ange24 13.12.06, 19:59 Mój 5 dniowy maluch dośc często kicha. Martwię się czy się nie przeziębił. Wiem, że muszą mu się oczyścic drogi oddechowe ale w szpitalu tyle nie kichał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twixy Re: kichanie 13.12.06, 20:06 Czasem to tylko pyłki. Moje maluchy tez kichały. Pytałam pediatrę, mówiła ze to nic niepokojącego. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: kichanie 13.12.06, 20:09 Może masz w mieszkaniu za suche powietrze ? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: kichanie 13.12.06, 20:20 moja corcia czesto kichala jak jej sie ulalo, polozna mowila,ze w ten sposob czysci sobie nosek, zawsze przy ulewaniu lecialo jej troche do noska Odpowiedz Link Zgłoś
magda_wojciechowska Re: kichanie 13.12.06, 20:47 Dokladnie, dzieci kichajac oczyszczaja sobie drogi oddechowe z kurzu. Przy przeziebieniu mialaby zapchany nosek i byc moze goraczke. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka129 Re: kichanie 13.12.06, 21:56 Moja kichała od pierwszego dnia . Lekarze mówili, że to wynik zmian w układzie nerwowym - dostosowywanie się do nowych warunków. Teraz ma 9 miesięcy i też dość często kich. Przynajmniej 1-2 razy dziennie. I nie pojedynczo ale dwa a nawet trzy kichnięcia na raz. My śmiejemy się, że to po babci (bo trak samo kicha) ale tak poważnie to też czasem zastanawiam sie z czego to wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
ange24 Re: kichanie 13.12.06, 22:31 Dzięki dziewczny! Też tak sobie myślę, że maluszek przyzwyczaja się do nowych warunków bo w domku jesteśmy od wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulki080506 Re: kichanie 14.12.06, 11:11 moja też kichała i kicha i strasznie nas to kichanie rozśmiesza, bo jest takie słodkie (teraz, jak jest starsza, to też się śmieje), rekord to pięc razy pod rząd... a kicha kilka razy dziennie...jest zdrowiutka Odpowiedz Link Zgłoś