Dodaj do ulubionych

czy po oilatum em. do kąpieli oliwkujecie jeszcze?

03.04.07, 18:34
j.w. mam dziecko, 7-m-cy, ma alergie i w związku z tym co jakis czas
pojawiają sie rozne plamy i szorstkie miejsca na cialku. kąpie od niedawna w
emulsji oilatum? czy oliwkujecie jeszcze ciałko oliwką czy juz raczej nie.
czego uzywacie do pielegnacji suchej i zaczerwienionej skory na buzi?? co
polecacie? ja smaruje tylko kremem oilatum soft. z gory dziekuje za
odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • babie_lato1 Re: czy po oilatum em. do kąpieli oliwkujecie jes 03.04.07, 18:59
      Oliwki już nie potrzeba po oilatum. Krem oilatum soft jest niezły, ale synowi
      najbardziej pomogła maść robiona w aptece (cholesterolowa?). Dużo tańsza poza
      tymsmile Lekarz nie zaproponował Ci czegoś takiego? Bo nam zdarzyło się to
      dwukrotnie. Za pierwszym razem mieliśmy kąpać dziecko na zmianę w krochmalu i
      olatum oraz smarować kremem oilatum i robioną maścią. Za drugim tylko maść,
      oilatum z wyboru własnego. Pozdrowienia!
      • gosia.t1 Re: czy po oilatum em. do kąpieli oliwkujecie jes 03.04.07, 19:02
        tak tak tez mam tą masc, juz dluzszy czas i tez smatuje na zmiane. troche ja
        mam, ale niewiem jak dlugo jest wazna bo kartke wyrzucilam, ale uzywam dalej,
        moze malej nie zaszkodzi.
        • zuzka_lobuzka06 Re: czy po oilatum em. do kąpieli oliwkujecie jes 03.04.07, 21:17
          witam
          my kapiemy w balneum- płyn do kapieli a ciałko smarujemy emolium- krem
          specjalny.Moja dzidzia też ma takie zaczerwienione policzki ostatnimi
          dniami.Myślałam, że się opaliła a tu jednak...Zauważyłam, że po kremie ma
          ładniejszą twarzyczkę.
          • faneta Re: czy po oilatum em. do kąpieli oliwkujecie jes 04.04.07, 22:43
            Też zauważyłam że moja ma zaczerwienione policzki, myslałam że to wypieki po
            intensywnej zabawie lub opalenizna
      • edyt_as Re: do babie_lato1 05.04.07, 14:24
        Mam do Ciebie pytanko w związku z maścią cholesterolową. Mój synek też ją
        dostał 9dzisiaj odebraliśmy z apteki) ale nigdzie nie jest napisane jak często
        można ją stosować. lekarza zapomniałam zapytać (teraz jest na urlopie)a na
        opakowaniu nic nie ma. Ile razy w ciągu dnia można smarować dziecko?
        • emilka_9 Re: Edyt_as 05.04.07, 14:55
          Edytko, maścią cholesterolową możesz smarować dzidziusia kilka razy w ciągu
          dnia, najlepiej podczas każdego przewijania, ale raczej nie całe ciałko tylko
          miejsca zmienione chorobowo, suche plamy. Ta maść jest nieszkodliwa i nie ma
          działań ubocznych w przeciwieństwie do maści sterydowych.
          • edyt_as Re: Emilka_9 05.04.07, 19:17
            Dziękuję bardzo smile
    • beti800 Re: czy po oilatum em. do kąpieli oliwkujecie jes 04.04.07, 10:48
      nie wink)
      • ppaula2 Re: czy po oilatum em. do kąpieli oliwkujecie jes 05.04.07, 10:19
        Ja tak, bo moja córcia miała bardzosuchą skórę. I w szpitalu p. dr. kazała mi
        kąpać małą z balneum lub w oilatum i dodatkowo smarować parafiną. Jak wyszłam
        ze szpitala to kąpię małą w oilatu i dodatkowo smaruję oliwką. Ale tylko przez
        jakiś czas. Jak skóra zrobi się normalna i oilatum się skończy to nie kupię
        następnego kytlko będe kąpać w wodzie i smarować oliwką smile
    • magdaigra Re: czy po oilatum em. do kąpieli oliwkujecie jes 06.04.07, 01:40
      nie oliwkuję, w oilatum jest ciekła parafina, która doskonale natłuszcza ciałko.
    • kasia2705 nie 06.04.07, 16:04
      Olaf od urodzenia kapany jest z uzyciem oilatum emulsji i oliwka po kapieli
      nigdy nie byla potrzebna. Kapany jest codziennie, ma 11 miesiecy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka