Gość: iza.z.d
IP: *.*
17.01.03, 08:23
Cześć dziewczyny na forum edziecko wchodzę dopiero od paru dni wcześniej wchodziłam bardzo często na forum bajbusa ale je zamknęli Mam na imię iza i mam niespełna cztero miesięczną córcie Maję. Mam do was jako doświadczonych mam parę pytań może pomożecie mi rozwiać wątpliwości1) moje dziecko będąc na moim mleku miało okropne napady niepokoju (nie mogły odejść gazy i miała straszne problemy z wypróżnianiem się) ,i ciągłą wysypkę na twarzy (na kościach policzkowych) więc ja najpierw starałam się wyeliminować produkty alergizujące z mojej diety ale ten sposób nie przyniósł oczekiwanych rezultatów wię w koncu Maja przeszła na nutramigen niepokoje i problemy z wypróżnianiem mineły ale wysypka na twarzy cały czas jest a raczej nawraca więc to chyba uczulenie kontaktowe nie wiem lekarka podejrzewała że to uczulenie na mleko ale skoro wysypka powraca więc jeżeli to nie jest uczulenie na mleko to po co ją męczyc na nutramigenie może powinnam spróbować coś innego (inna mieszankę bardziej wartościową) co o tym myślicie2)ile powinno 4-miesięczne dziecko zjeść nutramigenu dziennie bo wg tabel 900 dziennie a moja zjada 600-800 czy to nie za mało? 3 )czy mogę już rozszerzać dietę próbowałam już podawać jej sok jabłkowy ale nie bardzo chce pić, czy mogę do wieczornej porcji mieszanki dodać troszeczkę kleiku ryżowego czy przez to nie będzie jadła jeszcze mniej mleka?4) CZY Z TAKIM MAŁYM DZIECKIEM POWINNO SIĘ IŚĆ DO ALERGOLOGA CZY MOŻE ZROBIĆ JAKIEŚ TESTY?Bardzo proszę o pomocPozdrawiam Iza i Maja