annalalik 05.01.07, 11:07 Zaczynam wlasnie werandowac mojego synka. Niestety przy kazdej probie mały bardzo płacze i nie daje się uspokoić. Nie wiem co robić. Proszę o jakieś rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mynia0 Re: Problem z werandowaniem 05.01.07, 11:12 zostaw to werandowanie, ubierz dziecko i idź na spacer - na poczatek krótki, nawet na 10 minut wokół domu. nasz pediatra mówi, że werandowanie przynosi więcej szkody niż pożytku. dziecko jest ubrane, jak na spacer, leży w ciepłym pomieszczeniu i dostaje dawkę powietrza z zewnątrz. trochę bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnika Re: Problem z werandowaniem 05.01.07, 11:33 ubierz malenstwo wsadż do wózka i idż na dwór chocby na 15 minut - takie weranowanie to nic dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
s.poline Re: Problem z werandowaniem 05.01.07, 11:51 hej, moja coreczka tez bardzo plakala przy 2 probach werandowania... nie dalo jej sie uspokoic;/ Zreszygnowaliśmy z werandowania i od razu wybraliśmy sie na spacer. Pierwszy tydzien po 2 minut raz dziennie, potem coraz dluzej i czesciej Dodam, ze byly wtedy mrozy, teraz prawie wiosna Powodzenia i udanych spacerow! Odpowiedz Link Zgłoś
kawalczewskaj Re: Problem z werandowaniem 05.01.07, 13:46 U mnie werandowanie to spanie małego na duży, tarasowy, balkonie. Myslę że nie rózni się ono niczym od spaceru , a ja mam po 30 minut spokoju pomiędzy bujaniami i nie musze biec za wózkiem , kiedy padam ze zmęczenia. A synek ma świerze powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: Problem z werandowaniem 05.01.07, 14:10 ja tez nie mam raz otworzyłam okno i mi sie odechciłao taka jhisteria była córa urodziła sie rok temu w grudniu-jak miała jakieś 2tyfgodnie(wszystko przez cc:/) zaczełam chodzićz nią na spacery-zaczynałam od 10minut i po kilku dniach już na godzinę-dwie wychodziłam nawet jak były mrozy-tylko wtedy cieplej ubierałam powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
e-rnama Re: Problem z werandowaniem 05.01.07, 14:36 Jeżeli "werandujesz" przy oknie, to dziecku być może jest za gorąco. Co innego na balkonie. Rzeczywiście w tej sytuacji zaczęłabym normalne, na początek krótkotrwałe, spacery. Odpowiedz Link Zgłoś
annalalik Re: Problem z werandowaniem 05.01.07, 16:40 Dziekuje za wszystkie rady - jak jutro nie bedzie padalo to idziemy na 1 spacerek krotki Odpowiedz Link Zgłoś