Dodaj do ulubionych

"werandowanie"czy spacer

10.01.07, 12:05
witam moja mała ma 6 m-cy gdy pogoda bardziej sprzyjała byłyśmy przwie całe dnie na dworzu, później spacery się skracały,a następnie przy silnym wietrze lub opadach deszczu otwierałam dwa okna w pokoju i małą werandowałam(spała ok 2h).Temperatura w pokoju prawie zrównywała się z temperaturą na dworze i jak pytałam się lekarza to nie widział problemu aby tylko ,małej nie przegrzać.Oczywiście nie ma to jak spacer, nie boję się zimna bo jak były temperatury minusowe to też chodziłyśmy na spacery, przerażają mnie tylko silne wiatry i mokre dni.Jak wy spacerujecie ze swoimi maluchami i czy też werandujecie, "zimę" mamy wyjątkowo ciepłą wczoraj byliśmy 4 h na spacerze.
Obserwuj wątek
    • alfikus Re: "werandowanie"czy spacer 10.01.07, 12:13
      No w końcu Twóje dziecko nie jest już takie małe i myślę, że jeżeli ciepło
      ubierzesz to nic się nie stanie. Ja w taką pogodę zawsze wychodzę, no chyba że
      lejesad Lepeij wyjść na pół godziny niż wcale. smile
    • 1ewok Re: "werandowanie"czy spacer 10.01.07, 12:15
      Ja tak różnie, jak jest słońce lub muszę coś załatwić to idziemy na spacer. Jak jest brzydko (pada, wieje) lub po prostu mi się nie chce to Mała śpi na balkono-tarasie. Ale u mnie to lenistwo jest spowodowane głównie tym, że nie mam windy i muszę nosić wózek po schodach... A takie typowe werandowanie w pokoju przy otwartych oknach urządzam jej zawsze, gdy nie może zasnąć (bez względu na godzinę i pogodę, czasami nawet w środku nocy tak robię). Przykrywam ją wtedy doatkowym kocem, ubieram czapeczkę lub nakrywam głowę pieluchą tetrową i Mała od razu usypia.
      • anulaaa Re: "werandowanie"czy spacer 10.01.07, 12:31
        ja nie wychodze z córką tylko jak leje!
        jak mrzy czy jest mokro to wychodzę bo w mieskzakniu powietrze jest suche i wg
        mojego lekarza swietnie nawilżane ma śluzówki młodą podczas takiego spacerusmile

zresztą rodziłam rok temu w grudniu i z mała odkąd ma 2tygodnie wychodziłam
        codziennie na dwór/na spacer
        mrozy nie mrozy(nawet do -20),deszcze,uppały itp
        wszystko z głowąsmile
        jak dziecka teraz nie przyzwyczaisz to różnych warunków to potem takie biegające
        będzie przyzwyczaić trudniej i każdy deszcze może siękończyć katarem itp smile
        • spa746 Re: "werandowanie"czy spacer 10.01.07, 13:12
          Za 10 dni synek będzie miał 3 miesiące i od 2 tygodnia codziennie jest na
          dworze. Od jakiegoś czasu wystawiam go na taras, bo inaczej mi nie spał i nie
          mogłam kompletnie nic zrobić. Początkowo miałam wyrzuty sumienia, ale przecież
          tam jest to samo powietrze a poza tym synek jest malutki i już niedługo
          wyruszymy z tego tarasu bo będzie chetny nowych doświadczeń i wrażeń. Poza tym
          o dziwo im jest starszy tym lepiej mi śpi.
          Pozdrawiam serdecznie
          U nas jest teraz 14 stopni i Kajtuś śpi już ponad 2 godziny na tarasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka