Dodaj do ulubionych

Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2

28.06.13, 13:35
Od kilku miesięcy zastanawiałam się czy będę potrzebowała wózka podwójnego czy jednak pojedynczy wchodzi w grę. Okazało się , że 3-letni syn nadal lubi jeździć w wózku. Jak w lipcu pojawi się konkurencja to będzie bitwa o wózek. Mam MB Swifta spacerówkę z gondolką i doczepianą platformą dla starszaka ale postanowiłam zakupić również podwójny P&T Vibe. Przymierzałam wcześniej synka czy mieści się na tym malutkim siedzeniu i o dziwo nie dość, że zmieścił się to ma też wygodnie ale śpiworek w zimie odpada. Będę syna odbierać z przedszkola /3 km/ więc dodatkowe siedzisko będzie tylko zakładane na czas powrotu i ew. wyjazdów gdy się zmęczy. Nawet zgrabnie wózek wygląda, po złożeniu mniejszy niż mutsy transporter czy x-lander co mnie ogromnie cieszy.
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 28.06.13, 21:56
      No to supersmile Wiesz, gdy moja druga córka urodziła się, to starsza miała 3 lata i 3 miesiace - niestety nie byłam wtedy na forum i bidulka drałowała na nogach, bo przecież takie "duże" dziecko, to powinno chodzić, jak wszyscy mnie zapewniali. I chodziła, tylko 3 km do przedszkola zajmowało nam z półtorej godziny, jak nie więcej i łzy oraz duże zmęczenie(odżywała dopiero na placu zabawwink).
      Strasznie żałowałam, że nie trafiłam forum wcześniej, to starszy maluch miałby przyjemniejszą drogę do przedszkola.

Teraz młodsza ma 3,5 roku i jeśli nie zabiorę wózka, to długim spacerze, czy intensywnym dniu muszę ją nieść...myślę, że jeszcze kilka miesięcy nie zrezygnuję z tak dużego ułatwienia życia, jakim jest wózeksmile

Jak kupisz, to koniecznie fotki wrzućsmile

Pamiętam, że Isabel_o długo używała Vibe i była bardzo zadowolona, nie wiem, czy widziałaś jej wątki?
      • koala0405 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 28.06.13, 22:42
        Dzisiaj wózek do mnie dotarł. Jesteśmy po pierwszym spacerze ale z wózkiem pojedynczym i ... jednak nie ma co porównywać do MB Swifta, którego można prowadzić jedną ręką. Nie jestem całkiem źle bo siedzisko główne olbrzymie, młody wyłożony na spacerze jak król, do budy /regulowana wysokość/ ma 30 cm może, do końca siedziska 10-12 cm. Siedzisko bardzo głębokie i wygodne. Po spacerze musiałam myć kółka bo młody się rozpłakał, że wózek idzie do garażu więc daliśmy do domu żeby mógł sobie w nim siedzieć. Jak zrobię fotki to wstawię
    • calineczka793 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 30.06.13, 22:04
      Ja lubie mojego Viba -notabene kupionego dzieki inforamcja Isabel na jego temat.Warunkow jezdnych MB i P&T nie mozna porownywac, a juz z 2 dzieci to juz nie oczkuj cudowsmile Ja sobie pluje w brode ze wzielam nad morze Urbana z dostawka zamiast Viba, mimo, ze moj 3,5 latek korzysta z dostawki czesto, wymienia sie z Mlodziakiem' to widze ze podwojny wozek bylby dla nas w tej chwili najlepsza alternatywa, zwlaszcza, ze zakontraktowanego z nami nie ma i nikt Tobiego na barana nie wezmiesmile
      • martuska1982 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 30.06.13, 22:57
        calineczka793 napisała:

> Ja lubie mojego Viba -notabene kupionego dzieki inforamcja Isabel na jego temat
        > .Warunkow jezdnych MB i P&T nie mozna porownywac, a juz z 2 dzieci to juz nie o
        > czkuj cudowsmile Ja sobie pluje w brode ze wzielam nad morze Urbana z dostawka za
        > miast Viba, mimo, ze moj 3,5 latek korzysta z dostawki czesto, wymienia sie z M
        > lodziakiem' to widze ze podwojny wozek bylby dla nas w tej chwili najlepsza alt
        > ernatywa, zwlaszcza, ze zakontraktowanego z nami nie ma i nikt Tobiego na baran
        > a nie wezmiesmile
        >
        kurcze, trzy razy musiałam przeczytać by załapać sens. wink
        • eve_81 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 17:47
          Nie wiem co robić. Zamieninić swifta na viba?? Co uważacie, bo mnie korci coś nowego tongue_out
          • koala0405 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 17:58
            Swift i Vibe nie mają amortyzacji ale za to podwieszanie siedziska i przyjemnie bujają.
            Za to Vibe ma bardzo, chyba największe siedzisko.
            • eve_81 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 18:03
              Czy on jest dużo cięzszy od swifta?? Ja wnoszę swoje wózki, wiem że jest cięższy ale czy jest to tak bardzo odczuwalne??
              • koala0405 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 18:05
                będzie ze 2 kg cięższy ale dosyć zgrabny i inaczej się składa /wg mnie jest mniejszy po złożeniu niż Swift/.
                • eve_81 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 18:13
                  Zmieniłabyś?? Ty chyba miałas/ masz oba równoczesnie?
                  • koala0405 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 18:19
                    mam 3 MB , Vibe i Britaxa Affinity.
                    Jak duże jest Twoje dziecko?
                    • eve_81 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 18:21
                      15 mcy ale raczej przecietnej postury, tzn 10, 5 kg i około 80 cm wzrostu
                      • koala0405 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 18:25
                        Twój maluszek "zgubi się " w Vibe ale gdy wsadzisz zimowy śpiworek będzie miał dużo swobody. Widziałam fotki na blogu i pewno starsza siostra spokojnie się zmieści. Mój 3,5 letni 15 kilowy synek bardzo wygodnie siedzi w Vibe ale obecnie musi jeździć na dodatkowym /mniejszym/ siedzisku bo młodziak leży w kokonie na dole.
                        • eve_81 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 18:30
                          Moja starsza już nie jeździ w wózku, także ja bym brała vibe tylko jako pojedyńczy wózek. Kurka, nie wiem co robić tongue_out
                          • eve_81 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 18:40
                            A jak z tą budką? Tam między oparciem a budką jest prześwit?? Jak dziecko śpi to już w ogole wielka dziura czy jak??
                            • koala0405 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 18:58
                              budka jest regulowana góra dół a jak dziecko śpi /np. na płasko/ można założyć na tył małą osłonkę foliową albo moskitierową /obie fajne/.
                              • eve_81 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 19:04
                                Czy to jest w zestawie?? Da radę zimą?? Mam jeszce emme scooter s z przeznaczeniem zimowym w razie co. Masz może jakies fotki jak to wygląda jak jest załozone?? Coś takiego jak w BJ??
                                • koala0405 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 19:24
                                  3 FOTKI W MOIM PROFILU
                                  ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=koala0405&photoId=1087211
                                  • eve_81 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 19:59
                                    Dziękuję Ci bardzo smile Mam jeszcze takie pytanie. Ty uzywałas go jako typowego wózka dla dwójki tak?? A czy wiesz moze jak w pojedynkę sprawuje się ta folia czy moskitiera . Nie wiem, jakos mnie ta "dziura" przeraża tongue_out Czy on jest tak samo zgrabny jak swift?? I czy byś zamieniła?? tongue_out
                                    • koala0405 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 21:06
                                      Na pewno swifta lżej się prowadzi ale Vibe jest większy. Woziłam samego starszaka zanim maluszek się urodził i było bardzo dobrze. Nie spał w wózku więc nie rozkładałam siedziska ale ta dziura jest fajnie "zapełniona" przez te malutką folię czy moskitierę /są specjalne mocowania więc nie dynda/. Jak woziłam maluszka to odpinałam ją częściowo bo łatwiej mi było np. podać smoczek.
                                      • eve_81 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 21:59
                                        Zwariowac idzie, bo nie potrafie się zdecydować. Ile może kosztować taki pojedyńczy wózek w dobrym stanie??
                                        Kurka - naprawdę ten prześwit ci nie przeszkadzał?? Jakos tak sie przyzwyczaiłam do zabudowanych wózków tongue_out Jak z podbijaniem?? Czy nózki też sie tak fajnie układają jak w swifcie??
                                        • koala0405 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 22:05
                                          niestety podbija się gorzej niż swift ale nie jest aż tak źle. Podnóżek fajnie wyprofilowany.
                                          • wrzesniowa_panna Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 23.10.13, 21:40
                                            koala czy jesli nie ma oryginalnego kokonu można wykorzystać zwylka miękka gondole?
                                            • koala0405 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 23.10.13, 21:43
                                              pewnie, że można. Oryginalna pasuje idealnie ale gdybym wcześniej wiedziała to bym kupiła tańszą innej firmy.
                                              • wrzesniowa_panna Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 23.10.13, 22:23
                                                Super smile kumpela chce kupić ale nie ma kokona w zestawie smile
                                                • koala0405 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 24.10.13, 07:11
                                                  Ja niedługo będę sprzedawać kokon do P&T bo młody wyrasta z niego.
                                                  • aminkowa Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 24.10.13, 08:12
                                                    Obejrzalam zdjecia w Twoim profilu, bardziej sprawdzala Ci sie opcja: starszy na gorze?, jezdzilas tez w konfiguracji ze starsze dziecko na dole? Kokon p&t to tak do 3m?, czy dobrze kojarze ze p&t ma 2 rozmiary kokonow, a do viba jest ta wersja wieksza?
                                                  • koala0405 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 24.10.13, 08:25
                                                    Mając niemowlaka nie ma innej opcji jak starszak na górze. Jest to niemożliwe. Gdy maluszek będzie siedział to wtedy będzie na dole /nie wiem jak ze spaniem będzie bo tylko lekko się odchyla/ a starszak na głównym siedzisku. Do Viba jest mniejszy kokon. Mój maluch za tydzień kończy 3 m-ce i mieści się nadal ale chyba jeszcze pojeździ 1 m-c. Ewentualnie wtedy może być bez kokona w śpiworku na płasko na głównym siedzisku.
                                                  • aminkowa Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 24.10.13, 08:30
                                                    Dzieki za odpowiedz. Jeszcze poszukam sobie jakies filmiki, zeby to sobie lepiej wyobrazicwink
                                                  • wrzesniowa_panna Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 24.10.13, 10:13
                                                    o super smile bo kumpela ma termin na grudzień - jak tylko się zdecyduje zakupić ten bez kokona to się odezwę smile
                                                  • wrzesniowa_panna Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 24.10.13, 11:17
                                                    napisz proszę na gazetowego ile byś chciała za ten kokon smile
                    • aminkowa Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 22:17
                      Czesc, wlasnie chodzi mi ten vibe po glowie, czy moglybyscie wrzucic jakies foty z 3 latkiem na pokladzie? (tyle bedzie mial moj synek w czerwcu) a zainteresowal mnie ten wozek jako opca dla dwojkiwink
                      • koala0405 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 22.10.13, 22:25
                        w moim profilu masz fotki
                      • pisar4 Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 28.10.13, 12:31
                        Dołączam się do pozytywnych opinii o phil&teds.
                        mam Promenade dla dwójki i jest super. Inna co prawda konstrukcja wózka bo to 4 kołowiec ale komfort jazdy chyba zbliżony.
                        Używałam gondoli przerabianej z siedzenia ze śpiworkiem.
    • ania.co Re: Miłe zaskoczenie - Phil&Teds Vibe2 07.11.13, 15:17
      Ja kupiłam dot phil&teds i też sobie chwale. Porównywałam z vibe i dot jest dużo mniejszy.
      Ale my wszyscy mali jesteśmy to się zmieścimy smile Na razie używam jako pojedynczy, niedługo jako podwójny. Będzie się działo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka