Dodaj do ulubionych

dziwnie się rusza

IP: *.* 01.10.02, 19:29
Jestem bardzo zaniepojona bo mój 3-miesięczny synek jakoś dziwnie się rusza. To wygląda trochę tak jakby miał drgawki albo Parkinsona (moja ciocia ma i podobnie rusza głową). Mówiłam lekarzowi a on powiedział, że to normalne. NO nie wiem??? NIe zawsze tak robi ale często np. leży na leżaczku i trzęsie rączkami i główką a przed zaśnięciem bardzo się miota i rzuca (każdemy chyba się zdarza, że go tak "zatelepie" przy zasypianiu ale jemu ciągle). POdaje mu grzechotkę a on czasami normalnie wyciąga rączki i chwyta i pakuje do buzi a czasami trzęsie rączkami. Może zapytać innego lekarza?zaniepokojona Monika mama Julaszka
Obserwuj wątek
    • Gość: 2204 Re: dziwnie się rusza IP: *.* 02.10.02, 09:18
      nie powiem Ci niestety czy takie ruchy to cos dziwnego czy nie.Natomiast uważam, że jeśli masz jakieś wątpliwości idź nawet do kilku lekarzy, w tym do neurologa. Przestanie Cię dzięki temu dręczyć niepewność.Pozdrawiam serdecznie Ewa
    • Gość: agaga1 Re: dziwnie się rusza IP: *.* 02.10.02, 09:36
      na pewno wizyta u jescze jednego lekara nie aszkodzi. Spróbuję Cię jednak uspokoić. Mój półroczniak też się tak trzęsie z podekscytowania: na widok zabawki, taty a czasem i przed zaśnięciem, gdy "opowiada" nam co się wydarzyło w ciągu dnia. Mnie lekarka uspokoiła, fachowo nazywając jego zachowania. Mi niestety to określenie wyleciało z głowy. Dodam jeszcze, że to właśnie pani doktor zwróciła nam uwagę na ruchy małego i dokładnie wypytała, czy mają związek z tym co dzieje się w otoczeniu, czy też występują zupełnie bez powodu. Natomiast córeczka mojej koleżanki na podobne "objawy" dostała witaminę B1.A! Nasz mały miał taki kilkutygodniowy okres, kiedy rzucał energicznie głową to na prawo to na lewo. Wymyślił sobie po prostu taką zabawę, a ja drżałam ze strachu. spokojnie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka