Dodaj do ulubionych

Zobaczcie to !!! Masakra !!! Niemowlak na basenie

• kiwi1910 masakra!! 20.01.07, 13:51
      amerykanie sa stuknięci - abiedactwo wcale nie umie pływac tylko walczyć o
      zycie żeby nie utonac. ale fun.... niech i drzwi ścisną! barany.
      • andaba Gdzie ta masakra? 20.01.07, 14:20
        Bo nie widzę? dziecko sie przecież nie utopiło, za to świetnie się utrzymuje na wodzie.
        • iskierka40 moniay 20.01.07, 14:34
          napisała:

> Bo nie widzę? dziecko sie przecież nie utopiło, za to świetnie się utrzymuje
          na
          > wodzie.

no to super że sie utrzymije na wodzie ,napewno zacznie samo niedługo samo
          pływacsmile)))))))))))))))))dobre dobre
          • iskierka40 moja wypowiedz była do andaba 20.01.07, 14:35
            iskierka40 napisała:

> napisała:
            >
            > > Bo nie widzę? dziecko sie przecież nie utopiło, za to świetnie się utrzym
            > uje
            > na
            > > wodzie.
            >
            >
            > no to super że sie utrzymije na wodzie ,napewno zacznie samo niedługo samo
            > pływacsmile)))))))))))))))))dobre dobre
            >
        • oyate Re: Gdzie ta masakra? 20.01.07, 14:36
          "dziecko się przecież nie utopiło" to co musi się utopić żeby była masakra??
          To może poszczujmy dziecko psami, jak je nie pogryzą to się dziecko może nauczy
          biegać.
    • iskierka40 to jakby sie utopiło to matka by się opamietała?? 20.01.07, 15:09

• pawliba Re: Zobaczcie to !!! Masakra !!! Niemowlak na bas 20.01.07, 18:20
      czego to ludzie nie wymysla... dla mnie katastrofa... moze to dziecko pywac sie
      nauczylo ale z poczuciem bezpieczenstw apewnie sie pozegnalo!!!! katastrofa
      • ilonekp Re: Zobaczcie to !!! Masakra !!! Niemowlak na bas 21.01.07, 12:35
        sama boisz sie wody, czy cos? big_grin
    • bomba001 pzeciez to standard... 20.01.07, 20:52
      moej dzieci pływają od 3 msc życia. nie wiem, dlaczego masakra. czasem były
      bardziej, czaem mniej zadowolone. ale to doskonałe ćwiczenie fizyczne, barzdo
      dobrze hartuje, zapobiega wadom postawy. w ogóle same plusy.
      to nie do końca chodzi o nauczenie dziecka pływania, bardziej o wyczucie
      własnego ciała i tak jak napisałam wyżej.
      ale jestem bardzo zdzwiwiona, że was to szokuje. choć jak m"pływałam z moja
      wtedy 8 msc córeczka w pewnym jeziorze górskim, to wokół tłum sie zbierał,
      opowiadali o krzyczeli że dziecko utopię, ratownika na mnie wysyłałi (który był
      zachwycony) a nawet policję chcieli wezwać. cóż, to jest Polska...
      większośc moich znajomych zawozi niemowlaki na basem, zresztą jest to dla nas
      też okazja do spotkań i posiedzeia później w jazuzzismile))
      dodam, że dzeici nigdy niczego nie "złapały" i sa barzdo zdrowe.
      pozdrawiam i polecam zajęcia na baseniesmile)
      • dyzurna [...] 20.01.07, 21:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • bomba001 dlaczego mnie obrażasz??!! 20.01.07, 21:58
          wyraziłam swój głos w dyskusji, do nikogo sie nie odnosiłam. jak mozna obrażać-
          prosze, wszystkie jesteście przewrażliwone kwoki! żadnych merytorycznych
          argumentów, tylko szkok!!! dziecko w basenie!!! to juz naprawde standard, gdzie
          wy się chowacie??
          moje dzieci zajęcia uwielbiały, moja corka w wieku 6 msc potrafiła przpłynąć
          sama ok 5 m śmiejąc sie w głos. płakala jak wychodziliśmy. choc niektóre
          ćwiczenia jej na początku nie przypadały do gustu. dlatego pewnie ten chłopiec
          ma taką zdziwiona minę
          • amaf masakra. aż się gotuję 21.01.07, 09:15
            Te z was które nie widzą w tym filmie nic dziwnego są chyba pier... Ja tez
            pozwalam dziecku pływać bo mały to uwielbia, uczyc go nie trzeba, ale go do
            niczego nie zmuszam, sam decyduje czy jest gotowy czy nie. Przeciez take małe
            dziecko to tez człowiek. Takie metody są kretyńskie, barbarzyńskie sprzeczne z
            dzisiejsza psychologią tak samo jak zostawianie płaczącego dziecka samego zeby
            się wypłakał i polewanie niemowlaka raz zimną raz gorąca woda zeby sie
            zachartował. Na to taz był kiedyś szał a teraz nikt nie chce wierzyć ze cos
            takiego robiono. Nie zdawałam sobie sprawy ze tak duzo matek traktuje swoje
            dzieci jak przedmioty. Nic dziwnego ze coraz wiecej agresji się odnotowuje u
            coraz młodszych dzieci-musza sie jakos uczyc przetrwac w świecie w którym
            własny rodzic je traktuje jak kukłe.
            • zona_mi Re: masakra. aż się gotuję 21.01.07, 10:45
              Wiesz co, nie wypowiem sie na temat filmu, ani chodzenia z tak małym dzieckiem
              na basen, ale sama nazwałym agresją ten fragment twojej wypowiedzi:

amaf napisała:

> Te z was które nie widzą w tym filmie nic dziwnego są chyba pier...
              • amaf Re: masakra. aż się gotuję 21.01.07, 11:26
                owszem jest agresywny ale trudno mi zachowac spokój wobec takiej głupoty i
                takiego traktowania dzieci
            • bu.bu Re: masakra. aż się gotuję 21.01.07, 13:06
              Zupelnie sie z Toba zgadzam. Nawet mi sie nie chce pisac.
              Jak mozna nie widziec w tym nic "masakrycznego"???
              Jestem calkowicie za chodzeniem z niemowlakami na basen, ale to to dla mnie
              jakies zwyrodnialstwo!! Rzygac sie chce.
              Te kobiety, ktore nie widza w tym nic strasznego niech jeszcze raz obejrza
              sobie ten filmik i przyjrza sie temu dziecku dokladnie. Potem niech sobie
              wyobraza, ze ich dziecko jest na tamtym miejscu.

EWIDENTNIE dziecko jest sparalizowane ze strachu.
              • amaf Re: masakra. aż się gotuję 21.01.07, 13:15
                albo niech sie same postawią na miejscu dziecka. ciekawe czy byłyby zadowolone
                gdyby ktoś je wyrzcał np. na środku jeziora głową w dół do wody wbrew ich woli
                i tak w kółko. potem napewno by powiedziały dziękuje panie trenerze, to była
                świetna zabawa
          • iskierka40 bomba001 dziwna jestes? 21.01.07, 12:26

• bomba001 słyszałaś o merytorycznych argumetach?? 21.01.07, 21:27
              to jedyne na co cie stać? inwektywy?
              wydoroślej słonko, bo dziedzisiowi tylko takiej mamusi niedojrzałej kwoki
              współczuć.
          • pytia74 Re: dlaczego mnie obrażasz??!! 21.01.07, 17:26
            Ja tez chodze na nauke plywania odkad synek skonczyl 3 mce ale ten filmik jest
            dla mnie szokujacy. Zgadzam sie, ze plywanie to piekny sport i zabawa w wodzie
            robi dobrze zarowno dzieciom jak i rodzicom ale nigdy nie pozwolilabym, aby ta
            nauka wygladala tak, jak na tym filmie. I nie zgadzam sie, ze umiejetnosc
            plywania musi byc okupiona placzem i przerazeniem niemowlaka. Zawsze na basenie
            obserwuje reakcje syna na dane cwiczenie i jezeli widze, ze sie boi, ma
            niezadowolona mine to niczego na sile. Nie zrobi czegos danego dnia, to zrobi
            podczas kolejnych zajec. Poza tym dopuszczam do siebie mozliwosc, ze tak jak
            dorosly moze nie miec danego dnia ochoty na harce w wodzie. Jest to dla mnie
            kwestia szacunku do dziecka jako do czlowieka.
            A co do umiejetnosci plywania, to dla mnie najwazniejsze jest to, ze moj syn
            (tak jak i inne dzieci w grupie) nigdy na basenie nie zaplakal, zawsze swietnie
            sie bawi, jest z woda oswojony a to ze w wieku 6 mcy nie potrafil jeszcze
            przeplynac kilku metrow nie ma naprawde zadnego znaczenia ani dla jego rozwoju
            ani dla moich ambicji.
            • bomba001 Re: dlaczego mnie obrażasz??!! 21.01.07, 21:42
              pytia74 napisała:

> obserwuje reakcje syna na dane cwiczenie i jezeli widze, ze sie boi, ma
              > niezadowolona mine to niczego na sile. Nie zrobi czegos danego dnia, to zrobi
              > podczas kolejnych zajec. - dokładnie zgadzam się. ale najpierw,jeżeli reakcja
              nie była histeryczna, próbujemy raz czy dwa. jak nie to do tego wracamy na
              następnych zajęciach. nie odpuszczam jednak tak łatwo, wierzę, że konsekwencja
              i spokojem można pokonac lęk. a dla mnie pokonanie lęku jest bardzo ważne,
              bardzo "hartuje" emocjonalnie.
              >Poza tym dopuszczam do siebie mozliwosc, ze tak jak dorosly moze nie miec
              danego dnia ochoty na harce w wodzie. Jest to dla mnie kwestia szacunku do
              dziecka jako do czlowieka. - dokładnie sie z tobą zgadzam, jednak to dziecko
              nie wyje, przynajmniej u mnie nie było tego widać, nie wije sie w panice. tak
              naprawdę wygląda jakby z mamą po raz pierwszy wypróbowywał ten nomy swim suit
              specjalny.
              > a to ze w wieku 6 mcy nie potrafil jeszcze
              > przeplynac kilku metrow nie ma naprawde zadnego znaczenia ani dla jego rozwoju
              > ani dla moich ambicji. - ani dla moichsmile) mój syn nie potrafił, corka
              potrafi, i tyle. nie jest to ambicja, ani nic, po prostu fakt. a że zabawny, to
              inna sprawa.
              Chciałabym napisac jeszcze o jednej sprawie. moj syn urodził sie w zamarticy z
              ap 1. według pediatrow polskich potrzebowała rehabilitacji metoda voighty.
              według innych nie potrzebował. ale zaczęliśmy cwiczyć. to przez co przeszliśmy
              z dzieckiem, wrzaski i zmuszanie do cwiczeń etc, jest to trudno opisać.gdy
              wrócilismy do stanów, pediatrzy tamtejhsi wyśmiali pomysły polskich pediatrów,
              mówiąc mi, że dziecko jest zupełnie zdrowe, ata metoda sie już nie
              rehabilituje. ewentualnie zalecili basen. więc zaczęliśmy chodzić. co to była
              za ulga! dziecko przyjęlo to może nie idealnie, ale o tykle lepiej niz te
              idiotyczne starodfawne ćwiczenia! a jak przjechaliśmy do polski dziecko już wg
              wszystkich pediatrów neonatologów neurologów pozbyło się asymetrii wzm. onp
              etc.
              pozdarwiam. niewiele wiecie o tle oglądanego filmika. a dzieci nie tak łatwo
              sie topią rozbijają etcsmile))i proszę bez inwektyw, bo mnie one ani grzeja ani
              ziębią. pokazują tylko wasza skrajna niedojrzałości i daleko posunieta
              frustrację
              • pytia74 Re: dlaczego mnie obrażasz??!! 22.01.07, 06:18
                Oczywiscie masz prawo do wlasnych pogladow. Prawdopodobnie ogladajac ten film,
                kazda z nas zwraca uwage na inne szczegoly i do czego innego przywiazuje wage i
                stad roznica w ocenie. Wedlug mnie dziecko na filmie wcale nie jest zadowolone a
                po pierwszym zanurzeniu wyraznie widac, ze placze a jego mama nic sobie z tego
                nie robiac od razu przechodzi do nastepnego cwiczenia. Potem to juz trudno, zeby
                wylo i wilo sie w panice w czasie, kiedy walczy o kazdy oddech poniewaz jak
                tylko uda mu sie przyjac bezpieczna pozycje na powierzchni, mama lapie go i
                wrzuca do wody z innej pozycji. Poza tym wedlug mnie ta sfilmowana "zabawa" w
                wodzie nie ma nic wspolnego z nauka plywania i ma na celu wylacznie
                zademonstrowanie "umiejetnosci" dziecka przed rozbawiona rodzina. Wszystkie te
                cwiczenia sa wykonywane bardzo szybko jedno po drugim bez zadnej przerwy na
                odpoczynek i zrelaksowanie sie w jakiejs przyjemniejszej dla dziecka pozycji.
                Nie tak wygladaja zajecia na basenie! A z tego, ze dzieci sie tak latwo nie
                topia doskonale sobie zdaje sprawe. Tyle tylko, ze moj niesmak po obejrzeniu
                tego filmu wcale nie wynika ze strachu o zycie malucha a z tego, ze sa ludzie,
                ktorzy urzadzaja takie widowisko kosztem wlasnego dziecka nie uwzgledniajac przy
                tym jego odczuc.
                • marta2777 Re: dlaczego mnie obrażasz??!! 26.01.07, 07:01
                  po pierwszym zanurzeniu wyraznie widac, ze placze a jego mama nic sobie z tego
                  > nie robiac od razu przechodzi do nastepnego cwiczenia. Potem to juz trudno,
                  zeb
                  > y
                  > wylo i wilo sie w pa

jaka "mama"??? najpierw ogladnij dobrze film i przetlumacz sobie kto jest kto.
                  Widac, ze to jednorazowa pokazowka, nagrywana przez rodzica, a dzieckiem
                  kieruje trenerka, a nie mama. Napisane masz jak byk na poczatku i na koncu
                  filmu. Ona wie co robi. Nikomu znowu "pojedyncza demonstracja " nie
                  zaszkodzila. A przerazenie na twarzy dziecka, o ile az tak szumnie mozna to
                  nazwac, widze jedynie na poczatku filmu. Dziecko pzrezylo i pewnie nadal
                  wiedzie sobie szczesliwe i slodkie zycie i zapomnialo juz dawno o tych
                  plywackich wyczynach.
                  Zadna z nas nie zna intencji tego filmu wiec po co ta cala dyskusja.
                  Rownie dobrze moznaby bylo zalozyc podobny watek na temat wozenia dziecka w
                  foteliku ,gdyby nie bylo takiego wymogu. Jestemy w stanie scierpiec od czasu do
                  czasu marudzenie tudziez placz dziecka w foteliku bo innego wyjscia nie mamy,
                  szczegolnie jesli gdzies sie spieszymy. gdyby wymogu uzywania fotelikow nie
                  bylo ,a wybor nalezalby do rodzicow, to pewnie mialybysmy kolejny zrzedzacy
                  watek takich "idealnych " mam jak wy, ktore uparcie by staraly sie przekonac ,
                  ze wozenie "na sile" dziecka w foteliku, jeszce na dodatek niezadowolonego,
                  poczynic moze trwale szkody w jego psychice.
                  • asia0212 marta2777 26.01.07, 08:30
                    Skoro taka jesteś oburzona na reakcje mam to może zatrudnij dla siebie
                    trenera.Powrzuca cię raz na główkę raz na nóżki do baaaaaaaaaaardzo głębokiej
                    wody,to nic że na początku pokrzyczysz sobie(o ile przerażenie Ci na to
                    pozwoli).Po kilku takich rzutach Tobą też nauczysz się utrzymać na powierzchni
                    wody.Mam nadzieję,że nie umiesz pływać,bo wtedy NAUKA pływania będzie miała sens.
                    • dyzurna do marta2777 26.01.07, 09:20
                      marta2777 napisala:

Zadna z nas nie zna intencji tego filmu wiec po co ta cala dyskusja

No wlasnie, jezeli przycichlo i watek zszedl na dalszy plan to po co go
                      wyciagasz???a intencje filmu chyba sa jednoznaczne, popis przed znajomymi.
                      • bomba001 dyżurna kwoka się obudziła!! 26.01.07, 09:27
                        jak to nie znasz intencji? przeciez to jasne żeby dziecko utopici, albo nabawić
                        traumy na resztę życia!!!
                        jeżeli uważasz, że wątek trzeba skasować, to zgloś adminowi, a nie piernicz, ze
                        po co stary wątek wyciągać. po to watki, żeby odpisywać
                        • iskierka40 : bomba001 26.01.07, 09:45
                          jestes żałosna,żenująca!!!!!!!!
                          wątek zakończony
                          • bomba001 Re: : bomba001 26.01.07, 10:14
                            hmm, jestem żenującasmile) ta pani mnie już zmnieszała z błoten, słowami nie
                            wybrednymi. a jej wypowiedzi są po prostu... brak mi kulturalnych słów.
                            hmm nie ma czegoś takiego jak skończony wątek, to nie ty o tym decydujesz.. nie
                            jestes chyba biegła w necie. nota bene nie ja go odgrzebałam, ale z chęcia
                            czytam jakie sa opinie. fajnie, że ktos dodaje swoje opinie, widzi cos innego.
                            ten wątek by się do badań socjologicznych nt polkiej kultury nadawał
                            • iskierka40 Re: : bomba001 26.01.07, 10:31
                              pewnie ,masz racje zbadaj ten wąteksmile))))))
                  • pytia74 Re: dlaczego mnie obrażasz??!! 27.01.07, 05:49
                    Rzeczywiscie nie znam intencji tego filmu i nie patrzylam na napisy i do tego
                    sie przyznaje bez bicia , bo skupilam sie na reakcjach dziecka ale to i tak
                    niczego nie zmienia w moim odbiorze tego filmu.
                    Oprocz tego przeczytaj uwaznie i dokladnie to, co napisalam. Napadasz na mnie
                    zarzucajac, ze nie obejrzalam dokladnie filmu ale sama najlepszego przykladu nie
                    dajesz. Nigdzie nie twierdzilam, ze mnie ten film zaszokowal z powodu moich obaw
                    o bezpieczenstwo dziecka. Wrecz przeciwnie podczas ogladania zwrocilam uwage, ze
                    kobieta w wodzie ma perfekcyjnie wyuczone te wszystkie manewry ale to nie o to
                    mi chodzilo a o ten charakter demonstracji i sposob, w jaki zostala
                    przeprowadzona.
                    A jesli chodzi o marudzenie dziecka to owszem, czasem trzeba je scierpiec ale
                    nie rozumiem, dlaczego dawac dziecku dodatkowe powody do placzu skoro plywanie i
                    zajecia w wodzie maja byc zabawa a nie przymusem i mozna je poprowadzic w taki
                    sposob, zeby dziecku sprawic przyjemnosc. Ja tez na basenie "nurkuje" z moim
                    dzieckiem ale nigdy nie bylo placzu ani przerazenia nawet na poczatku. Dodam
                    tez, ze w dni, w ktore chodzimy basen jest pelen malenkich dzieci w grupach od 3
                    do 15mcy ale jakos ani razu nie zdarzylo mi sie uslyszec placzu niemowlaka.
    • fergie1975 specjalne ubranie 21.01.07, 10:56
      zwróćcie uwage że zawsze przekręca się na plecy, swoją drogą ciekawe czy w
      Polsce mozna cos takiego kupić?
      • bomba001 Re: specjalne ubranie 21.01.07, 21:25
        to musi byc jakies specjalne ubranko, dziecko zupełnie inaczej wygląda w
        wodzie, to jest nienaturanie wyprostowane i całkowicie na powierzchni
    • kathia_25 Re: Zobaczcie to !!! Masakra !!! Niemowlak na bas 21.01.07, 21:49
      nie obejrzałam do końca bo nie dałam rady;przecież to dziecko płakało i wątpię
      żeby mu się podobało to "pseudopływanie"!!
    • figrut Re: Zobaczcie to !!! Masakra !!! Niemowlak na bas 21.01.07, 23:53
      Na tym filmie to dziecko się nie bawi a jest zabawką w rękach dorosłych. Chciała
      bym chodzić z moimi dzieciakami na basen od wczesnego niemowlęctwa [nie miałam
      takiej możliwości niestety], ale miała by to być zabawa i łagodne oswajanie się
      z wodą a nie idiotyczne wygłupy z dzieckiem w roli głównej. Dzieciak na
      zadowolonego nie wyglądał. Wyglądał raczej na zaszokowanego sytuacją i na moje,
      to nie miał nawet możliwości zapłakać, bo mu czasu na to nie dano wpychając pod
      wodę. Uwielbiam wodę i jestem z nią oswojona chyba bardziej niż większość a Was
      [jestem marynarzem z zawodu, a więc zimowe wpadki do wody z oblodzonej barki też
      już zaliczyłam], ale jakoś nigdy nie sprawiały mi radochy podtapiania "dla
      zabawy" przez kogokolwiek. Nigtdy nie miałam czasu w trakcie takich durnych
      zabaw nawet krzyknąć, bo walczyłam o każdy łyk powietrza gdy głowę miałam ponad
      wodą. Dla mnie głupota, głupota i jeszcze raz głupota. Nie wydaje mi się, aby
      dziecko w ten sposób oswoiło się z wodą, a raczej zacznie od niej stronić ze
      strachem.
      • amaf Re: Zobaczcie to !!! Masakra !!! Niemowlak na bas 22.01.07, 19:30
        moim zdaniem to dzieckkorciszo uczy się tego ze nie może zaufać najbliższym, bo
        osoba, która powinna go chronic co chwilę próbuje je podtopić. oczywiscie
        naprawde nie chce mu zrobic krzywdy ale czy uwazacie ze dziecko rozumie ze
        to "dla jego dobra". zeby było jasne ja jestem bardzo ZA chodzeniem z bobasami
        na basen ale oburza mnie sposób w jaki TO dziecko jest "trenowane"
        • annw5 rodzice sadysci, poddtapiaja dziecko!!! 22.01.07, 19:39

• mamasia3 Re: Zobaczcie to !!! Masakra !!! Niemowlak na bas 26.01.07, 10:34
      Boże!!!!! Przecież ten biedny niemowlak walczy tam o życie!!! Nawet nie wiem jak
      to nazwać. Jestem przerażona tym co zobaczyłam, aż cała się trzęsę. Matki, które
      piszecie że to normalne, czy coś w tym stylu - opamiętajcie się!!! To masakra!!!
    • babie_lato1 Re: Zobaczcie to !!! Masakra !!! Niemowlak na bas 26.01.07, 10:34
      Męczenie i stresowanie dziecka przez durną matkę przy uciesze durnej gawiedzi.
      Matka jednak najdurniejsza, bo gawiedź, jak sądzę, dostosowała się jedynie
      bezmyślnie do spektaklu i nie chciała zepsuć klimatu garden party. Widziałam
      lekcje pływania dla niemowląt na basenie, nie mają nic wspólnego z takim
      cyrkiem. No i w butach oczywiście bardzo "przyjemnie" się pływa (mmm, ten miły
      chlupocik...). Ale cóż, impreza to impreza, dziecko musi przecież robic szybkie
      postępy w nabywaniu umiejętności i zawsze być eleganckie, nie można pozwolić
      sobie na obciach wyluzowanego na kocyku niemowlaka przebierającego bosymi (a fu)
      stópkami...
      • dyzurna do bomby 26.01.07, 11:50
        bomba napisala:

ta pani mnie już zmnieszała z błoten, słowami nie
        wybrednymi.

nie przesadzaj big_grinD "stuknieta" to od razu mieszanie z blotem ?? smile)
    • an_qa Re: Zobaczcie to !!! Masakra !!! Niemowlak na bas 26.01.07, 13:19
      ja tez sadze ze matka tego dzicka oszlala. Nauka plywania wcale nie musi byc
      tak drastyczna. Za nic w swiecie nie pozwolilabym uczyc moja corke tak plywac.
      Jak dorosnie i bedzie chciala to sama sie nauczy.

A filmik?? Totalna pokazowa. Nie obejrzalam calego, bo nie lubie patrzec jak
      robi sie dzieciom cos zlego.

PS. Dziecko wyraznie płakało i nikt nie wmowi mi ze jest inaczej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka