Dodaj do ulubionych

Nie chce spać!!!!

26.01.07, 23:15
Jestem mamą 4,5 miesięcznego synka.Do tej pory mały ładnie spał w nocy,
budził się raz lub dwa razy na karmienie.Niestety od tygonia wszystko się
zmieniło,pół nocy spedzam na chodzeniu do małego, budzi się co godzinę lub
dwie.Karmie piersią, może mały się nie najada? W dzień to potrafi wogóle nie
spać, albo spi dwa razy po pół godziny. Wydaje mi się, ze to zbyt mało dla
takiego malucha.Co może być przyczyną? Czekam pilnie na wasze rady.
Obserwuj wątek
    • excellentlabs Re: Nie chce spać!!!! 27.01.07, 00:28
      A nie jest troszkę zimniej w Twojej sypialni?
      Czasem jak jest dziecku za zimno to się budzi.

Może powinnaś się udać do pediatry i wykonać mofrologię i badanie moczu
      synkowi, może faktycznie jest głody i się wciąż budzi.
      • mama_monika Re: Nie chce spać!!!! 27.01.07, 10:10
        ech....ja też tak miałam, teraz mała ma 8 miesięcy i od jakiegoś czasu znowu
        budzi się w nocy, chociaż wczesniej pięknie przesypiała noce, dzieci tak już
        mają, takie różne etapy w życiu jeśli chodzi o spanie, ja w końcu dałam mojej
        małej butlę na wieczór, właśnie jak miała jakoś 4 - 5 miesięcy, no i pomogło,
        zaczęła się najadać i przesypiać noce, a może za mało jedzonka dostaje w ciągu
        dnia Twoje maleństwo ?? Widać, że jest bardzo aktywna skoro tak mało śpi, więc
        może potrzebuje więcej jedzenia. Moja od urodzenia BARDZO mało spała, teraz śpi
        raz dziennie godzinke, albo 2 rzy po 30 minut wink)) widocznie są takie typki,
        co to mało śpią wink pozdrawiam
    • kicia0612 Re: Nie chce spać!!!! 27.01.07, 16:10
      Witam mój synek ma 2 miesiące i tez mam ten problem,że nie chce spać, wydaje mi
      się,że jest senny i zmęczony a jak zaśnie to za 15 minut lub 10 już się budzi
      juz sama nie wiem co robić żeby spał....napewno chce mu się spać bo płacze poza
      tym takie małe dziecko nie może być non stop na czuwaniu wieczorem około 22
      idzie spac i spi do 1.00 w nocy i to jest jego jedyna dluższa drzemka...jestem
      wykończona i nie wiem już co robić proszę poradźcie coś...ktoś napisał żeby
      wykonać morfologię i badanie moczu czy to coś wyjaśni????ja na noc dokarmiam
      dziecko podaję butelke czekam na odpowiedzi dziękuje
      • ulcia30 Re: Nie chce spać!!!! 27.01.07, 20:27
        A może to alergia? Czasami tak sięobjawia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka