Dodaj do ulubionych

Ile razy na dobę?

IP: *.* 18.08.02, 22:44
Cześć. Moja córeczka skonczyła wczoraj 5 mies. Karmię ją piersią, na żądanie. Początkowo tych karmień na dobę wypadało całkiem sporo, już nie pamiętam ile. Mniej więcej od 2 miesięcy karmię ją 5 a czasami (rzadko) nawet 4 razy na dobę. Kładę ją o 21ej i śpi bez przerwy do 8ej rano. Karmienia wypadaja mniej więcej co trzy, czasami trzy i pół godz.Zuza lubi spędzić przy cycusiach (w sumie) 40 min. do 1 godz. Przybiera na wadze raczej dobrze (chyba) - gdy miała 4 mies. i tydzień wazyla 5 950 g. (przy porodzie ważyła 2800 g).Czy tych karmień nie jest za mało na dobę? Niby więcej się nie domaga, ale sama nie wiem. Napiszcie proszę jak to u was wygląda. Aha w centylach nie mogę się za bardzo połapać.
Obserwuj wątek
    • Gość: magdusia Re: Ile razy na dobę? IP: *.* 19.08.02, 20:41
      Według mnie, skoro dziecko wygląda na szczęśliwe i zaspokojone, wszystko jest w porządku. Moja mała, dokładnie tak jak twoja, przsypia od urodzenia całe noce, czyli od 8 wieczorem do 8 rano i też je co 3 godziny w ciagu dnia, i też tych karmień jest 4 -5 i ma się świetnie. Jest nie za gruba, nie za szczupła, 75 - ty centyl, super. Takie widać kochane dzieciaczki mamy, ja sie cieszę :), :), :).Magda z Igunią
    • Gość: adas Re: Ile razy na dobę? IP: *.* 20.08.02, 14:17
      Gdyby było tak z moim dzieckiem byłabym najszczęśliwszą mamą. Niestety u mnie Ania ma 7miechów i zamiast coraz rzadziej być karmiona to budzi się co 1-2 godziny w nocy, a w dzień karmię ją co 2-3 godziny. Jest to dla mnie męczące przynajmniej w nocy. Z pierwszym było jeszcze gorzej bo nie dość że tak często przystawiany był do piersi to potrafił wisieć na niej przez30-60 min.wytrzymałam tak przez 8 miesięcy i potem pobyt mój w szpitalu przerwał tę męczarnie. Więc myślę że powinnaś być szczęśliwa i cieszyć się że śpisz spokojnie całą noc. Jeśli przybywa na wadze i jest uśmiechnięta, nie apatyczna to taka jest uroda twojego dziecka. Pozdrawiam.beata
    • Gość: barbaraw Re: Ile razy na dobę? IP: *.* 21.08.02, 17:37
      Moja 4 mies. Paulina podobnie. Śpi całą noc. A w dzeń co mniej więcej 3 godz. Ja wprowadziłam od pocz. 4 mies. jabłuszko z Gerbera. Daję jej po południu to wtedy pierś jest za jakieś 2 godz. po tym. Daję jej jeszce herbatkę z Hippa rumiankową. To tak w międzyczasie jak jest b. gorąco albo jak " nie wie zabardzo co chce". Bardzo ją lubi. Podaję jej od ukończenia 1 mies.Mama 4 mies. Pauliny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka