Dodaj do ulubionych

Spać nie daje:(

13.12.06, 19:53
Macie jakieś sposoby na to by noworodek tak często się nie budził?Wiem że to normalne ale padam ze zmęczenia muszę się opiekować także starszymi dziecmisad
Florian idzie spać ok.21.00.Prędzej płacze i nie chce spać.Ok.23.budzi się na karmienie.Zasypia po długim usypianiu.I budzi się znowu przed 3.00.Muszę go nakarmić,potem kołysaźć na rękach,wwózku i dopiero zaśnie...Przed 5.00 w najlepszym przypadku po 5.00 budzi się i płacze już wtedy tak mocno że zasypia dopiero w moim łóżku...No i budzi się wtedy już ok.7.00 albo 8.00 zależy jak ja wstanę.

Naszczęście w Dzień mam troszeczkę"wolnego"bo zasypia na dłużej.
Ale jestem w nocy wyczerpana strasznie.Cały czas chodzę niewyspana często zasypiam przy telewizorze mąż się śmiał że mam cukrzycę.
W tym tygodniu mam ja dyżur w następnym mąż przy wstawaniu nocnym ale jak się Florian obudzi i mąż do niego wstanie to ja i tak się budzę bo słyszę jakm ały płacze i wtedy słucham czy jest wszystko ok.
Może jestem jakaś wyrodna??Pewnie zaraz napiszecie że po co się decydowalam na dziecko
ale ja kocham swojego synka ale z córki przesypiały noc dobrze,budziły się tylko 2 razy na karmienie czasami raz!!!!!!
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • twixy Re: Spać nie daje:( 13.12.06, 20:11
      Pocieszę Cię! Mam dwójkę i było to samo. Też musiałam bujać. U mnie przeszło w
      połowie drugiego miesiąca. Teraz mają 3.5 Czekam aż przejdą kolki, Potem pojawi
      się na pewno coś nowego smile
      • beniusia79 Re: Spać nie daje:( 13.12.06, 20:22
        taaaak, potem pojawi sie problem z zabkami albo kolejan faza szybkiego wzrostu i malenstwo bedzie czesciej budzilo sie na cyca bo nocne mleko jest bardziej pozywne...
    • wacyn10 Re: Spać nie daje:( 13.12.06, 20:23
      cześć, myślę, że problemem jest właśnie to, ż on dużo śpi w dzień. Obróciło mu
      się. U nas też tak było ale przez chwilę. Za radą pediatry zaczęłam przede
      wszystkim karmić regularnie co 2,5 - 3 godz w dzień i wybudzać synka na
      karmienia. Po karmieniu starałam się jak najdłużej go przetrzymać, żeby nie
      spał (przed kąpielą nie pozwalałam zasnąć wcale). Od razu się ustawił - zasypia
      ok 22, karmienie w nocy o 3 i potem o 7 czasem do 8 śpi smileSpróbuj - pierwsze
      dni to masakra - nie śpisz ani w dzień ani w nocy ale opłaca się. Powodzenia!
    • magda_wojciechowska Re: Spać nie daje:( 13.12.06, 20:45
      No widzisz, Twojego malucha tak naprawde guzik obchodzi, ze musisz sie jeszcze
      zajmowac jego starszym rodzenstwem. wink A fakt, ze corki przesypialy cale noce
      potwierdza regule, ze kazde niemowle jest inne. Swoja droga ciekawe skad utarlo
      sie powiedzenie "Spi jak niemowle"...
      • pikolakszpak Re: Spać nie daje:( 17.12.06, 18:24
        ja mam taki problem, że moja córeczka dużo spi w dzień, za to nie za bardzo chce
        spać w nocy. Próbujemy właśnie konsekwentnie budzić, żeby po karmieniu miała
        okres aktywności i dzięki temu wydłużyć sen nocny, ale czasami poporstu jej się
        NIE DA dobudzić!! Nie wiem co mam robić, jakie macie sposoby na rozbudzanie
        malicha, który po karmieniu zasypia jak kamien??
    • monikaa13 Re: Spać nie daje:( 17.12.06, 18:44
      u mnie podobnie nieraz w dzien spi normalnie jak aniolek, wiem ze musi nie spac
      zeby w nocy spac, ale jak ziewa i jest spiaca to nie wiem czy mam ja meczyc,
      ale pozniej fakt w nocy jest gorzej

chyba trzeba jednak meczyc i budzic w dzien co chwila
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka