Dodaj do ulubionych

Niemowlę a komputer

12.12.06, 16:41
Czy niemowlę moze przebywac w pokoju w którym czesto jest włączany komputer?
Jakie macie doswiadczenia w tym względzie. Pozdrawiam Ewa.
Obserwuj wątek
    • ewa_mewa Re: Niemowlę a komputer 12.12.06, 16:48
      Dziewczyno, nie wygłupiaj się. Dlaczego komputer ma być bardziej szkodliwy od
      telewizora, żył wodnych, czy spalin na ulicy? Komputer u mnie w salonie chodzi
      24h na dobę i mam większe problemy niż to czy powinnam go wyłączać przy dziecku.
    • sssheee Re: Niemowlę a komputer 12.12.06, 16:54
      Hmmm... Moja mała jest ze mną 24 h na dobę (z mojego wyboru smile) ale muszę też
      jakoś prowadzić firmę, a jak narazie to jest też moje okno na świat wink więc
      towarzyszy nam laptop, mam nadzieję, że nie ma on szkodliwego wpływu na malutką?
    • agnetos Re: Niemowlę a komputer 12.12.06, 18:34
      Ja też się zastanawiam nad wpływem komputera na dzidzię. U nas komp. jest w
      sypialni i jak się kładziemy z dzidziusiem to jest wyłączony a w ciągu dnia
      nasza Lenka przebywa w drugim pokoju. Przydałby się jeszcze jeden pokoikwink
    • nelly11 Re: Niemowlę a komputer 12.12.06, 19:37
      niemowle POWINNO przebywac w tym pokoju co komputer za pare lat nie bedzie
      pytać co to office tylko samo załączy kompa i zrobi tatusiowi kosztorys, swiat
      idzie do przodu nie ograniczajmy niemowalkom dostepu do techniki!!!!!
      • denay Re: Niemowlę a komputer 12.12.06, 19:58
        nie wiem czy słowo "szkodliwe" jest tu odpowiednim
        ale to dziwne promieniowanie smile wydzielają tylko monitory starego typu
        coraz popularniejsze (i tańsze) LCD są bezpieczne

ps. u mnie stoi komp w pokoju, gdzie spi mała, bo nie mam innego wyboru
    • gosiik Re: Niemowlę a komputer 13.12.06, 00:05
      ja mam w innym, ale to kwestia przypadku
      • kathee Re: Niemowlę a komputer 13.12.06, 13:56
        u nas też stoi w innym pokoju, ale dzieciak od małego ciągnie do kompa..po
        rodzicach to masmile

bardziej szkodliwy jest tył monitora
    • tuniatunia Re: Niemowlę a komputer 13.12.06, 14:04
      tez nie widze problemu. Moze ewentualnie to, ze w pomieszczeniu, w ktorym jest
      wlaczony komputer, jest dosc suche powietrze (odczuwam to dosc dotkliwie jako
      astmatyczka), ale nie robilabym z tego histerii, bo przeciez np. kaloryfery tez
      wysuszaja powietrze.

Tunia
    • jakw Re: Niemowlę a komputer 13.12.06, 17:39
      doświadczenia mamy takie, że moja 1.5-roczniaczka świetnie wie, jak starym
      wyłączyć kompa ;-/
      • kathee Re: Niemowlę a komputer 13.12.06, 19:49
        i to zawsze w najmniej odpowiednim momencietongue_outPP

...znamy to, znamybig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka