Dodaj do ulubionych

Przegrzałam dziecko!!!

13.03.07, 10:31
Witam.Wczoraj było u nas 18 stopni,ale nawet spory wiaterek.Ubrałam mojego
5msc synka w body na krótki rękaw,bluzeczkę na długi,cienką bluzę z kapturem
i tak się zapocił.Wydaje mi się,że to ciepło jest jeszcze takie
zdradliwe,więc już nie mam pojęcia jak mam go ubierać?Jak Wy ubieracie Swoje
pociechy przy takich temperaturach?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aszpilka Re: Przegrzałam dziecko!!! 13.03.07, 10:37
      Ja wczoraj tez przegrzalam troche mojego 5,5 miesieczniaka!!!Mial trasznie
      mokra glowe,bo ubralam mu zimowa czapke ale reszta cialka nie byla spocona.W
      Gdansku nie bylo chyba az 18 stopni ale tez cieplutko.Ubralam mu body z krotkim
      rekawem,kaftanik,spiochy,a na to spiworek w ktory ubieralam go cala
      zime.Ominelam sweterek ale na spiochy ubralam jeszcze cienkie polspiochy.Nie
      byl spocony tylko ta glowka byla mokra!!!Na drugi spacer ubralam mu lzejsza
      czapke i juz bylo lepiej...
      • aszpilka Re: Przegrzałam dziecko!!! 13.03.07, 10:38
        Nie spiworek,a kombinezon!Pomylilam sie!
        • czaszka00 Re: Przegrzałam dziecko!!! 13.03.07, 10:43
          olej kombinezon .... naprawde juz za ciepło na takie ubranko.
      • rozanamama Re: Przegrzałam dziecko!!! 13.03.07, 21:27
        pajacyk, bluza i cieniutki polarek lub cieniutka kurteczka. i czapeczke tez
        ubieram. chyba mala zaowolona
    • monikzy Re: Przegrzałam dziecko!!! 13.03.07, 10:43
      Hej, mój synek ma 9,5 m-ca
      Ja wczoraj ubrałam tak:
      body z długim rękawkiem,
      bluzka z długim rekawkiem,
      śpioszek
      na to kurtka, spodenki, buciki, czapka (już taka wiosenna).
      Wczoraj u nas było +15.
      Mój synek już siedzi i na wszystko patrzy, także tez jest różnica, bo jak
      dziecko lezy w betach to mu cieplej.
      Ja synka przykrywam kocykiem ale tylko w sumie nóżki.
      • anna-maria3 Re: Przegrzałam dziecko!!! 13.03.07, 19:09
        kurcze... mój mały ma teraz 9,5 miesiąca. w tej chwili ubieram mu tylko body
        (kr. rękaw), bluzeczka (dł. rękaw), rajstopki, spodenki i leciutką kurteczkę
        wietrówkę. zimą zamiast body z krotkim nakładałam dlugi i zamiast wiatrówki
        zimową kurtkę. oczywiscie za każdym razem czapeczka. i powiem szczerze, że
        dzisiaj też było mu za ciepło. chyba zrezygnuję z rajstopek na rzecz
        skarpetek... ale to pewnie zalezy od dziecka, bo mój synek od małego nie lubi,
        zeby mu było za ciepło i od małego nie ma na sobie za wiele ubranek... poza tym
        uważam, ze lepiej jak dziecko troszeczke zmarznie niz jak sie przegrzeje, bo
        wtedy wystarczy lekki wiaterek i zapalenie płuc gotowe...
    • iora Re: Przegrzałam dziecko!!! 13.03.07, 19:52
      Mój Antek na 2 miesiące i ubrałam go w body z krótkim rekawkiem,pajacyka z
      długim, na to cieniutki dresik z kapturkiem, wiosenna czapeczka i przykryłam
      kocykiem, nie nakładałam juz tych ochraniaczy z wózka. Jak wrócilismy nie był
      ani zgrzany ani zimny, wiec chyba było ok. A wiosenne pogoda faktycznie bywa
      zdradliwa, szczególnie podmuchy zimnego wiatru
    • flinstonek Re: Przegrzałam dziecko!!! 13.03.07, 20:06
      mój synek 3 m-ce - body z długim rekawem, legginsy i spodnie dresowe, skarpety,
      kurteczka z podpinką, kocyk tylko na nóżki, bawełniana czapeczka i ochraniacz w
      wózku, spoko - karczek ciepły, żadnego przegrzania!!!
      • karolkowa1 Re: Przegrzałam dziecko!!! 13.03.07, 20:33
        u nas tez bylo ok 18 stopni wczoraj,moja corcia byla ubrana w body na krotki
        rekaw,na to cienka bluzeczka na dlugi rekaw,cienka kurtka,spodnie i
        skarpety,Nim doszlismy do parku sciagnelam jej kurtke bo bylo za goraco a
        pozniej sama sciagnela sobie skarpetki i tak juz zostala na bosaka.Oczywiscie
        bez czapki.Cala zime jezdzila bez czapki bo i po co kiedy w wozku i tak jej nie
        wieje jedynie miala kapturek na glowce.Nigdy nie miala spoconej glowki i kataru
        tez nie.

Pozdrawiam.
        • oda100 Re: Przegrzałam dziecko!!! 13.03.07, 21:31
          sklaniam sie ku teorii ze dziecko nalezy ubierac tak jak siebie, bo poza
          poczatkowym okresem zycia, dzieci odczuwaja podobnie jak dorosli cieplo czy
          zimn. Oczywiscie nalezy wziac pod uwage czy dziecko bedzie biegac, siedziec, w
          cieniu na sloncu itp i wziac pod uwage upodobania dziecka.
          Moj maly mial wczoraj na sobie body, bluzke, kurtke i bylo ok.
    • katarinaa77 Re: Przegrzałam dziecko!!! 13.03.07, 21:49
      a ja dziś przegięłam. rano mąż poszedł do sklepu i powiedział żeby małej
      założyć jeszcze grubszą kurteczkę, więc go posłuchałam i ubrałam malej: body
      krótki rękaw, pajacyk, spodenki leciutkie, apaszka, czapka i ta nieszczęsna
      kurtka. gdy wyszłyśmy córcia spała ale gdy się przebudziła płakała z gorąca i
      szybko do domku się przebrać. taka byłam na siebie wściekła bo sama tylko
      kurteczka leciutka i bluzka a mała ubrana jak na syberię. w kąt poszła gruba
      kurtka i czapa jutro lekkie ubranka smile
      pozdrawiam

ps: choć i tak widziałm gigantki matki z wózkami gdzie dzieciaczek w
      polarowych, grubych kombinezonach i przykryty kocem + ochraniacz
    • brunette23 Re: Przegrzałam dziecko!!! 13.03.07, 22:01
      wszystko zależy od dziecka, Twój synek widocznie nie potrzebuje tylu warstw,
      jesli leży w gondoli to jest to nawet zrozumiałe, nie przejmuj się, przynajmniej
      teraz wiesz ze musisz ubierać lżej i już... dla mojej córeczki body z krótkim +
      jakaś bluzeczka + bluza jest ok, nie poci się ani nie wychładza, na głowie
      oczywiście żadnych czapek, tylko chustka, stawiam że większość tych przegrzewań
      wynika z zapoconej głowy, jak widzę na spacerach przedszkolaki w czapkach,
      często zimowych, to mi się słabo robi... pogoda faktycznie jest trochę
      zdradliwa, ok. 11 jeszcze przyjemny wiaterek i nagle ni stąd ni zowąd robi się
      upał, moja jakoś wtedy zasypia na spacerze i dzieje się to jeszcze w cieplejszej
      bluzie w której wychodzimy, później mi jej żal ale szukam cienia żeby w pełnym
      słońcu nie spacerować i jest ok, dziś ok. 15 wyszłyśmy po raz kolejny w cieńszej
      bluzie i zdjęlismy też cienkie rajstopki spod spodenek i nagle słońce zaszło i
      już nie było tak gorąco ale małej było chyba nadal ciepło więc nic nie
      dokładałyśmy... myślę żę wystarczy zlikwidować te wszystkie nakrycia wózków
      które niestety jeszcze widuję, kombinezony, zimowe kurtki, koce, czapki !!! i
      będzie ok... no bo jeśli dziecko ma na sobie 4 warstwy (wliczam koc i to na
      wózku) albo i więcej to ile ma mama? bo ja chodzę w cienkiej bluzce z
      podwiniętymi rękawami... pozdrawiamy! smile
    • ms_sylwia Re: Przegrzałam dziecko!!! 13.03.07, 22:27
      Ja swojejj7-tygodniowej córeczce zakładam body na długi rękaw, na to pajacyk i cienki sweterek. Wkładak
      do śpiworka i jest OK. Żadnych kombinezonów czy bluz. A na głowę cienką czapeczke.
      • ewa_mewa Re: Przegrzałam dziecko!!! 14.03.07, 09:06
        Ja założyłam wczoraj synkowi body z długim rękawem, na to bluzeczka i sweterek.
        na nogi rajstopy i spodnie, żadnych kocy do przykrywania. I tak był cieplej
        ubrany ode mnie bo byłam tylko w jednej bluzce więc nie wiem jak mogłabym go
        jeszcze wbijać w kurtkę czy przykrywac czymkolwiek. Ale z przerażeniem
        zaobserwowałam że dużo matek w gondolach miało przykrywki!
    • mamajulki080506 Re: Przegrzałam dziecko!!! 14.03.07, 11:08
      Body z krótkim rękawkiem, bluzeczka, lekka kurtka
      rajstopki, spodnie, buciki
      cienka czapka
      kocyk do spania
    • koza_w_rajtuzach Re: Przegrzałam dziecko!!! 14.03.07, 11:17
      Moja Klarcia miała wczoraj spodnie, sparpety, buty, body z krótkim rękawkiem i
      bluzeczkę. Ale dziecku, które nie chodzi zamiast bluzki ubrałabym cieplejszy
      sweterek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka