gosia815 31.01.07, 23:53 czy mogłybyście doradzić kiedy można zacząć uczyć niemowlę( teraz ma 5 miesięcy) korzystania z kubka zamiast butelki? jestem przewrażliwiona- boję się zakrztuszenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinia-p Re: picie z kubka 01.02.07, 07:44 to próbuj z kubka niekapka. Są takie które działają podobnie do butli- tzn wypływa płyn wtedy gdy dziecko ssie - chyba Canpol ma takie. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: picie z kubka 01.02.07, 10:03 Magiczny Kubek niekapek z Aventu z bialym, miekkim ustnikiem jest od 4 miesiaca. Inne firmy tez na pewno maja. Odpowiedz Link Zgłoś
anetinus Re: picie z kubka 01.02.07, 11:23 a jeśli nie chce niekapka to kiedy kubek? Odpowiedz Link Zgłoś
caixa Re: picie z kubka 01.02.07, 11:31 ja też boję się dawać pić ze zwykłego kubka. mała pije z niekapka i z rurki też. macie jakies pomysły na naukę picia z "dorosłego" kubka? Odpowiedz Link Zgłoś
astronia Re: picie z kubka 01.02.07, 12:10 najlepsza metoda usiaść z maluchem przy porannej kawie i pic mój synek najpierw sie patrzył a po kilku dniach kupiłam mu taki mały kubek w zestawie i nalałam odrobinę soczku czy herbatki i dałam mu pic .......... i teraz to nasz poranny rytuał ja kawa on soczek a zaczał pić ajk miał 4.5 mc rada nie nalewac do kubka dużo tylko odrobinę żeby się nie zachłysnąl......... z niekapka też pije ...i z butelki full wypas do wyboru do koloru Odpowiedz Link Zgłoś