Dodaj do ulubionych

butelka Habermana

14.12.06, 15:10
czy któraś z mam stosowała butelkę Habermana? (mam nadzieję, że wpisałam nazwę
poprawniesmileZastanawiam się nad zakupem jakiejś buteleczki, którą mąż mógłby
karmić naszego 5 tygodniowego synka, gdy ja będę musiała wyjść na dłużej.
Zastanawiam się właśnie nad w/w butelką, gdy leżałam z Małym w szpitalu po
porodzie pani w szpitalnym sklepiku właśnie ją polecała jako najlepszą. Ja
jako zupełnie niedośwadczona(jeszcze...smilemama chciałabym poznać Wasze opinie i
dokonać właściwego zakupu. Czy któraś z mam ją stosowała u swoich maluśkich
pociech?
Obserwuj wątek
    • milcia123 Re: butelka Habermana 14.12.06, 16:48
      nie dodałam, ze synka karmię wyłacznie piersią a ta butelka miałaby być w
      sytuacjach awaryjnych, tzn gdy ja- czyli mama, będę musiała oddalić sie wraz z
      dystrybutorkim tj. pirsiąsmilepozdrawiam
      • fantazja_huany Re: butelka Habermana 14.12.06, 17:39
        hejsmile Ja nie stosowalam, lae juz mam pawie zakupionasmile Niedlugo rodzesmile Moje
        kolezanki stosowaly i byly zachwycone!!! Rewelacja i godne polecenia, nie
        zanika odruch ssania!
        • app7 Re: butelka Habermana 14.12.06, 19:10
          Stosowałam dokładnie w takich sytuacjach o jakiej piszesz. Polecam,dlatego, ze
          system ssania jest taki jak z piersi,mleko samo nie cieknie i dzidzia nie
          odzwyczaja się od sasania. Moim zdaniem najlepsza butelka na rynku dla
          karmiacych piersią. Butlka warta ceny(mogłaby być tańsza). Szkoda tylko, że tak
          mało znana, bo Medela reklamujje ją jako butelkę dla wcześniaków i dzieci z
          rozszczepem podniebienia a przecież nie tylko.
          Pozdrawiam.
    • ariana1 Re: butelka Habermana 14.12.06, 22:16
      A moim zdaniem butelka nie jest warta tej (kosmicznej)ceny. To zwykły chyt
      reklamowy, żerujący na niedoświadczonych rodzicach. Ten sam identyczny smoczek
      posiada butelka aventu. A odruchu ssania nie zahamuje nawet zwykły smoczek z 5
      zł jeśli noworodek ma go wystarczająco silnie rozwinięty. Weź równiez pod
      uwagę, że koleżanki mogą być nawet bardzo zachwycone, ale twoje dziecko akurat
      może odmówić picia z TEJ butelki. Za to zaakceptuje zwykłą canpola albo nuka.
      Strata pieniędzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka