Dodaj do ulubionych

!!!!!Przewracanie na boczek

16.03.07, 22:15
Mamuśki kiedy wasze pociechy zaczęLy przekręcać się na boczki?

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • goshak1 Re: !!!!!Przewracanie na boczek 16.03.07, 22:28
      15 tygodni - córka przekręcila się z brzuszka na plecy. A na boki to nie
      pamiętam.
    • maritka80 4 m-ce 16.03.07, 22:42
      Mój synek ma 4-ce przewraca się na boczki i raz udało się z plecków na brzuszek.
    • mala283 Re: !!!!!Przewracanie na boczek 16.03.07, 22:45
      Na boczki obracala sie jak miala 4 i pol miesiaca.Z brzuszka na plecki 5
      miesiecy,a z plecow na brzuszek jak miala 5 i pol.smile
    • delfina77 Re: !!!!!Przewracanie na boczek 17.03.07, 10:14
      Moja córka ma 2,5 miesiąca i zaczyna próbować się przekręcać na boczek z leżenia
      na plecach, na razie idzie jej dość nieporadnie ale parę razy się udało - myślę,
      że do końca miesiąca opanuje tę sztukęsmile Aha, na razie się przekręca tylko na
      lewy boczek
    • nefretete323 Re: !!!!!Przewracanie na boczek 17.03.07, 12:20
      Moja córka jak miała 3,5 m-ca to przekręcała się z plecków na brzuszek jak
      miała 4 m-ce z brzuszka na plecy. Jak miała 6,5 zaczęła raczkować. Za dwa dni
      kończy 7 miesięcy i problem w tym, że nie siedzi. Raczkuje z prędkością rakiety
      ale siadać nie ma zamiaru. Nie wiem dlaczego?
    • mamatygryska Re: !!!!!Przewracanie na boczek 17.03.07, 12:46
      syna zaczął się przekręcać na boki w wieku 6 miesiący, a z pleców na brzuch i z
      brzucha na plecy (chodzi mi oczywiście o kontrolowane przekręcanie się) dopiero
      po skończeniu 6 m-ca. Tydzień po tym już zaczął się turlać po całym pokoju.
      • wiolka766 Re: !!!!!Przewracanie na boczek 17.03.07, 13:44
        moj syn miedzy 6 a 7 miesiącem
        • pikolakszpak Re: !!!!!Przewracanie na boczek 17.03.07, 15:55
          moja córka pod koniec trzeciego miesiąca
    • agazuchwa Re: !!!!!Przewracanie na boczek 02.04.07, 07:06
      mój synek 4,5 przewraca się ( od wczoraj ) z plecków na brzuszek a odwratnie
      ani myslismile
    • marta_st1 Czyli widzisz... co dziecko to inaczej 02.04.07, 07:54
      więc nie trzeba się sugerować. Mój mały miał 4 m-ce, a teraz jeszcze nie ma 7 a
      już siedzi.
      • mommy_b Re: Czyli widzisz... co dziecko to inaczej 02.04.07, 08:18
        Łucja jak miałą 3 m-ce to przekręcała się z plecków na brzuszek i odwrotnie, a
        teraz ma 6 m-cy i raczkuje big_grin, próbuje też siadać z pozycji do raczkowania, ale
        sama specjalnie jej nie sadzam pomimo iż potrafi chwilke posiedzieć. Jak
        przyjdzie czas to usiądzie. Natomiast synek kiedy nauczył się przekręcać na
        plecki jak miał 4 m-ce.

Natomiast chrześniaczka męża późno zaczęła się przekręcać i to niechętnie, po
        prostu nie lubiłą pozycji na brzuszku, natomiast sama siadala jak miała pół
        roczku.

Także widzisz, każde dziecko jest inne i każde w swoim tempie uczy się
        siadanai, raczkowania i przekręcania. Jedne malszki wolą z tym poczekać a inne
        nie.

Pozdrawiam Beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka