kasiakarmen 18.02.07, 15:39 Czy karmąc piersią mogę wypić szklaneczkę piwa?Strasznie za mna chodzi ale nie wiem czy mogę. pa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agg.agnieszka Re: piwo? 18.02.07, 16:26 pytalam poloznej.jedno piwo mozna wypic, ale nie bezposrednio przed lub w trakcie karmienia.slyszalam, ze najzdrowszy jest ,,guiness'' bo zawiera oprocz witamin grupy B takze zelazo. Odpowiedz Link Zgłoś
kdoryw Re: piwo? 18.02.07, 17:28 ja pozwalam sobie nawet na wino czerwone, a mam trzytygodniowa córcie. trudno w ciązy piłam wino to myśle ze teraz małej to bardzo nie zaszkodzi. a dla chwili relaksu czasem trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakarmen Re: piwo? 18.02.07, 21:42 dzięki czytałam że wino czerwone jak najbardziej można, ale nie wiedziałam jak z piwkiem a przede wszystkim na ile mogę sobie pozwolić hihi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joan2705 Re: piwo? 18.02.07, 22:08 ja od czasu do czasu wypijam nie tylko szklaneczke, ale nawet dwa i nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: piwo? 18.02.07, 22:56 tylko najlepiej odgazowane pić, a karmi podobno wzmaga laktację Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: piwo? 18.02.07, 23:10 Odgazowane??????to wolałabym sie wody napic!wyjdzie na to samoSklanka napewno nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: piwo? 18.02.07, 23:13 Nie bardzo rozumiem, dlaczego odgazowane ? Odgazowane piwo nie jest zbyt smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: piwo? 19.02.07, 08:55 To z takiego samego powodu dlaczego karmiące nie powinny pić napojów gazowanych. To dla dobra maluszka. Przecież gazowane napoje powodują wzdęcia Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: piwo? 19.02.07, 14:13 A możesz mi logicznie wytłumaczyć, w jaki sposób dwutlenek węgla z żołądka matki przedostaje się do mleka matki ? To jest gaz, ulatnia się dość szybko. Nie potrafię sobie wyobrazić jak po całej drodze trawienia pokarmów przez matkę aż do powstania mleka gaz zostaje przetrawiony i nadal jest tym samym dwutlenkiem węgla i w takiej samej ilości. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: piwo? 19.02.07, 15:36 Nie wiem jakie jest tego logiczne uzasadnienie, ale empiria wskazuje, że Antek po piwie pitym przeze mnie puszcza bąki. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: piwo? 18.02.07, 23:49 mozna jedną szklanę, a. ale jak za toba "chodzi", to sie zastanow czy witamin Ci nie brakuje, za mną "chodzila" czekolada i myslalam ze zwarjuje jak nie zjem tabliczki dziennie, a to byl brak magnezu . A piwo to pewnie witaminy z grupy B. Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 Re: piwo? 19.02.07, 08:58 Możesz. Jednak po wypiciu piwka nie możesz przez jakiś czas karmić dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka80 Re: piwo? 19.02.07, 15:23 Jesli chodzi o alkohol to kazda ilosc jest zakazana w czasie ciazy.Jesli karmisz,to mozesz napic sie piwa w "rozsadnej" ilosci - szklanka na pewno nie zaszkodzi.Jestem przewrazliwiona na tym punkcie i sporo czytalam na ten temat - sama tez czasem wypijam piwko wieczorem.Czesciej jednak kupuje bezalkoholowe np. Lech free lub Karmi. Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: piwo? 19.02.07, 17:34 Jest takie piwo "Żywiec" niskoalkoholowy. Zawartość alk. 1,1 %. Smakuje zupełnie jak zwykłe piwo a zawartość alk. znikoma na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
meli5 Re: piwo? 21.02.07, 15:40 W niemczech ,przy problemach z laktacja w szpitalu po porodzie podali mi na kolacje PIWO i to jak najbardziej alkoholowe ,wiec na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
mamatucinki Re: piwo? 21.02.07, 15:44 fajny szpital)) podoba mi sie) szkoda ze nie u nas((( Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia412 wino musujące też można 21.02.07, 15:49 mój pediatra powiedział że co 3 dni spokojnie mogę wypić lampkę zamiast tych herbatek na laktację, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś