicie dużo, za starsze to nie wiem.No chyba że nastawiacie się na wakacje "objazdowe" i chcecie jak najwięcej pozwiedzać, wtedy oczywiscie lepiej mieć samochód na miejscu.Życzę miłych wakacji!
    • Gość: Ola_Budna Re: Samolot czy samochód??? IP: *.* 05.06.02, 22:21
      Podróż samochodem zajmie kilka dni. Trzeba sie będzie zatrzymywać na noclegi i jedzenie. To wszystko też kosztuje. Musicie policzyć co bardziej się opłaca, bo może będzie promocyjny lot samolotem i w sumie wyjdzie to taniej i o wiele wygodniej zwłaszcza dla dziecka (kilkudniowa podróż smochodem zawsze jest męcząca).PozdrowieniaOla mama Jasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka