euphrosyne 17.01.07, 12:22 od 2 miesięcy, a ma 3 i pół. Wychodzenie na spacer to masakra, potrafi krzyczeć nawet 60 minut... Ratunku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jotka_aa Re: drze się w wózku 17.01.07, 13:03 U mnie było to samo...proponuje wychodzić na spacer wtedy kiedy dziecko jest senne, po dłuższej aktywności w domu, wtedy są duże szanse że zaśnie na dworzu...a po przebudzeniu no cóż do domu...tak było u nas, dodam, że latem zamiast wózkiem, brałam małego na ręke i tak spacerowałam, chociaż pare minutek.Musisz uzbroić się w cierpliwość, u nas krzyki minęły w momencie gdy synek zaczął jeździć w pozycji pół leżącej, miał ok. 6 m-cy.Teraz jak już samodzielnie siada, jazda spacerówką to super atrakcja, ale też swoje się wycierpiałam , patrząc kiedyś jak niektóremamy bez żadnych krzyków spacerowały ze swoimi dziećmi po dwie, trzy godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
justasa Re: drze się w wózku 17.01.07, 13:07 mam to samo,wyjscie na spacer to horror!ma 2,5 miesiaca a robi tak od kiedy zaczal widziec.Podejrzewam ze jest taki ciekawski,wszystko musi widziec,o lezeniu na plasko nie ma mowyjezeli juz to pozycja pol siedzaca ale tez nie na dlugo bo za chwile wkracza nuda-a tak cieszylam sie na mysl o wspolnych spacerkach.Obecnie spaceruje z nim tylko maz bo ja nie mam juz cierpliwosci,mam nadzieje ze to sie zmieni jak zacznie siedziec.Wspolczuje ci bardzo ale z drugiej strony dodalas mi troszke otuchy ze nie jestem sama!trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
fruziak Re: drze się w wózku 20.01.07, 11:35 ja też już nie wiem co robić. Moja mała ma 4,5 miesiąca i jak mi się jej nie uda wywieźć na śpiąco to masakra. Płacze tak, że się zaczyna krztusić, to prawdziwa histeria, ostatnio wróciłam w panice po 15 minutach i musiałam ją całą przebrać bo od tego płaczu była cała mokra. Na razie ją wietrzę przy oknie i nie wychodzę. Kiedy można się przesiąść do spacerówki? Wydaje mi się, że ona się boi bo nic tam nie widzi. Mam nadzieję, ze w spacerówce to się zmieni, bo jestem uwięziona w domu. Spacery z krzyczącym dzieckiem to żadna przyjemność ani dla mnie ani dla niej Odpowiedz Link Zgłoś