Dodaj do ulubionych

robi mostek

26.01.07, 15:26
mój 3,5 miesięczny synek od paru dni dziwnie sie zachowuje, opierając się na
barkach i pietach podnosi pupkę do góry.Potrafi to ciagle robić, nawet jak go
biorę na kolanka w pozycji pół leżącej to wciąż się wygina i nie sposób go
utrzymać. Czy to jest kolejny etap rozwojowy? czy tak ma być? Już sie
zaczynam zastanawiać czy wszystko z nim w porządku. Znajoma mi powiedziała,
że synek przygotowuje sie do obracania na boki. Czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • choccolatte3 Re: robi mostek 26.01.07, 16:07
      Maks jak był w jego wieku robił dokładnie tak samo. Też się troszkę tym
      martwiłam, ale chyba nie potrzebnie. "Wyrósł" z tego. Teraz ma 11 miesięcy i
      jest zupełnie zdrowym i kochanym chłopcem. Także to chyba zupełnie normalne.
      • zosia.w1 Re: robi mostek 26.01.07, 16:42
        Mój synek robi identycznie, Też zaczęłam się martwić i chciałam zadać ten wątek
        na forum. Ale chyba to kolejny etap rozwoju. Najtrudniej jest przy przebieraniu
        pieluchy. Zakładam pieluszkę pod pupę, a on hyc mostek i pieluszka jest już przy
        kolanach. Czasem potrafię z nim walczyć kilka minut szczególnie rano gdy jestem
        zaspana. Pozdrawiam
        • joasia81 Re: robi mostek 26.01.07, 16:45
          U nas jest to samo i też najtrudniej przy zakładanie pieluchu jak fika tyłkiem
          do góry.

Pozdrowienia
    • agusia19751 Re: robi mostek 26.01.07, 17:21
      super:0) pewnie że powinnaś się tylko cieszyć moja ma co prawda już pół roczku ale jak zaczęła robić mostki to nie mogłam się napatrzeć,jeżeli ma tylko siłe i mu nie pomagasz to niech robi sobie te mostki,silny chłopiec,gratulacje,a co do przewracania na boki to może to być początek właśnie przewracania ale nie koniecznie mojej koleżanki synek już prawie chodził a się nie przewracał,tak że każdy maluch przechodzi to inaczej.Pozdrawiam
    • kiniamum Re: robi mostek 26.01.07, 17:23
      moj maly tez tak robismile smieje sie ze pomaga mi zakladac pieluchysmile
    • fabiola.janiga Re: robi mostek 26.01.07, 17:25
      Niczym się nie martw mój mały jak miał 3 miesiące też tak robił dzisiaj ma 5 i
      pół i juz sam siedzi lekarka wtedy powiedziała ze to nic strasznego poprostu
      silny chłopak nie chamować go wiec posłuchałam a efekty są juz dzisiaj w
      chodziku śmiga jak rajdowiec pozdrawiam
      • mamucha27 Re: robi mostek 26.01.07, 17:30
        Mój robił mostek opierając się na głowie i pietach i podnosił tyłek. Lekarka
        powiedziała, że tak nie może robić i powinniśmy się wybrać do neurologa. Śmiałam
        się, bo byłam ciekawa jak mam mu tego zabronić - mówić "nie rób tak!"
        Generalnie olałam ją, więcej do niej nie poszłam a chłopak wyrósł z tego i ma
        się bardzo dobrze. Ma prawie 10 mies. i zaczyna chodzić.
        • vilemo1 Re: robi mostek 26.01.07, 18:39
          Też mam ten problem. Maluszek kończy za 2 dni 5 mies. i od ok. 2 tygodni też
          tak robi. Najwięcej jest śmiechu właśnie przy przebieraniu pieluchy. Mały też
          ma ucieche.Mam nadzieję,że nie odbije się to negatywnie na jego zdrowiu.
    • misia0000 Re: robi mostek 26.01.07, 19:10
      Od kilku miesięcy chodzę z moim synkiem wcześniakiem do rehabilitanki (z
      różnych powodów). Tydzień temu też zwróciłam uwagę na te dziwne "mostki" a ona
      na to "TO SIE W REHABILITACJI NAZYWA MOSTKOWANIE"!!. Naturalny objaw coraz
      większej świadomości ciała i tego, co z nim mozna zrobić. Nic się nie
      martwcie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka