IP: *.* 30.09.02, 02:47
Mały ma trzy miesiące – jest strasznie duży ( 7400 i 68 cm ) uwielbia wodę, z tatusiem w dużej wannie pływa jak żabka na brzuszku, a na pleckach ( trzymany za głowę) bawi się nóżkami i leży jak by był w siódmym niebie. Chcielibyśmy iść na basen. Tylko czy musi być ozonowana woda ? Czy chlorowana ? Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Mama choć ratownik ma wątpliwości. A może za bardzo znam realia polskich basenów. Czy nowoczesne aqua parki spełniają normy dla tak małego dzieciaczka choć całkiem dużego
Obserwuj wątek
    • Gość: EwaT Re: basen IP: *.* 30.09.02, 12:18
      witaj :)z tego co wiem dla takiego maluszka woda powinna byc ozonowana i cieplejsza niz normalnie na basenie (ok 30 stopni). Pozatym chyba lpiej chodzic na specjalne zajecia dla maluszkow gdzie jest instruktor i mowi jakie cwiczenia robic.Chociaz jesli Twoj maly juz plywa samodzielnie to moze cwiczenia nie beda potrzebne, bo one sa w celu wycwiczenia umiejetnosci plywania.Takie zajecia dla maluszkow sa na pewno na basenach na Potockiej (Zoliborz) na SGGW i na ul. Na UBoczu (Ursynow)Pewnie jest wiecej ale ja znam tylko te.I generalnie zachecam, takie plywanie jest superanckie dla dzieciaczkowpozdrawiamEwa
      • Gość: Agnieszka_B Re: basen IP: *.* 30.09.02, 12:32
        Cześć!Jestem z Gdańska i niestety u nas w Trójmieście nie ma specjalnych zajęc dla takich malutkich dzieci czy możecie udzielić mi informacji jakie ćwiczenia należy wykonywać z takim małym dzieckiem - Martynka ma niespełna trzy miesiące!pozdrawiamaga
    • Gość: 1506 Re: basen IP: *.* 30.09.02, 13:15
      czescJestem z poznania. Moj synek ma 4,5 m-ca i wazy 8200, tez jest kawal chlopa! Zajecia na basenie rozpoczelismy jak Wojtek mal 3 m-ce i bardzo, bardzo je sobie chwalimy. chodzimy na specjalne zajecia dla takich maluszkow, z instruktorem, ciepla (32-34 stponie), ozonowana woda. Jest to wspaniala zabawa, a i nauka. No i mozliwosc rozmow z innymi mamamismile Z tego co wiem chlorowana woda nie jest polecana. Radze poszukac specjalistycznych basenow i zajec. Zyczymy dobrej zabawy Ania i Wojtus
    • Gość: 1braciszek Re: basen IP: *.* 30.09.02, 17:07
      my poszliśmy z naszym Fifim na basem, kiedy miał niewiele ponad 3 miesiące. Mieszkamy w Krakowie, a więc mamy do dyspozycji nie tylko zajęcia w AquaParku, ale także w szpitalu im. Rydygiera. Woda zdecydowanie powinna być ozonowana, raczej ciepła - choć bez przesady, nasza instruktorka mówiła, żebyśmy w domu raczej nie przegrzewali dziecka w kąpieli. Mimo, że po kilkunastu minutach zajęć mnie już było nieco chłodno, to Filip znakomicie to znosił, mimo, że jest raczej szczupłym dzieckiem bez nadmiaru tkanki tłuszczowej - za to po zajęciach ścinało go natychmiast i spał słodkim snem przez dwie godziny. Przez trzy przedwakacyjne miesiące nie złapał nawet kataru. Zdecydowanie polecam.
    • Gość: mwilczynska Re: basen IP: *.* 30.09.02, 21:50
      Ja też polecam, mój trzymiesięczny Maciuś jest zachwycony. Tylko, że z tą ozonowaną wodą to bywa różnie. Podobno tak naprawdę to każda woda jest chlorowana, a ozon jest tylko dodatkiem zwiększającym przejrzystość. Ja chodzę z maluchem na basen z wodą (teoretycznie) ozonowaną, a ostatnio czułam tam chlor. I mój mały akurat w noc po basenie dostał wysypki na całym ciele, nie wiem do dziś od czego.PozdrawiamGośka
    • Gość: gajah Re: basen-prosba o kontakt IP: *.* 26.11.02, 00:27
      Cześć Jestem mamą 3-miesięcznej Gai też z Poznania. Bardzo zalezy nam aby z maleństwem chodzić na basen, czy mogłabyś polecić jakieś sprawdzone miejsce w Poznaniu? PozdrawiamRenata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka