Dodaj do ulubionych

przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić?

02.05.07, 22:30
mój prawie 4miesięczny synek strasznie przesikuje w nocy pieluszki.
Próbowaliśmy już Huggisów o numer większych, Bella Happy (jak na razie chyba
najlepsze ale to tez nie to)pampersów. Nie chodzi o to, że on tak dużo sika,
tylko, że jakoś sie z tych pieluszek wylewa - syn przesikany, a jak się
zdejmie pieluszkę, to jest cienka, to jest dużo w nią nie nasikał. przy czym w
huggisach i pampersach zasikuje głównie boczki(mimo że leży na pleckach, nie
wiem jak on to robi), a w bella Happy plecki. Staram sie mu ciasno zakładać,
ale przeciez bez przesady, oddychać musi. Juz nie wiem co robić, bo każdej
nocy przebieram go dwa razy (budzi się około 3 i potem między 5 a 7), za
każdym razem przesikany.
Czy któraś z was tak miała i czy cos pomogło?
mam jeszcze pytanie, czy przewijacie dzieci w nocy czy udaje się im wytrwać do
rana?
Obserwuj wątek
    • gosia336 Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 02.05.07, 22:58
      moj syn tez miewal takie okresy ,ze byl przesikany z boku.Wtedy kupowalam
      pieluchy rozmiar wieksze i dla mnie najlepsze na swiecie wisniowe rossmany .
    • sylw99 Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 02.05.07, 23:15
      Mój synek ma już 7 miesięcy i dalej mam ten problem, ostatnio kupiłam pampersy
      o numer większe i na razie jest spokój choć wcześniej i to nie pomagało. Ja
      często gdy mały budził się o 5 rano to nie przebierałam go gdyż to na 100%
      wiązało się z rozbudzeniem malca i zabawą nad ranem, więc wtedy wkładałam
      złożoną na 4 pieluszkę w mokre miejsce i jakoś doczekałam przynajmniej do 7
      rano smile wiem że to jest wygodnictwo ale ekstra wstawanie z powodu mokrej
      pieluchy plus wstawanie bo ząbki i wstawanie bo chce się pić to dawało w sumie
      z 7 pobudek w nocy a do pracy trzeba iść więc to chwilowe rozwiązanie jest
      praktyczne. Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości.
      • agaruda1 Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 02.05.07, 23:27
        Zasada numer 1:
        Siusiak do dołu!!!smile

Zasada numer 2:
        falbanki od pieluszki zawsze na wierzchu!

Zasada numer 3, jesli 1 i 2 nie pomagaja:
        zapnij pieluszke tak, zeby rzepy byly nizej, zeby pielucha za bardzo nie
        wisiala, ale tez bez przegiec w druga strone! Mozliwe, ze po zapieciu zsuwa mu
        sie pielucha w dol..

Zasada numer 4, jesli 1,2 i 3 nie pomagaja:
        zmien rozmiar na wieksze.

Tak wogole to uzywaj pieluch, ktore mama sciagacze w talii z tylu.
        Powodzenia!
        • cameltravel Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 03.05.07, 19:51
          Hagisy są do bani
          uzywam tylko pampersów większych o rozmiar i ściskam rzepy ciut mocniej na noc -
          falbanki wywijamy, siusiak w dół i nie przesikuje sie - ale zdarzy sie że np,
          kupka wyleci smile

po prostu pieluchy sa coraz słabszej jakości. moje pierwsze dzieci nie
          przesikiwały ich nigdy
    • czarny.kot997 Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 03.05.07, 20:26
      pampers wprowadzil ostatnio pieluszki dla takich wlasnie obsiusiujacych sie
      dzidziow-nazywaja sie active fit. Twoj synek wcale nie przesikuje pieluch,
      tylko objetosc brzuszka sie zmniejsza robi sie szpara miedzy pielucha a
      brzuszkiem i przez nia mozna swietnie sie obsiusiac smile elastyczna "gumka"
      pampersa dopasowuje sie do brzuszka.
      • alex996 Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 03.05.07, 20:58
        trzeba częsciej przewijać dziecko, nawet przez sen!
        • ashby1 Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 03.05.07, 22:21
          Miałam to samo. Wstawanie po kilka razy w nocy zasikane boczki, plecki.
          Tragedia!Kilka razy zmieniałam pieluchy (firmy)z nadzieją że może to właśnie te
          okażą się idealne. Trafiłam wreszcie na bordowe (różowe) rossmany. Okazały się
          rewelacyjne. Przede wszystkim dlatego że mają gumkę z tyłu na pleckach i fajnie
          dpasowują się do ciałka.Polecam gorąco.
        • agata00123 alex996 04.05.07, 00:27
          nie kazde da rade. tez czasem ( zadko) mam ten problem, maly ma 7 mies. pare razy probowalam przewinac i masakra rozbudzony, usmiech od ucha do ucha , oczy jak 5 zloty. i zabawa przynajmniej godzinke albo dluzej az sie zmeczy i znowu zasnie. albo tak tez sie zdarzylo obudzony wsciekly marudzil i noszenie na rekach bo zabawa nie jedzenie i picie tez nie.
          a dla mnie najlepsze pieluchy to dada komfort z biedronki.
    • paku4 Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 03.05.07, 22:56
      NO!Kto nie ma syna nie zna chyba tego problemusmile))
      Wydaje mi się ,że mozesz spróbować z pieluchami o rozmiar wiekszymi, bo przy
      takich "na styk" zdażało nam sie to znacznie częściej...Też polecam
      różowe/wisniowe pieluchy rossmana ale tu wydaje mi się ,że innej
      firmy,np.pampers czy happy w tym samym rozmiarze sa obszerniejsze!
      W nocy malucha przewijam w przypadku kupki , albo gdy ma juz konkretny "balonik"
      miedzy nóżkamismile))
      pozdrawiam
      • annitka30 Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 04.05.07, 18:04
        no właśnie, problem mam juz mniejszy, choć nie zniknął. Kupiłam pieluszki bella
        happy, i to te wieksze (maxi - 8-18 kg) dzisiaj przespał w jednej pieluszce nie
        przesikując sie do 6 rano. Wtedy go przewinęłam i niestety zasikal się leżąc na
        boku - rano go karmie w łóżku i on lezy na boku i chyba na to nie ma mocnych,
        że mu wtedy wypływa bokiem, a pieluszka wcale nie pełna. A możeniedokładnie
        zapięłam,choć się starałam.
        W kazdym bądź razie bella happy sa dla niego najlepsze jak na razie.
        przewijać zapobiegawczo w nocy to nie najlepszy pomysł, bo on sie strasznie
        denerwuje - strasznie płacze nawet nie dlatego, że mamokro (to zdaje sie mu w
        ogóle nie przeszkadza) ale że sie go rozbiera i ubiera.
        dzieki za wszystkie pomysły
    • wiola_rom Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 04.05.07, 21:29
      zdecydowanie sisiak w dół, i tak skończyło sie przesikiwanie
    • leo2006 Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 04.05.07, 22:01
      My tez mielismy pare razy ten problem i zauwazylam, ze dzialo sie to
      najczesciej wowczas, kiedy rozmiar dziecka byl na granicy rozmiaru pieluchy
      (np. dziecko waga 4 kg, pielucha od 4-8 kg). Kiedy waga dziecka plasowala sie w
      srodku rozmiaru pieluchy, wtedy najczesciej bylo ok. Tez mnie to okropnie
      irytowalo, czesto przesikiwal sie, kiedy go karmilam lezac na boku, wlasnie ten
      boczek mial mokry. Ale w miare jak rosl, problem sam zaczal znikac i teraz w
      zasadzie nie wystepuje. Zamienilam kiedys pampersy na huggisy, niby lepiej,
      potem znowu przesikiwal, wiec wrocilam do pampersow. Teraz uzywamy pampersow
      Active Baby, ktore sa bardziej elastyczne i dopasowuja sie do brzuszka i
      problem zniknal.
      Pozdrawiam

www.amiami.blog.onet.pl
    • leo2006 Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 04.05.07, 22:06
      Aha, jak byl maly to w nocy zawsze byl przebierany przed karmieniem. Teraz
      skonczyl pol roku i zakladamy pieluszke na noc po kapieli (ok.20-21), potem
      jest jeszcze karmiony i zmieniam dopiero rano, kiedy sie obudzi (5-6 rano). W
      ciagu dnia zmiana pieluszki minimum co 3 godz. lub jak jest kupa.
    • nikita_26 Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 06.05.07, 21:21
      Jeden i niezawodny sposób. Przy zakładaniu pampersa sprawdzaj czy siusiaczek
      jest skierowany ku dołowi smile I to mam nadzieję że poskutkuje w Twoim przypadku.
      • mamamalucha Re: przesikuje wszystko!!! jak sobie poradzić? 06.05.07, 23:28
        Mój syn też tak miał, niestety. Pierwszy raz się cały zasikał jak wyjeżdżaliśmy
        po porodzie ze szpitala. To się stało akurat przy wypisywaniu nas i wtedy
        położna powiedziała, że siusiak do dołu. I tak przez kilka miesięcy robiliśmy -
        siusiak do dołu, pieluchy wszystkich firm przetestowane, różne rozmiary, takie
        na styk i te większe, baaardzo staranne zakladanie pieluchy i nic. Były dni, że
        potrafił się zasikać pięć razy, a potem na kilka tygodni spokój. W końcu
        minęło...samo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka