Dodaj do ulubionych

jak często?

08.04.07, 22:55
mam dwumiesięcznego synka, od kilku dni w nocy przestał jeść a w dzień robi
przerwy nawet cztero godzinne..zastanawia mnie czy tak powinno być...jeśli
chce go nakarmić wcześniej strasznie sie złości. Zawsze miał dobry apetyt i
pięknie przybierał na wadze.
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: jak często? 08.04.07, 22:58
      To czy dziecko je tyle ile powinno mierzy się przybieraniem na wadze, ono samo
      reguluje sobie potrzebną ilośc pokarmu. Moje dziecko jak miałao 3 tygodnie
      potrafiło spać 4-5 godzin bez jedzenia. Co do nocy to tylko się cieszyć i spać.
    • amy33 Re: jak często? 08.04.07, 22:59
      Jeśli karmisz piersią: nam w szkole rodzenia położna mówiła, żeby zwracać
      szczególną uwagę szczególną uwagę na nocne karmienie właśnie. Bo nocne mleko
      mamy jest pożywniejsze, różni się trochę od tego "dziennego". Dlatego polecała
      nie rezygnować z nocnego karmienia ile się da. No ale co masz zrobić jak
      Dzieciątko śpi i nie chce jeść... Może spytaj lekarza prowadzącego?
    • agawuj Re: jak często? 09.04.07, 20:00
      U MNIE JEST PODOBNIE MAM 3 MESIęCZNą CóRECZKę. OSTATNIO STRACIłA APETYT, JE CO
      4-6 GODZ. PRZY TYM BARDZO MAłA. PRZESYPIA W NOCY OD 6-9 GODZ. STRASZNIE SIę
      MARTWIę. KARMIENIE DOPROWADZA MNIE DO NERWICY. śLęCZę PRZED łóżECZKIEM PO PARę
      GODZININ A MAłA NIC NIE ZJE TYLKO " DYDłA " SMOCZKA. ZJADA OK. 500 ML NA DOBę TO
      MAłA JESZCZE JEJ NIE WAżYłAM, ALE WCZEśNIEJ PRZYBIERAłA OK. 300 G NA DWA
      TYGODNIE MIEśCI SIę W 10 CENTYLU. MAM TYLKO NADZIEJę, ZE TAKA JEJ URODA I DAM
      SPOKOóJ Z WPYCHANIEM JEJ MLEKA. MAM PYTANIE ILE ZJADA pANI MAłY W CIąGU DOBY? I
      ILE PRZYBYWA?
      • aga3102 Re: jak często? 09.04.07, 21:16
        moje dziecię choć coraz częstsze ma przerwy pięknie rośnie...chyba nawet ponad
        normęsmileale nadal martwi mnie noc...nie je i śpi (od 21.00 do 6.00) i ja wcale z
        tego powodu nie skacze...
        • badalala Re: jak często? 09.04.07, 22:07
          chyba nie ma powodu do zmartwienia, jeśli twój synek pięknie rośnie. mój
          maluszek na początku budził się co godzinę, dwie - i w nocy, i w dzień. zanim
          skończył dwa miesiące, nagle zaczął przesypiać noce. tylko w dzień mu się nie
          zmieniło. oczywiście, coś tam świrowałam czy aby wszystko w porządku, że nagle
          tak długo w nocy śpi, ale szybko mi przeszły te paranoje, bo okazało się, że
          synek w dalszym ciągu dobrze rośnie i wszystko jest ok. no i jezu, wreszcie
          można sensownie odetchnąć po całym dniu, a potem całkiem porządnie się wyspać wink
          • aga3102 Re: jak często? 09.04.07, 22:37
            czytam wypowiedzi MAM na różne tematy..i mam nieodparte wrażenie ze całkiem
            młodych, niedoświadczonych i ich panikę można zrozumieć...a ja stara baba sie
            martwięsmile????..ale matki zawsze sie martwią..dopytałam sie przyczyn tak
            ogromnych przerw w jedzeniu u fachowej pomocy i Wam też to polecamsmile..a nade
            wszystko dobrym doradcom jest nasza intuicja i spokójsmilecierpliwość i wnikliwa
            obserwacja naszego skarbka i wszystko pojmiemysmilePowinnyśmy pamiętać że to mały
            człowieczek wcale nie głupi i o wiele więcej wie i rozumie niż nam zatroskanym
            mamom sie wydaje.I najważniejsze każde z tych "skarbów" jest inne i błędem jet
            stosować bezpośrednio rady bez konsultacji z własną matczyną troską na
            dzieciaczku. Bądźmy mądre i roztropne w tym co robimy...."dziecko"zawsze nam
            powie czego chce, nawet mając kilka tygodni , tylko my!, mamy! powinnyśmy
            słuchać uważniej.
            czego i Wam drogie mammy życze
            • aga3102 Re: jak często? 09.04.07, 22:54
              odpowiadając na pytanie mamie której córa nie chce jeść..czy droga Mamo nie
              karmisz przypadkiem niuni w łóżeczku?..bo jeśli tak to weź małą na ręce ,
              przytul. A może smoczek,( bo odniosłam wrażenie że karmisz sztuczniesmile)ma
              dziurkę za małą, może za dużą...stwórz atmosferę spokoju ciepła przy każdym
              karmieniu.I skonsultuj sie koniecznie z pediatrą. Pamiętaj tabelki
              tabelkami...to są sztuczne wytyczne,dające nam tylko obraz jak może być...a nie
              jak Ma być!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka