Dodaj do ulubionych

kropki na siusiaczku

IP: *.* 28.12.02, 17:39
Drogie mamy! Ja i mój synek(5,5 m-ca) mamy problem. Od niedawna pojawiły się czerwone kropki na siusiaczku i mosznie, towarzyszy temu biała tłusta wydzielina , która jest przylepiona na prąciu. Nie wiem co to jest lekarz też nie. Robiłąm badanie moczu ale nic nei wykazało. Zauwazyłąm ze jak często zmieniam pieluszki to kropki bledną, żadne maści nei pomagają(detromycyne, Lacoid, elocom, sudocrem)nic.Moze to alergia. Zmieniłam też pampersy na haggis i na bella i jest jeszcze gorzej. Wiąże to z moczem. Grześ jest alergikiem9skaza białkowa), ale je mleko Bebilion pepti, tarte jabłko z marchewką i zupki(wszystko dietetyczne).Pomózcie, bo nie wiem już co mam robić. Pozdrawiam. Ada
Obserwuj wątek
    • Gość: adka Re: kropki na siusiaczku IP: *.* 28.12.02, 17:40
      Drogie mamy! Ja i mój synek(5,5 m-ca) mamy problem. Od niedawna pojawiły się czerwone kropki na siusiaczku i mosznie, towarzyszy temu biała tłusta wydzielina , która jest przylepiona na prąciu. Nie wiem co to jest lekarz też nie. Robiłąm badanie moczu ale nic nei wykazało. Zauwazyłąm ze jak często zmieniam pieluszki to kropki bledną, żadne maści nei pomagają(detromycyne, Lacoid, elocom, sudocrem)nic.Moze to alergia. Zmieniłam też pampersy na haggis i na bella i jest jeszcze gorzej. Wiąże to z moczem. Grześ jest alergikiem9skaza białkowa), ale je mleko Bebilion pepti, tarte jabłko z marchewką i zupki(wszystko dietetyczne).Pomózcie, bo nie wiem już co mam robić. Pozdrawiam. Ada
    • Gość: Megann_ Re: kropki na siusiaczku IP: *.* 28.12.02, 18:13
      A chusteczek używasz? Bo mój Bartosz miał własnie takie kropeczki po chusteczkach nivea... Słyszałam też w szpitalu że Pampersy najmniej uczulają więc może wróć do nich.Mam nadzieje że szybko rozwiążecie ten problemDużo zdrowia!!
      • Gość: adka Re: kropki na siusiaczku IP: *.* 28.12.02, 18:36
        Dzięki za rade, ale używam husteczek Pampers i to nie od tego. A nivea rzeczywiście uczulały. Wracam do pieluch pampers ale to powoduje tylko złagodzenie objawów ale nie znika. Dzięuję i pozdrawiam. Ada
    • Gość: 1506 Re: kropki na siusiaczku IP: *.* 28.12.02, 20:06
      AdkaJeżeli to podrażnienie skóry - polecam eucerynę z kwasem bornym. To specjalna maść dla niemowląt robiona na receptę (pediatra przepisze bez problemu). Myślę też , że aby na 100% przekonać się , że to nie jednorazówki są przyczyną może pomęcz się przez tydzień z tetrą.Skonsultuj sprawę z innym lekarzem - któryś musi coś wiedzieć na ten temat - w końcu od tego są lekarze!!!Proponuję też kolejne badanie moczu, koniecznie z posiewem, czasm jest tak, że wynik ogólny jest dobry a w moczu panoszą się jednak bakterie (mój synek tak miał, i był wtedy ciągle odparzony).Życzę szybkiego rozwiązania problemu Alfa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka