Dodaj do ulubionych

jak mu pomóc???????????????/

IP: *.* 16.09.02, 17:19
7 mies synek ma okropny katar ,nie da sie zblizyc do noska z gruszka i kropelkami co robic??????????????
Obserwuj wątek
    • Gość: annba1 Re: jak mu pomóc???????????????/ IP: *.* 21.09.02, 21:39
      Może spróbuj, gdy synek śpi lub jest czymś bardzo zajęty, posmarować mu wokół noska maścią majerankową.(jeśli mogę coś zasugerować, to po prostu nałóż trochę maści na palec i dotknij synka w nosek. Nie powinien się nawet zorientować, że to jakieś zabiegi antykatarowe) Mojemu Jasiowi na katarek już 2 razy pomogło Euphorbium (czy jakoś tak to się nazywa). Jest to delikatny spray, który bardzo szybko można zaaplikować, gorąco go polecam.PozdrawiamANia
    • Gość: agniesia1 Re: jak mu pomóc???????????????/ IP: *.* 22.09.02, 10:40
      mój synek też niestety teraz ma katar ale niestety na siłę wyciągam wszystko gruszką ,potem kropelki ew. maść do nosa .Przez ten katar to przestał mi ciągnąć smoka i ma problemy z zasypianiem a ja jutro wracam do pracy i jestem pełna obaw jak to będzie.
    • Gość: asia_t Re: jak mu pomóc???????????????/ IP: *.* 22.09.02, 13:30
      Olka, a moze w temacie postu zamiescic: katarek - jak mu pomoc? albo cos w tym stylu? bo za bardzo nie wiadomo, o co ci chodzi, dopoki sie nie przeczyta calosci...co do katarku: ja stosuje Sterimar (sol morska w sprayu) i Pinosol, lagodzi troszke obrzek i ulatwia oddychanie. A na wrzaski przy odciaganiu staram sie nie reagowac... :-( asiaT
    • Gość: Anika Re: jak mu pomóc???????????????/ IP: *.* 23.09.02, 10:15
      Obawiam się, że jednak bez gruszki się nie obejdzie. Mój synek tez strasznie wrzeszczał, ale to jedyny sposób by mu odśluzować nosek. Mój mąż trzymał mu rączki a ja działałam. Widok straszny,ale jaka ulga. Po tym do noska żel Xylorin.Katar mamy już za sobą.Życzę powrotu do zdrowia Ania
    • Gość: berta Re: jak mu pomóc???????????????/ IP: *.* 24.09.02, 10:44
      Też mamy ten sam problem...Stosujemy euphorbium compositum S dwa razy dziennie, na noc nasiwin 0,01%. W ciągu dnia też aplikuję sól fizjologiczną.Co do maści majerankowej, to pamiętaj, że stosuję się ją wyłącznie pod nosek - nie do noska!paaaaaaaaBeata i Lila
      • Gość: magduś Re: jak mu pomóc???????????????/ IP: *.* 24.09.02, 13:11
        Ja też swojemu dziecku podałam dwa razy nasiwin 0,01% i było po katarze. Co do techniki są dwie jedna to na siłe trzymając ręce i głowę ale to wymaga dużo opanowania od rodziców a druga mniej stresująca zrobić to porostu gdy dziecko jest przy piersi ( o ile oczywiście karmisz dziecko piersią). Co ciekawsze ja również miałam katar a ponieważ jestem w ciąży niewiele lekarstw mogę zaaplikowałam sobie kropelki synka i katar minął.A tak poza tym na temat kataru jest jedna teoria - katar leczony trwa tydzień a nie leczony 7 dni :).Pozdrawiam Magdusia
    • Gość: danuska Re: jak mu pomóc???????????????/ IP: *.* 26.09.02, 08:16
      do noska stosuje sol fizjologiczna, przewaznie pomaga na pare godzin. Po za tym czesto myje buzkie cieploa woda i przy okazji "zalapie" sie nosek. No i tzw parowki ( w lazience ).Odciaganie gruszka... myslalam ze tego sie juz nie stosuje!pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka