Dodaj do ulubionych

sucha skórka

IP: *.* 21.02.03, 20:32
Drogie eMamy!Chciałabym się dowiedzieć czym smarujecie skórę swoich pociech po kąpieli. Moja 5 miesięczna Ula ma bardzo wysuszoną skórę na rączkach i nóżkach po oliwkach. Wypróbowałam Krem do skóry atopowej Mustela. Jest rewelacyjny, ale tez rewelacyjnie drogi. Czy istnieją jakieś tanie i wypróbowane odpowiedniki?Fajna jest też Cutibaza, ale w niezbyt wygodnej tubce i nie tak dobra jak Mustela.Aga R.
Obserwuj wątek
    • Gość: Becia Re: sucha skórka IP: *.* 21.02.03, 22:09
      Spróbuj oliwkę Johnsona w żelu jest rewelwcyjna. Przez pewien czas nie smarowałam mojego maluszka oliwką, bo używałam płynu do kąpieli z oliwką NIVEA i niestety skóra mojego synka zrobiła się bardzo sucha. Po zastosowaniu oliwki Johnsona wróciła natychmiast do normy. Becia
      • Gość: ZuziaZwierzchowska Re: sucha skórka IP: *.* 22.02.03, 12:40
        Cześć! Spróbuj moze krem Oilatum-mojej małej pomógł gdy łuszczyła się jak po ostrym opalankusmile)Jest jeszcze krem Lipobaza-to coś w stylu Kutibazy.Pozdrawiam
        • Gość: a.anula Re: sucha skórka IP: *.* 22.02.03, 12:57
          hej!Spróbuj może XERIALINE 500,jest to lekka emulsja przeznaczona do skóry suchej także dla niemowląt, do kupienia w aptece.Co prawda kosztuje 60 zł,ale jest bardzo wydajna, smaruję nią mojego maluszka już 5-ty miesiąc.Jest naprawdę dobra,zadziałała prawie natychmiastPozdrawiam Anula
    • Gość: zallidia Re: sucha skórka IP: *.* 24.02.03, 11:46
      Ja także polecam Oilatum - myjemy naszą córeczkę w wodzie z dodatkiem płynu Oilatum. To jest płynna parafina, zadziałała od razu na łuszczącą się skórę Zuzi (4 tyg.). Pozdrawiam serdecznie, Lidka
    • Gość: ddd Re: sucha skórka IP: *.* 24.02.03, 17:29
      Moja pediatra mi polecila balsam. Nie krem, nie oliwka tylko balsam. Ja uzywam Gerbera i faktycznie zauwazylam poprawe suchej skory malej.
    • Gość: niunia11 Re: sucha skórka IP: *.* 25.02.03, 14:52
      Zamiast tych wszystkich balsamów spróbuj stosować do kąpieli Balneum Hermal Plus. To jest taka oliwka do kapieli dla niemowląt (nawet alergików-stosowałam u mojej córci i stosuję do dziś, czyli prawie rok). Fakt, nie jest tania bo kosztuje ok.38 zł (do nabycia w aptekach),ale jest naprawdę rewelacyjna, poza tym te wszystkie oliwki po kąpieli też kosztują. Jedyny mankament, to trochę tłusta wanianka po kąpieli, ale i tak trzeba ją przecież myć po każdej kapieli.Pozdrawiam, Monika.
      • Gość: rzepcia Re: sucha skórka IP: *.* 25.02.03, 22:40
        Wiem, znam Balneum. Dolewam go do kapieli (za radą lekarza) od miesiąca, ale chyba jest za słaby. Efekty są w kazdym razie są słabo widoczne. Od dwóch dni próbujemy krem Oilatum i skóra się poprawia. Dziękuję wszystkim za rady. Rzepcia
    • Gość: dta Re: sucha skórka IP: *.* 25.02.03, 19:05
      Może wykąp małą w krochmalu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka