lenka74 12.12.06, 16:41 Czy niemowlę moze przebywac w pokoju w którym czesto jest włączany komputer? Jakie macie doswiadczenia w tym względzie. Pozdrawiam Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa_mewa Re: Niemowlę a komputer 12.12.06, 16:48 Dziewczyno, nie wygłupiaj się. Dlaczego komputer ma być bardziej szkodliwy od telewizora, żył wodnych, czy spalin na ulicy? Komputer u mnie w salonie chodzi 24h na dobę i mam większe problemy niż to czy powinnam go wyłączać przy dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
sssheee Re: Niemowlę a komputer 12.12.06, 16:54 Hmmm... Moja mała jest ze mną 24 h na dobę (z mojego wyboru ) ale muszę też jakoś prowadzić firmę, a jak narazie to jest też moje okno na świat więc towarzyszy nam laptop, mam nadzieję, że nie ma on szkodliwego wpływu na malutką? Odpowiedz Link Zgłoś
agnetos Re: Niemowlę a komputer 12.12.06, 18:34 Ja też się zastanawiam nad wpływem komputera na dzidzię. U nas komp. jest w sypialni i jak się kładziemy z dzidziusiem to jest wyłączony a w ciągu dnia nasza Lenka przebywa w drugim pokoju. Przydałby się jeszcze jeden pokoik Odpowiedz Link Zgłoś
nelly11 Re: Niemowlę a komputer 12.12.06, 19:37 niemowle POWINNO przebywac w tym pokoju co komputer za pare lat nie bedzie pytać co to office tylko samo załączy kompa i zrobi tatusiowi kosztorys, swiat idzie do przodu nie ograniczajmy niemowalkom dostepu do techniki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
denay Re: Niemowlę a komputer 12.12.06, 19:58 nie wiem czy słowo "szkodliwe" jest tu odpowiednim ale to dziwne promieniowanie wydzielają tylko monitory starego typu coraz popularniejsze (i tańsze) LCD są bezpieczne ps. u mnie stoi komp w pokoju, gdzie spi mała, bo nie mam innego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
gosiik Re: Niemowlę a komputer 13.12.06, 00:05 ja mam w innym, ale to kwestia przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
kathee Re: Niemowlę a komputer 13.12.06, 13:56 u nas też stoi w innym pokoju, ale dzieciak od małego ciągnie do kompa..po rodzicach to ma bardziej szkodliwy jest tył monitora Odpowiedz Link Zgłoś
tuniatunia Re: Niemowlę a komputer 13.12.06, 14:04 tez nie widze problemu. Moze ewentualnie to, ze w pomieszczeniu, w ktorym jest wlaczony komputer, jest dosc suche powietrze (odczuwam to dosc dotkliwie jako astmatyczka), ale nie robilabym z tego histerii, bo przeciez np. kaloryfery tez wysuszaja powietrze. Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Niemowlę a komputer 13.12.06, 17:39 doświadczenia mamy takie, że moja 1.5-roczniaczka świetnie wie, jak starym wyłączyć kompa ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
kathee Re: Niemowlę a komputer 13.12.06, 19:49 i to zawsze w najmniej odpowiednim momenciePP ...znamy to, znamy Odpowiedz Link Zgłoś